Карплюк використав Дубінського для агітації без його згоди – #95округ, #94округ

0

20 червня на Facebook-сторінці “За Карплюка” з’явилося фото Олександра Дубінського – ведучого програми “Гроші”, кандидата в народні депутати від партії “Слуга народу” у 94-му окрузі.

На світлині Дубінський стоїть поряд із секретарем Вишневої міської ради Сергієм Пишним, однопартійцем кандидата-самовисуванця у 95-му окрузі Володимира Карплюка, показуючи пальцями “Victory”. Саме цей знак є новим логотипом партії “Нові обличчя”.

У дописі йдеться про те, що Дубінський зустрівся з лідером команди “Нові обличчя” Вишневого та відвідав облаштоване озеро, на відкриття якого гречкосій Карплюк запрошує всіх жителів Вишневого.

Уранці 21 червня Дубінський написав пост у відповідь, де повідомив, що фото на сторінці Карплюка використали несанкціоновано і про його підтримку кандидата взагалі не йдеться.

Окрім того, як зазначив журналіст, аби в Карплюка більше не було думок використовувати Дубінського для своєї агітації, у майбутньому його колеги можуть завітати до Ірпеня та Вишневого, щоб дослідити його “чорні діри”.

Після цього публікація зі сторінки “За Карплюка” зникла без жодних пояснень або публічних вибачень.

Це не перший випадок, коли команда Карплюка використовує інших політиків та їхні бренди. Так, під час кампанії на місцевих виборах 2015 року партія Карплюка використала логотипи “Солідарності”, “Самопомочі” та УДАРу.

Тоді такі дії голова фракції БПП у парламенті Юрій Луценко, який згодом став генпрокурором, назвав політичним шахрайством.

Рух ЧЕСНО вже проаналізував перших зареєстрованих кандидатів у 94-му окрузі на Київщині, агітацію в Києво-Святошинському районі у 95-му окрузі, а також клонів 95-го та 94-го округів.

Окрім того, Рух ЧЕСНО проаналізував першу десятку партії “Сила й честь” – туди пішли нардепи із “Самопомочі”, БПП і посадовці часів Януковича.

Також зробили огляд перших десяток списків “Слуги народу”, “Європейської солідарності”, “Батьківщини“, “Української стратегії Гройсмана“, “Голосу” та “Опозиційної платформи – За життя“. Політична партія “Голос” уже відкликала кількох своїх кандидатів з мажоритарних округів після перевірки їх на доброчесність.

Нагадаємо, 21 липня 2019 року мають відбутися позачергові вибори до Верховної Ради України. Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про політичні партії та кандидатів у нардепи у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539