“Ірпінський вісник” заявляє про тиск з боку команди Карплюка

0

Головна редакторка “Ірпіньского вісника” Зоряна Мірошниченко заявила про тиск на редакцію. Про це вона повідомила “Громаду Приірпіння” у день тиші. Ми свідомо не видавали цю публікацію, щоб уникнути звинувачень щодо порушення дня тиші.

Мірошниченко зазначила, що коли готували номер газети до друку в понеділок 15 липня, команда Володимира Карплюка не встигала проплатити кошти за рекламу кандидата у виданні.  Тоді їй зателефонував Петро Щербина, який супроводжує кампанію кандидата Карплюка.

“Я готувала номер до друку. Кандидат Горобець (“Слуга народу” – прим. ред.) проплатив рекламу в номері, а вони не втигли проплатити. Це не сподобалося оточенню Карплюка. Вони хотіли, щоб Горобець у номері не виходив, навіть якщо він вже проплатив рекламу. Сказали: “Розривайте з ними всі домовленості.” Я поянсила, що не можу так просто розірввати (Згідно з українським законодавством, кандидати мають право на рівний достіп до ЗМІ і купують рекламу в ЗМІ за однаковими розцінками – прим. ред.). Петро Щербина питав: “Що я маю зробити, щоб ви не ставили Горобця?” Просили, щоб газета вийшла не в понеділок, а у вівторок, коли вони встигнуть зробити проплату (за рекламу в номері – прим. ред). Щоб там не було Горобця. Тобто вони платять, я ставлю Карпюка, не ставлю Горобця і затримую номер на один день. Я цього не зробила. Мені сказали, що я “кинула Карплюка”. Це при тому, що я всіх попередила про дедлайни”, – розповідає Мірошниченко.

Бережко-Камінська, яка раніше приймала такі рішення, наразі перебуває у відпустці. Як з’ясувала “Громада Приірпіння”, у редакції “Ірпінського вісника” змінилося керівництво.

“У мене 40 %, ще в одного співвласника 40% і у двох по 10%.  У Бережко-Камінської – 10%. Вона казала, що прийде (після відпустки – прим. ред.) і буде писати заяву на звільнення. Як буде далі – сказати не можу. Я вирішила викупити частку, бо побачила, що з цієї газети треба зробити незалежну газету. Перший номер був випущений 1988 року. Я маркетолог. Чому “Вісник”? Нову газету треба рік, щоб розігнати маховик впізнаваності”, – додає Мірошниченко.

Бережко-Камінська, яка втратила контроль над газетою, входить у команду Володимира Карплюка.

Але вона вирішила самоусунутися з керівництва “Ірпінського вісника”.
Нагадаємо, фігурант антикорупціних розслідувань Володимир Карплюк вже визнав свою поразку на 95 окрузі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539