День знань, або Піар депутатів Київради на партах, майданчиках і туалетах

0

За рік до місцевих виборів депутати Київради нагадують виборцям про своє існування, відвідуючи першовересневі лінійки, фотографуючись у відремонтованих убиральнях та перерізуючи стрічки на вході до нових майданчиків.

Закон України “Про освіту” забороняє партіям втручатися в освітні процеси, але депутати нехтують цю вимогу.

Громадський рух ЧЕСНО дослідив, хто з представників громади в Київраді піарився на шкільних урочистостях та матзабезпеченні.

Депутатка від “Солідарності” Лариса Дегтярьова, яка є заступницею голови постійної комісії Київради з питань ЖКГ, перерізала стрічку на вході до дитячого майданчика на шкільному подвір’ї.

На парламентських виборах Дегтярьова безуспішно балотувалася як самовисуванка у 212-му окрузі (м. Київ, Дарницький р-н). Під час виборчої кампанії влаштувала розіграш чашок із власним фото.

Ще один представник БПП, заступник голови комісії Київської міської ради з питань власності Ярослав Діденко опублікував світлину, зняту у відремонтованому санвузлі школи. За інформацією в дописі депутата, підписи для реалізації цього проекту збирали батьки, а роботи фінансувала Печерська райрада.

Для виділення коштів Діденко подав депутатське звернення, на підтримку якого було додано підписи батьків.

Раніше Діденко повідомляв Рух ЧЕСНО про намір балотуватися до парламенту 9-го скликання за списком партії “Сила і честь”. Тоді він був присутній на партійному з’їзді, але не був певен, під яким номером ітиме, хоча сподівався на прохідну частину. Однак у списку партії, зареєстрованому в ЦВК, Діденко так і не з’явився. У мажоритарному окрузі на Печерську політик вирішив не висуватися.

Не проігнорував День знань і член комісії Київради з питань ЖКГ, прогульник Олег Костюшко, який теж входить до фракції БПП. 

Хоча депутатам Київради неодноразово наголошували на утриманні від піару в навчальних закладах, але частина з них усе ж обтяжує своєю присутністю та промовами учнів і педколективи.

Побував на шкільній лінійці й секретар комісії з питань місцевого самоврядування, депутат від БПП Тарас Криворучко.

Членкиня бюджетної комісії, депутатка-прогульниця від БПП Ірина Никорак не публікувала в соцмережах фото з урочистостей з нагоди 1-го Вересня, проте прозвітувала виборцям, кому вони мають бути вдячними за новенькі 15 парт і 30 стільців у конкретному кабінеті конкретної школи. 

За словами авторки допису, меблі придбано з депутатського фонду.

Депутат із фракції “Єдність”, відомий гречкосій у своєму районі Віталій Павликне писав про відвідини навчальних закладів, але дітлахів на Харківському масиві почастував і “наповнив школярів енергією та наснагою до навчання”.

Павлик уже не вперше безкоштовно катає дітей своїх виборців Дніпром на прогулянковому катері. Окрім того, у своїй публікації депутат твердить, що першачки отримали від нього портфелі та смаколики.

Член комісії з питань власності, депутат від БПП Вадим Сторожук оголосив для першокласників конкурс. Умови не дуже зрозумілі: “готуйтеся робити багато фото”. Тобто приз (не зазначено, який саме) вручать тому, хто надішле найбільшу кількість фотографій, чи це конкурс на найкращу світлину?

Сторожук був також на урочистостях в одній зі шкіл у своєму районі та завітав до першачків. Зазвичай діти мало розуміють, хто такі депутати й чому вони приходять до них на свята з промовами, оглядинами, а іноді ще й з подарунками.

Крім того, депутат відзвітував, що за спонсорської фінансової підтримки на подвір’ях двох шкіл облаштовано дитячі майданчики. Його допомога полягала саме в пошуку та залученні доброчинців.

Нагадаємо, що раніше депутатка Костенко вручала випускникам медалі зі своїм ім’ям.

Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про подарунки українцям від народних депутатів. Зі світлинами можна ознайомитися в нашому “Альбомі для різної жесті” у Facebook. Якщо ви бачили або самі отримали дарунки від депутатів, надсилайте нам фото через особисті повідомлення на нашій сторінці у Facebook.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539