Заручники на Бакала: хто кришує пральню і труїть хімікатами коцюбинців

1

Приватна пральня відкрилась в Коцюбинському в 2012 році і досі працює попри те, що в 2017 році закінчився строк оренди. 

“Після саботажу земельної комісії, який тривав 2 місяці, я разом з депутатами Павлом Назаруком (“Нові обличчя”), Олександром Хвостенком пішла туди з перевіркою документів. Це було в листопаді минулого року. На той час вже все було побудовано. Вийшов якийсь чоловік, не представився, ніяких документів не показав. Мене запитав, хто я така, мовляв, я тобі нічого не покажу. І додав, що на відміну від мене, Назаруку покаже. Мені ж сказав, щоб я звідти забиралася.  Мешканцям, які прийшли з нами, Назарук сказав, що я неадекватна. Згодом він же зазначав, що власники пральні мають дах в СБУ. У “Нових облич” в земельній комісії більшість – як маючи більшість вони не можуть навести в селищі лад?”, – каже депутатка селищної ради Оксана Недашківська (фракція “Свобода”).

Розтшована пральня по вул. Бакала 46 і очолює це підприємство Валерій Григоровчи Кременюк. Про це нам повідомила поліція у відповідь на звернення депутатки Оксани Недашківської.

Від території пральні, яка постійно застосовує хімію, до житловогого будинку – меньше нiж 10 метрiв. Автобуси з речами для прання приїздять щопівгодини або щогодини. Це не припиняється навіть вночі.

“Ми відчуваємо постійно сильний запах фосфатів. Дихати нема чим ні вдень, ні вночі. Це по суті наша прибудинкова територія, де ми та наші малі діти проводимо разом час. Від смороду ти нікуди не втечеш він в квартирі, він на вулиці”, – бідкаються мешканцi прилеглих будинкiв.

Межа між будинками та пральним комплексом по суті відсутня. Пральню по суті відгородили фанерою, шумоізоляція відсутня.

Ці відходи йдуть в селищу каналізацію без будь-якої очистки.

Окрім того, ми бачимо, як пральня використовує надра без належних дозволів. Там є свердловина, яку вони викорситовують і роблять забір води.

Якщо оренда закінчилася ще 2017 року і земельна комісія і рада її не продовжували, то як вони працюють?

Як так сталося, що пральня не просто працює, а ще й розширює свої потужності? Ось нові цехи, які місцева влада дає будувати і не зупиняє шкідливе будівництво.

Вивіски про те, що це пральня немає. 

Ми неодноразово зверталися в санітарні, правоохоронні та управлінські інстанції. 

Ніякої реакції, все спускається вниз нам місцевий рівень. Земельна комісія як і ті, хто сидить в селищній раді просто бездіє. Парадокс полягає в тому, що за кліька метрів від цієї пральні розташована поліція. Начальник поліції Сергій Посталовський каже, що йому “не воняє”.

Авторка: Оксана Лямаева-Святецька, мешканка Коцюбинського.

 

 

1 Comment

  1. Анонім 3 Січня 2020 at 21:05

    А ще по вечорах десь з 23 години як проходити повз вокзалу звідкісь йде смердючий запах паленого політилену .дихати немає чим зовсім .І це не одноразово .

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539