Тероборона Києва: як відстрілялися Деснянці й Дарничани (ФОТО)

0

Два батальйони 112 Окремої бригади ТрО провели стрілецький день.
Підрозділи вчилися поводженню з вибуховими предметами, долали навчальні мінні загородження. Також практикувалися в тактичній медицині й тактиці пересування зі зброєю.

Захід проводиться для особового складу не лише Деснянського й Дарницького батальйонів територіальної оборони, а й для рот охорони відповідних районних військкоматів – зазначає військовий комісар Деснянського РВК Дмитро Клабуков.

Військовий комісар Деснянського РВК підполковник Дмитро Клабуков

Безпечне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами, підготовка до ведення вогню, стрільба з різних положень, зупинка критичних кровотеч, проходження мінних полів та розтяжок – лише невелика частина того, чого навчають в підрозділах 112 Окремої бригади тероборони.

Командир 127 БТрО підполковник Богдан Машковський

“Це робиться для того, щоб кияни знали та вміли захистити свій дім. Наше гасло: “Захистимо свій дім! Захистимо Україну!”- зазначає командир Деснянського батальйону #ТрО Богдан Машковський.

Навчальні вибухові пристрої

Інструктор з позивним “Банзай” розповідає, що є резервісти з різним вмінням знань та навичок.

“Домедична допомога – це така річ така, що потребує постійного оновлення своїх навичок та доведення їх до автоматизму”,- стверджує інструктор. Добре, коли людина в цивільному житті пройшла курси надання першої домедичної допомоги.

Постріляли в різних позиціях: стоячи, з коліна та лежачи. Для когось це було вперше. Резервісти з більшим досвідом ділились ним із новачками.

Крім бойових стрільб бійці також взяли участь у тренуванні з лазерним тиром. Обладнання для цього надав Дмитро Топоренко зі Спілки ветеранів #АТО Святошинського району столиці, який нещодавно прийняв рішення стати резервістом бригади.

Попри травму, був і командир 112 Окремої бригади територіальної оборони Микола Білосвіт, який відзначив співпрацю з громадськістю:

“Ми вдячні громадським організаціям “Білий Вовк”, “Український Легіон” та “Українська Тактика” за наданих інструкторів, а також товариству “Варта Київської Русі” – за базу для проведення заходу.”

Зауважимо, що 130 БТрО Солом’янського району проводив тактичні заняття зі своїм особовим складом у лісах на околицях Києва.

Наступної суботи 25 січня стрілецький день проведуть батальйони тероборони Дніпровського та Оболонського району.

(За матеріалами прес-служби 112 ОБрТрО)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539