Чому Гостомель зніс стеллу “Ірпінь” на в’їзді в місто

0

Як виявилося стелла “Ірпінь” на Варшавській трасі стояла на землі громади Гостомеля.

Громада Гостомеля, яка створює свою ОТГ і хоче відійти від Ірпеня, після конфлікту з владою Ірпеня прийняла рішення демонтувати стеллу “Ірпінь” на своїй землі. Демонтаж здійснювали комунальники.

Журналістка Михайлина Скорик-Шкарівська, яка кандидувалася в нардепи по 95 округу від “Голосу”, наголошує, що розлучення бувають драматичні.

У коментарях ірпінець Євген Новіков наголошує, що стелла Коцюбинського теж розташована на території іншої громади – Києва.

Але тут, на відміну від громад Гостомеля та Ірпеня, конфлікту немає, бо понад 60% мешканців на громадських слуханнях висловилися за приєднання до столиці і влада Києва це підтримує. Днями мер Віталій Кличко звернувся до парламенту і Кабміну з проханням терміново взятися за вирішення питання і напрацювати механім щодо приєднання селища до столиці.

Але у громади Гостомеля з владою Ірпеня конфлікт загостриввся на останніій сесії Ірпінської ради, яка пройшла наприкінці січня. За тиждень до сесії депутат Гостомельської ради Юрій Марчук наголошував, що Ірпінська влада не хоче відпускати Гостомель, бо це селище дає найбільше податків в бюджет Ірпеня.

Депутат від “Нових облич” Андрій Страховський звертається до в.о. міського голови Ірпеня депутата “Нових облич” Літвінова й спонукає “головнокомандувача” хоча б висловити позицію після того, як знесли стеллу.

Секретар Бучанської ради Василь Олексюк акцентував увагу, що є новий знак і постить фото стелли Бучі, яка могла б з Ірпенем утворити одну ОТГ з огляду на те, що має спільну інфраструктуру.

Літвінов навіть через добу на своїй сторінці Facebook не відреагував на те, що сталося з стеллою, зате всиг повісити собі фоторамку “Коцюбинське – не Київ”.

Більше того, на цій рамці рік заснування селища 1941, хоча насправді Коцюбинське засноване 1900 року. Окрім того, представники “Нових облич” порушили авторські права волонтерки, яка на прохання активістів селища створював герб і не давав права на використання цього герба у кампанії, яка суперечить волі громади.

Нагадаємо, “Громада Приірпіння” писала про те, яка спроможність громад регіону і хто може з ким об’єднатися, згідно з перспективним планом, який розробляють в ОДА.

Фото на кавер: “Зоря Приірпіння”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539