Тероборона: семеро депутатів Київради вчилися боронити Україну нарівні з резервістами (ФОТО)

1

Стрілецький день для резервістів, військовозобов’язаних та сімох депутатів Київради провела 22 лютого 112 окрема бригада територіальної оборони Києва. Крім стрільб із бойової зброї учасники вчилися облаштовувати блок-пости і оглядати транспорт, долали мінно-вибухові загородження, тренувалися надавати невідкладну допомогу на занятті з тактичної медицини, вчилися ефективно рухатися зі зброєю. П’ятеро резервістів присягнули на вірність українському народові. Участь у заході взяли близько 200 резервістів та військовозобов’язаних. Про це повідомляє прес-служба 112 ОБрТрО.

Присутній на заняттях полковник Сергій Чуджановський, виконувач обов’язків начальника управління ТРО із командування Сухопутних військ ЗСУ зауважує, що за теробороною – майбутнє.

“Мені радісно бачити, що тут не лише резервісти у військовій формі, але є і цивільні, які хочуть навчитися боронити нашу Україну, і в майбутньому стануть до лав територіальної оборони України”, – додає Сергій Чуджановський. 

Навчання розпочали з державного Гімну та хвилини мовчання, вшановуючи пам’ять полеглих захисників України в російсько-українській війні.

Командир бригади Микола Білосвіт представив особовому складу капелана-контрактника отця Ярослава (ПЦУ), який прочитав молитву.  

Безпечне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами, підготовка до ведення вогню, стрільба з різних положень, зупинка критичних кровотеч, проходження мінних полів та розтяжок – лише невелика частина того, чого навчають в підрозділах 112 Окремої бригади тероборони.

До резервістів на навчання долучилися також семеро депутатів Київради – члени фракції БПП “Солідарність” Сергій Артеменко, Віктор Грушко, Ярослав Діденко, Юрій Зубко, Наталя Маслова, Олександр Міщенко та Володимир Шарій.

Депутати Зубко і Міщенко – афганці, тримають зброю не вперше, Грушко регулярно тренується, має навички стрільби з пістолета. Діденко не пригадує, коли востаннє стріляв з автомата, але не стримує емоцій – запевняє, що йому сподобалося.

Депутатка Київради Наталія Маслова каже, що хоче стріляти частіше, а тероборона не лише заряджає патріотизмом, але й деморалізує ворога.

“Раніше стріляла, хочу робити це частіше. Ідея тероборони чудова і вкрай необхідна. Стрілецький день – потужний захід, який окрім знань та навичок першої медичної допомоги, ведення бойових дій, дає надзвичайний заряд патріотизму і впевненості, що ми зможемо захистити свою землю, і ворог не пройде. Хотілося б, щоб було більше інформації про такі заняття і більше людей були залучені. Нам дуже не вистачає патріотичного виховання. І такі заходи з одного боку підтримують бойовий дух наших людей, а з іншого – деморалізують ворога. Бажаю бригаді продовжувати робити свою справу, і всім нам перемоги та миру!” – розповідає про свої враження від занять депутатка міськради Маслова.

Одна із найкорисніших навичок у цивільному житті та повсякденні – вміння надавати першу невідкладну домедичну допомогу. Цьому вчила за власною розробленою методикою “КОЛЕСО” інструктор з тактичної медицини Ольга Омельчук.

“Алгоритм КОЛЕСО означає первинну перевірку пораненого за наступними параметрами і є абревіатурою з наступним розшифруванням: К – кровотеча, О – огляд дихальних шляхів, Л – стан легень, Е – ефективність дихання, С – робота серця, О – огляд тіла й оцінка свідомості”, – пояснює Омельчук.

Заняття з такмеду включало в себе теоретичну частину і практичну перевірку отриманих знань для закріплення. Резервісти внаслідок раптового умовного “обстрілу” отримували умовні “поранення” у вигляді папірців із різними симптомами, а їхні побратими мали своєчасно надати кваліфіковану допомогу відповідно до характеру “поранень”.

Інструктори з громадської організації “Білий вовк” провели тренінг із правильного облаштування блок-постів та огляду транспортних засобів, а також з безпеки поводження з вибухонебезпечними предметами.

Інструктор продемонстрував, як відбувається підрив на фугасі за допомогою імітаційного заряду.

Захід проведено на базі товариства “Варта Київської Русі” в Броварах.

Зауважимо, що сьогодні один із підрозділів бригади, а саме 130 окремий батальйон ТрО Солом’янського району, провів заняття з тактики та радіозв’язку з особовим складом у Київському лісі. 
Ви також можете долучитися до навчань і служби в підрозділах 112 ОБрТрО, звернувшись за місцем проживання у військкомат до офіцера, який відповідає за територіальну оборону. 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539