Хто вступився за “Муніципальну варту” і хоче давати їй майже 12 млн на рік

0

Мешканці Приірпіння вимагають припинити фінансування КП “Муніципальна варта“. Петиція Ірини Ревницької набрала потрібну кількість голосів у рекордно стислі строки. До кінця збору підписів залишається 61 день, а вже є 325 голсоів при тому, що мінімальна кількість – 300. Переглянути петицію можна за посиланям.

У мотиваційній чатині петиції йдеться про те, що з бюджету на це комунальне підприємство виділяють 12 млн грн на рік і за дотриманням порядку в місці стежить поліція і варта виконує допоміжну роль. Кошти авторка петиції просить направити на медицину і освіту.

12 березня на сайті зареєстрували ще одну петицію. Вона спрямована на те, щоб зберегти бюджетне фінансування на “Муніципальну варту”. Мотиваційна частина  у петиції, автором якої є Валерій Бурдаков, дуже коротка: “Прошу не припиняти діяльність КП “Муніципальна варта”.

З прізвищами тих, хто без жодних аргументів відстоює роботу КП “Муніципальна варта”, можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що з бюджету КП “Муніципальна варта” фінансують з 2016 року. Таким чином вже скоро 5 років, як на це формування місто витрачає кошти платників податків.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року перед сесією міськради, де мали розглядати скандальний Генплан міста, “Муніципальна варта” барикадувала під’їзди до ради. Згодом разом з тітушками мешканців Ірпеня з сесійної зали гнали представники “Мунварти”.

Примітно, що в період карантину, коли присутніть на масових заходах треба мінімалізувати, Ірпінська міська рада заборонила мешканцям приходити на сесії, але разом з правоохоронцями правопорядок має забезпечувати “Мунварта”.

Про це йдеться у документі за підписом Олександра Маркушина та Ігоря Остапчука.

Попри те, що петиція за закриття КП “Мунварта” набрала більш, ніж достатню кліькість голосів, навіть під час пандемії влада Ірпеня не готова кошти спрямовувати посилено на медичний сектор. Громада при цьому вимагає посиленого фінансування саме для медицини й освіти. В умовах пандемії та загрози коронавірусу не всім працівникам амбулаторії в селищі Коцюбнське можуть видати навіть захисні маски.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539