Як Даніш захоплює Біличанський ліс і нищить дерева

0

У понеділок, 30 березня, на виїзді із селища Коцюбинське в лісі велись роботи з так званого “облагородження території”. Саме так називає таке шкідництво в лісі першої категорії  очільник окупаційної влади в селищі Сергій Даніш (депутат партії “Нові обличчя”). 

Ця територія – це територія Біличанського лісу, яка має найвищий природоохоронний статус в державі – нацпарк, де колись отримав ділянку і Сергій Даніш. Цей ліс першої категорії має бути в тому вигляді, в якому він є, без лавок, бетонних доріжок та декоративних клумб. Це територія НПП “Голосіївський”. І тут можуть працювати лісники “Святошинського ЛПГ”.

Днями саме за наказом Даніша тут зняли верхній шар грунту, а отже дерева, які росли десятками років під загрозою. Більше того, кореневища цих дерев пошкоджені. Тут рили траншеї, в яких прокладаються комунікації. Саме в цих траншеях видно обрубане коріння дерев.

Побачивши таке, я почав стрімити ці події в ФБ.

Представники НПП Голосіївський та депутатка селищної ради Коцюбинського Олександра Куцан викликали поліцію. За їхнім зверненням, на місце виїхав наряд поліції, які взяли пояснення у Сергія Даніша як у організатора робіт у лісі.

Даніш не зміг надати жодних дозволів і мотивував тим що начебто, якщо межі НПП ще не винесені в натуру, то захоплювати територію буцімто ніхто не може заборонити. Тут зауважимо, що межі Нацпарку чітко видно на мапі, де стоять підписи і печатки. Ще одне захоплення території відбувається, як ми писали раніше, відбувається біля озера.

Представники НПП зауважили, що знімати верхній шар грунту в лісі рівнозначно знищити дерева які будуть всихати. На місці робіт були присутні невідомі молодики з боку яких в мій бік лунали погрози через те що я фільмую місце робіт.

Під час ефіру до мене підійшов місцевий мешканець, який попросив, щоб його не знімали через побоювання помсти зі сторони влади. Він показав мені каналізаційну трубу, що виходила з багатоповерхівки просто на дорогу і нечистоти з неї вже утворили шар мулу на асфальті, але це Даніш, який надумав в лісі за бюджетні гроші селища робити парк, не вважає першочерговою проблемою, також цей мешканець розказав що в бойлерній його будинку було зрізано і вкрадено 4 бойлери і що це було зроблено, як він пояснив, за розпорядженням безпосередньо Даніша.

За деякий час почала підтягнулась “група підтримки” Даніша, яка складалась з ексдепутатів Марії Пегети та Івана Дзюби – це саме ті, хто дерибанив Біличанський ліс довкола селища поміж собою і на підставних осіб і кого люди не переобрали знорву.

Саме ці депутати нас здавали проти волі громади під Ірпінь і голосували за те, щоб ми з Ірпенем створили одну ОТГ, за що виступав і Даніш.

А що ж потрібно громаді? Громада хоче відновити стаціонар на Лісовій, який закрили за сприяння Даніша та його команди депутатів “Нових облич”, самовисуванців Віктора Анісімова, Владислава Євстєфєєва та інших, які входять в депутатську більшість. Петиція вже назбирала необхідні голоси.

Зараз громада збирає підписи під петицією за відновлення теплиці на території школи, де діти могли б проводити інтерактивні уроки та вирощувати посадковий матеріал для наших комунальників. Тоді ми перестанемо витрачати гроші на таке “озеленення”. Всі, хто хоче долучитися до цієї вимоги – можете підписати петицію.

Для тих, хто забув, торік за наші гроші для фотозони купили рулонну траву, яка всохла після того, як на ній пропіарилися і відфотографувалися.

Автор: Юрій Устіновський, мешканець селища
        

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539