У Ірпені + 3 хворих на covid-19. З-поміж них ще одна дитина

0

Офіційно ще двох дорослих і одну дитину визнали хворою в Ірпені на коронавірус у неділю 12 квітня.  Про це повідомив сайт КОДА. Таким чином в місті загалом 12 хворих на коронавірус і з них – 2 дітей. Такі дані ОДА оприлюднило станом на вечір 12 квітня.

У Бучі кількість хворих, яку оприлюднили на сайті ОДА незмінна – 6. Так само, як і кульість хворих у селищах Ворзель, Гостомель, Коцюбинське. Тут область фіксує по 1 випадку. Загалом на Київщині станом на 13 квітня офіційно зафіксовано 216 випадків.

“У Ірпені 97 підозр, у Бучі – 30. З-поміж мешканців селищ Коцюбинське, Гостомель, Ворзель підозр відповідно 22, 8 і 8. В Ірпені спостереження встановлене за 133 громадянами, у Коцюбинському за 52. Гостомель і Ворзель 22 і 6 відповідно”, – кажуть в КОДА телефоном “Громаді Приірпіння”.

“Ми вдячні громадянам, що вони сидять вдома. Це дає свої результати. Зараз 62 пацієнти ушпиталені і лише 3 підклчені до ШВЛ, яких є понад 200. Тобто те, що люди сидять вдома дійсно допомагає і зменшує навантаження на медиків. Ми свідомим громадянам дуже вдячні”, – кажуть “Громаді Приірпіння в ОДА.

Область продовжує утримувати 4 місце після Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей за кількістю офіційно виявлених хворих на covid-19. Зауважимо, що в Києві вже виявили майже 500 випадків і ця кількість перевищує навіть найвищі показники областей. Це може бути пов’язане не лише з тим, що Київ досить велике місто. Як повідомив в інтерв’ю Руху ЧЕСНО заступник голови КОДА Поворозник, столиця має пропускну спроможність проводити десь 2 000 ПЛР-тесітв за день.

Станом на 12 квітня інформація від Ірпінської центральної міської лікарні є такою.

У Приірпінні спостерження встановлене за понад 220 осібами.

Пропускна спроможніть обласної лабораторії, яка проводить ПЛР тестування – 72 аналізи за день. Як повідомили “Громаді Приірпіння”, 400 підозр лабораторія може протестувати за 5 – 6 днів. Кількість підозр в області дуже швидко збільшується, а пропускна спроможність не змінюється.

Рух ЧЕСНО досліджував, чому областна рада ще в березні виділила гроші на покращення матеріальної бази для боротьби з коронавірусом, але КОДА не провело закупівлі.

Офіційна статистика на Київщині дає дані про те, що померло 6 громадян. Ця саттистика змінилася 12 квітня в неділю. Вперше кількість тих, хто одужав значно перевищила кількість смертей. Тих, хто одужав станом на 12 квітня – 10.

Це лише офійно підтверджені випадки, які за умови малого відсотка тестувань не можуть давати репрезентативну статистику.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539