Коронавірус у Приірпінні: у Коцюбинському зафіксовано 5 хворих, у Ірпені 16

0

Лабораторія, яка надавала два місяці дані в ОДА, відкоригувала їх. Якщо 29 квітня на сайті ОДА в Ірпені фіксували 21 хворого, то 30 квітня кількість зменшилася до 16. Одужало 3.

У ОДА статистичне зменшення кількості захворювань пояснюють тим, що сюди раніше лабораторія вразовувала до дані з Коцюбинського, де офіційно було виявлено лише 1 хворого, а наразі сайт показує 5 хворих. З них 2 вже одужали.

У Бучі ситуація не змінилася, офіційно зареєстрованих хворих – 11. Одужали 2. Щодо селищ Гостомель та Ворзель, то тут виявили відповідно 3 та 2 хворих. Один з двох, яких виявили у Ворзелі вже одужав.

Станом на 30 квітня кількість тих, хто одужав в Приірпінні не змінилася. Таких всього 8 осіб.

У ОДА “Громаді Приірпіння” повідомили, що кількість ПЛР-тестів збільшилася з 72 до 300 і додатково мають вивести ще кількох лаборантів.

Раніше, нагадаємо, пропускна спроможніть обласної лабораторії, яка проводить ПЛР тестування – 72 аналізи за день. Як повідомили “Громаді Приірпіння”, 400 підозр лабораторія тестувала за 5 – 6 днів. Кількість підозр в області дуже швидко збільшувалась і вже 28 березня перевищила кількість тестів, які могла провести лабораторія.

 

Рух ЧЕСНО досліджував, чому областна рада ще в березні виділила гроші на покращення матеріальної бази для боротьби з коронавірусом, але КОДА не провело закупівлі.

Офіційна статистика на Київщині дає дані про те, що померло 15 громадян. Тих, хто одужав станом на 30 квітня – 73. Кількість тих, хто одужав, у кілька разів перевищує кількість смертей.

Це лише офійно підтверджені випадки, які за умови малого відсотка тестувань не можуть давати репрезентативну статистику.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539