Готуй ботів взимку, а техкандидатів влітку

0

Щойно загострилася ситуація із приєднанням Коцюбинського до Києва, активізувалися у Facebook-групі “Громада Коцюбинського” сумнівні аккаунти у фейсбуці, які довгий час перебували у зимовій сплячці. 

Найактивніші із них: Анна Шевченко видає себе за мешканку Коцюбинського, що переїхала приблизно 2,5 років тому.  Вадим Кортников видає себе за фотографа, жителя селища та Антон Суворов видає себе за жителя селища.

Примітно, що і Шевченко, і Кортников додалися в групу лише в кінці травні і це сталося в один день.

Всіх трьох поєднують спільні ознаки:

-На кожній із сторінок відсутні фото та відео де вони перебувають в нашому селищі, а також відсутня активність справжніх реальних друзів у вигляді лайків та коментарів.

-Кожен або спамить, або піднімає пости методом написання будь-яких коментарів під важливою для них темою. Мета цього – відволікти увагу від насправді важливих постів, щоб важлива інформація загубилася у спамі і увага переключалася на важливі для ботів речі.

– Всі гнуть одну лінію, щоби на слуху були одні і ті ж самі прізвища, вони мають повторюватися, щоб запам’ятовувалися.

– Мають обмежену громадську позицію, яка логічно не співпадає із активністю на власній сторінці.

-Жоден місцевий житель не може достовірно підтвердити проживання цих осіб у Коцюбинському.


Ці профілі привернули мою увагу ще кілька років тому. Вони формували базу “друзів”.


Оскільки останнім часом їх діяльність дійшла до абсурду, я вирішив переконатися сам і довести односельцям, що ці аккаунти фейкові і створені для певної мети, для ведення брудної політичної гри.


Отже знайомтеся – “Анна Шевченко”
Позиціонує себе як незаангажовану мешканку, яку турбує політична ситуація в Коцюбинському. На цьому аккаунті фб зовсім мало особистих фото, тож я вирішив допомогти Анні та знайшов у мережі ще декілька.

Ось скріни та посилання:

На фото власниця фото, жителька Росії, мати трьох дітей Анна Герасимова (це інформація зі сторінки цього профіля). Фотографії просто було взято із заборонених в Україні ресурсів та використано для створення бота.

Другий ботівський профіль Антон Суворов.

Як виявилось, Антон не зовсім Антон, а це фото на аватарці досить рідке, оскільки насправді наш герой не дуже полюбляє носити бороду. Можете впевнитися у цьому особисто.

Насправді власник фото Антон Гаген. Зверніть увагу на золоту цеп, окуляри та родинку справа від губи


Виявляється що він також житель РФ, юрист.

І ось.

І третій бот, можливо, не останній, це ще треба виявляти – Вадим Кортников. Ще рік назад доказував мені у фб на сторінці Анни, що він таки справжній.

Також він наголошував, що заробляє на життя, працюючи фотографом, що дуже дивно, адже на сторінці в нього жодного портфоліо. Тим часом справжній власник фото,  Вадим Лазакович, житель Білорусі, працює в своє задоволення та публікує гарні світлини.

Якщо вам закортіло скуштувати білоруської бульби,  після карантину кинути все й майнути у Мінськ, звертайтесь до Вадима, я певен, він із задоволенням зафільмує для вас таку подію. Ось його портфоліо.


Ось так, дуже просто виявити ботівські аккаунти. На жаль, ФБ не одразу їх блокує, а тому вони встигають нашкодити суспільству. Фільтруйте оточення, фільтруйте інформацію, вірте фактам, а не словам і обіцянкам.


Вишенька на торті

Той самий аккаунт, Вадим Кортніков, що спамить у Громаді Коцюбинського  та гне свою лінію був помічений у пошуку массовки на вибори та на агітаційні майданчики.  І це на постійній основі.

Тепер вже має бути всім зрозуміло, що ми маємо ще одного ворога що працює проти інтересів громади. Поборемо.

Автор: Владислав Журавель, мешканець селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539