Толока на Новобіличах: активісти прибрали 2 га лісу

0

Через карантинні заходи цього року не було традиційної весняної толоки, тому сміття у лісі назбиралось чимало.

21 червня громада Новобіличів зібралась і прибрала два гектари Біличанського лісу.

До прибирання долучилось 15 активістів, діти теж збирали сміття. Прибрали зони для пікніків та прогулянкові доріжки.

Частина лісу зі сторони вулиці Обухівської користується популярністю серед відпочивальників – кияни гуляють тут з дітьми, організовують пікніки, вигулюють собак. На жаль, далеко не всі за собою прибирають. 

“У лісі облаштовані місця з брусами, де можна посидіти і відпочити. Але їх облюбували місцеві наркомани. Ви не уявляєте, скільки шприців ми прибрали цього року. Це дуже небезпечно, бо тут гуляють діти”, – коментує Микола, житель вулиці Обухівської. 

Активісти також прибрали місця, де місцеві “умільці” обпалюють електричні кабелі перед тим як здати їх на металобрухт. Це може спровокувати пожежу в лісі. 

Через ліс проходить доріжка до зупинки громадського транспорту. Визбирали все сміття, яке залишають перехожі – стаканчики з-під кави, пластикові пляшки, обгортки від цукерок. Тепер все чисто. 

Місцеві мешканці постійно прибирають ліс та стежать, щоб не смітили. Люди автомобільними шинами перекрили проїзд для автівок.

“Обмежили заїзд до лісу, щоб не заїздили автівками і не смітили”, – каже Андрій, мешканець “Озерного”. 

“Ми зібрали великий мішок сміття і два пакети. Неприкольно прибирати за кимось пляшки і бите скло, але я хочу, щоб ліс був чистим, тому прибираю”, – ділиться враженнями 11-річний Сашко. 

Діти активно долучалися до прибирання, бо розуміють, що чисті ліси – то їх відповідальність. Той, хто прибирає, зазвичай не смітить сам.

На Новобіличах сильна громада. Місцевим мешканцям вдалося відстояти землю під лісом та зупинити незаконну забудову. На цьому місці висадили молоді дерева.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539