Чому Господарський суд не призначає засідання щодо арешту землі в Бучі?

0

Мешканці Бучі 1 квітня 2020-го року звернулися до місцевої прокурутару Ірпеня та Прокуратури Київської області з колективним зверненням щодо протиправних дій Бучанської ради.

Мова йде про рішнення Бучанської ради від 27 лютого 2020-го року “Про надання дозволу на укладання договору суперфіцію на з/д № 3210800000:01:097:0021 пл. 0,5713 га для будівництвата обслуговування будівельторгівлі по вул. Тарасівська з ТОВ “Будівельна компанія дістріктбуд”, що суперечить вимогам чинного законодавства, а саме ч.1 ст. 134 Земельно кодекву України.

Відповідно до цієї норми земельні ділянки державної чи комунальної власності мають продаватися, виділятися в оренду чи суперфіцій окпемими лотами на конкурсних засадах (земельних торгах).

Уклавши цей договір Бучанська міська рада завдала значних збитків бюджету міста Буча.

16 червня 2020-го року Прокуратура Київської області заявила позов до Бучанської міської ради, а також до ТОВ “Будівельна компанія дістріктбуд” про визнання недійсним рішення Бучанської ради.

Як повідомили джерела редакції у прокуратурі Київської області, того ж дня прокурорами було заявленно  позов щодо вжиття заходів забезпечення позову. Тобто заборону вчинення будь-яких робіт на даній ділянці. Однак, як повідомляють у прокуратурі, судді Господарського Суду Київської області до цих пір не розглянули дане клопотання.

Розгляд справи по суті призначений на 28 липня 2020-го року, тоді ж планується й розгляд клопотання про забезпечення позову.

На сьогоднішній день згадана земельна ділянка вже загорожена будівельним парканом, за ним ведуться активно будівельні роботи.

Нагадаємо, мешканці Бучі пікетували мера Бучі Анатолія Федорука й вимагали розірвати договір оренди із забудовником, а на тому місці облаштувати сквер.

Раніше бучанці висадили на цій земельній ділянці 50 беріз, які забудовник викопав.

Як відомо, що згадана земельна ділянка згідно Генерального плану міста значиться як зона садибної забудови.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539