Двуликий Маркушин або чому одним можна, а іншим ні

0

Так добре для своєї виборної компанії стартував перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин. І водопровідну воду від заліза почистить (краще б звичайно від бруду та фекалій, але то таке, справа смаку), і висотки-«гриби» в зонах котеджної забудови не тільки не допустить, а й ті що будуються позабороняє. І взагалі такий буде мер, що хоч до рани тули. По «грибах»-висотках навіть пробу пера здійснив – виконком скасував наказ на введення містобудівельних умов в дію, як і самі умови, на будівництво п`ятиповерхівки по вул Давидчука, 35.

Юристи говорять, що все зроблено згідно діючого законодавства. Молодець!
А далі щось пішло не так. Наче й вибори не відміняють і бажання очолити мерію теж не пропало, але запал, схоже, згас. На основі яких порушень анульовано вищезгадані містобудівні умови? За відхилення від Державних будівельних норм (ДБН). А саме, недотримання граничних параметрів забудови земельної ділянки. Існує норма на максимально допустимий відсоток, що займає площа забудови відносно площі ділянки.
Недотримання відстаней від фасаду будинку, що зводиться, до меж земельних ділянок, садиб та будинків, які межують з будівництвом.

Погодьтесь – багато мешканців ірпеня, біля обійсть яких будуються багатоповерхові будинки, напишуть в коментах, що у них такі ж порушення.

Наразі створюється Орган самоорганізації населенн (ОСН) “Зоркій-Давидчука” на території, що включає два проблемних об`єкти. Один уже названий Давидчука, 35, інший ЖК “МюнХаузен 2” по вул. Пушкінська 64/68. Там тіж самі порушення. Ще додається одне суттєве – згідно плану зонування частина території, на якій ведеться будівництво ЖК “МюнХаузен2” визначена як зона Ж-4н (зона перспективної мішаної житлової забудови середньої поверховості). А це висота новобудов від чотирьох до п`яти поверхів. У разі, якщо планується будівництво на більше поверхів – громадські слухання та розроблення детального плану території. Там вимальовується вже дев`ять. У Ірпінської міської ради відсутній належним чином затверджений такий детальний план території в кварталі садибної забудови.
Логічно, звертаємо увагу Маркушина на упущення та недогляд. Сказали “А” говоріть вже весь алфавіт.

І отут щось пішло не так. Ніяк не складалась комісія для перевірки виявлених в листі порушень на будівництві ЖК “МюнХаузен 2”, хоча у відповіді мерії на наше звернення від 19 червня 2020 року сказано, що: “… Ваша заява…перебуває на розгляді виконавчого комітету Ірпінської міської ради (ІМР)”. Що там вони розглянули невідомо, бо в повістку дня виконкому до цих пір це питання не вносилось, але вже в понеділок 27 липня 2020 року Маркушин вже почав проводити тезу, що п`ятого серпня приступає до роботи ДІМ (Державна інспекція містобудування України), от вона й повинна буде зробити перевірку. В такому ж стилі і відповідь прийшла від раніше бездіяльного, а зараз тимчасово безробітного контролера за будівництвом в Ірпені Ярослава Комишана .

П`ять разів, починаючи з 2019 року зверталися до нього щоб перевірив – не перевіряв, а зараз готовий як піонер. На роботу просится, чи гроші закінчились?
Що ж виходить? Маркушин з головним архітектором Івпеня Сапоном натворили справ, а Київ повинен їх перевірити. З хворої голови на здорову. У мене тоді виника питання. Коли в результаті перевірки виявляться порушення в ІМР, що тягнуть на кримінал Маркушин з Сапоном, готові навіть під суд піти, відсидіти, але виїзну перевірку чергового об`єкту по таких самих порушеннях як на Давидчука, 35 проводити вже не хочуть? Герої.
Чому такий подвійний підхід до виправлення своїх же помилок? І що це буде за мер? Двуликі ніколи до добра не доведуть.

 

Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539