Програма “Голосу” для селища Коцюбинське

0

Сьогодні, 19 вересня, відбувся з’їзд обласного осередку партії “Голос”.

Активісти селища, які ніколи не були депутатами, але мають відповідні компетенції, досвід і бачення розвитку громади, вирішили балотуватися від цієї партії.

Найближчим часом громада буде знати імена всіх 26 кандидатів, яких висуває партія та інформацію про них.

Всі вони безпартійні. “Голос” дав можливість громаді брати участь у самоврядуванні.

Але зараз ми маємо донести до громади текст програми, який ми напрацювали, і яку нам погодили на з’їзді.

Наша команда презентує громаді текстову та візуалізовану версію програми.

Щодо розширеної версії програми, яку затвердив з’їзд, то ми будемо робити такі кроки:

 

  • Подаємо в порядок денний сесії Коцюбинської ради і підтримуємо рішення щодо приєднання до Києва. Як представники громади зобов’язуємося представляти волю мешканців щодо приєднання до Києва на всіх рівнях від парламенту до ОДА. Швидка допомога має їхати до найближчої лікарні, а не везти пацієнтів в Бучу, а діти селища мають отримати рівний доступ до шкіл і садків столиці, оскільки громада сплачує податки в Київ, де діти мають безкоштовні сніданки та безкоштовну групу продовженого дня. 

 

  • Виступаємо за припинення шкідливого виробництва на промзоні, які отруює наше повітря і шкодить здоров’ю та за створення тимчасової контрольної комісії Коцюбинської ради з вивчення та встановлення причин та джерел шкідливих викидів. Встановлення порушників, притягнення їх до відповідальності та ліквідацію джерел шкідливих викидів.

 

  • Виступаємо за збереження Біличанського лісу та якнайшвидше винесення межі в натуру, а також за розвиток екотуризму. 

 

  • Підтримуємо закупівлю нової техніки для УЖКГ “Біличі”, аби якісно надавати комунальні послуги громадянам. Котельні мають залишатися у власності громади і не передаватися в руки монополістів. Це стратегічні об’єкти. Шляхом підтримки рішення ради про затвердження переліку об’єктів комунальної власності, які не підлягають приватизації і внесення в цей перелік котелень. Ініціюємо проведення аудиту підприємства усіма державними контролюючими органами, встановлення фактів протиправних діянь відповідальними особами та притягнення їх до дисциплінарної, адміністративної та кримінальної відповідальності. Ініціюємо процедуру санації УЖКГ “Біличі” за результатами аудиту.

 

  • Виступаємо за зміну перевізника, який обслуговує Коцюбинське. Селищу потрібно більше маршруток на рейсі, а приєднання до міста Києва дозволить запустити комунальний транспорт. 

 

  • Виступаємо за відновлення роботи медзакладу у приміщенні колишнього дитсадка на Лісовій, частину з якого протиправно дали приватизувати і орендувати колишньому депутатом КСР. 

 

  • Створення безпечного веломаршруту Коцюбинське – Академмістечко (побудова велосмуги\велодоріжки до існуючого маршруту по пр. Академіка Палладіна  + освітлення даної ділянки в нічний час), нових рекреаційних маршрутів в лісі (розміщення табличок з маршрутами).

 

  • Створення інтегрованих з м.Київ станцій міського велопрокату Bike.now та електросамокатів.

 

  • Збільшення кількості спортивних об’єктів.

 

  • Впровадження сучасної системи поводження з твердими побутовими відходами на муніципальному рівні. Розробка і фінансування місцевих програм.

 

  • Ініціюємо та підтримаємо рішення про функціонування груп продовженого дня в початковій школі, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів освітньої субвенції, як це і передбачено Законом України “Про повну загальну середню освіту”.

 

  • Ініціюємо та підтримаємо проведення інвентаризації земель та винесення меж Коцюбинського в натуру, що в подальшому спростить його приєднання до Києва, а на місцевому рівні надасть можливість отримувати адекватні поповнення в місцевий бюджет.

 

  • У разі, якщо хтось із членів нашої команди не буде виконувати програму і буде діяти проти волі громади, партія “Голос” зобов’язується його відкликати.

Найближчим часом Ви дізнаєтеся про повний склад команди, яка буде працювати в Коцюбинській раді над втіленням цієї програми. 

Авторка: Наталія Коломієць, юристка та мешканка селища

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539