Програма УДАРу для селища Коцюбинське

1

На з’їзді партії УДАР, який відбувся сьогодні, 20 вересня, затвердили програму і список кандидатів до Коцюбинської селищної ради від цієї партії. Я балотуюся на голову селища, аби разом з командою реалізовувати задекларовану програму.

Ми готові брати на себе відповідальність за втілення кожного пункту.

Громада має пам’ятати, що програму можна виконувати виключно, коли рада приймає відповідні рішення. Наша Коцюбинська селищна рада має мати щонайменше 14 голосів, щоб можна було виконувати задекларовану програму. Одноосібно мер селища не може приймати рішення без ради. Я думаю, всі в селищі вже це зрозуміли.

Сьогодні ми презентуємо громаді повну версію програми та візуалізували її для простішого сприйняття.

  • Приєднання до Києва

Після виборів вносимо проєкт рішення щодо приєднання селища до Києва. На слуханнях 2018 р. майже 61% учасників висловився за приєднання до столиці. Результати є чинними і в суді не оскаржені.

У парламенті, облраді та в ОДА як представники громади зобов’язуємося виступати за приєднання до Києва.

  • Мораторій на забудову без розвитку інфраструктури

Ми не голосуватимемо за зміну цільового призначення земель на  багатоповерхову забудову, а також не погодимо багатоповерхове будівництво, доки питання інфраструктури (наявність закладів освіти, медицини) та транспорту не будуть вирішені. Ситуація з розвитком інфраструктури та транспорту – критична. 

  • Освіта та медицина

Оскільки бюджет ОТГ дефіцитний, належний розвиток медицини, освіти та ін. галузей можливий лише у випадку приєднання до Києва. Це дає підстави розподіляти багатомільярдний бюджет столиці на розвиток Коцюбинського.  Тоді у мешканців з’явиться право, як в киян, віддавати дітей в садки й не бути в черзі іногородніми. Це дозволить швидкій їхати до найближчого медзакладу, а не в райцентр Бучу, що наражає на небезпеку здоров’я та життя всіх мешканців.

Закриття стаціонару 2019 року вважаємо злочинним. Дитсадок Меблевої фабрики на вул. Лісовій треба використати для освітніх або медичних потреб громади. 

  • Правопорядок

Виступаємо за обмеження часу продажу алкоголю в селищі. 

Слідчо-оперативна група – в Ірпені, і це ускладнює оперативність. У разі приєднання до Києва, опергрупам з Києва буде їхати значно ближче.  Задля профілактики наркоманії, будемо звертатися до правоохоронних органів задля організації посиленого патрулювання.

  • Транспорт

Приєднання до столиці дозволяє завести комунальний транспорт у селище. Ми ініціюватимемо створення комунального маршруту, аби мешканці могли отримати більш якісний сервіс і заощаджувати кошти на проїзд, зокрема і завдяки картці киянина. Ми продовжимо вести боротьбу за відкриття маршруту до станції м. “Сирець”. 

Що стосується чинного перевізника на 745 та 393 маршрутах, то ми будемо звертатися до ОДА, яка затверджує тендерну документацію перевізникам, аби збільшили кількість маршруток, бо після заселення ЖК “Атлант” наявних потужностей перевізника не вистачає.

  • Теплопостачання

Недобросовісний монополіст ТОВ “Мастер-Енерго” разом з представниками партії “Нові обличчя” та самовисуванцями, що утворили в раді більшість, затримували початок опалювального сезону, ми відстояли у суді повернення котелень громади. Тепер виключно громада, яка є власником КП, контролює запуск опалення. Ми виступаємо проти того, щоб віддавати стратегічні об’єкти – котельні – у приватні руки.

  • Благоустрій 

У селищі постійно виникає питання із несвоєчасним вивезенням сміття. Ми зобов’язуємося подати проект рішення та голосувати за придбання нового обслуговуючого автомобіля для вивезення сміття. На сортуванні сміття можна заробляти, а кошти витрачати на благоустрій. 

Під час проектування робіт з благоустрою ми залучатимемо фахівців для розробки проєктів задля уникнення підтоплення та інших негативних наслідків, які роблять використання бюджетних коштів неефективним. 

Фінансово-економічна діяльність Ради та УЖКГ “Біличі” останні кілька років була непрозорою. Ми ініціюємо публічний аудит у цих двох структурах, результати якого будуть оприлюднені для громади.

  • Екологія та збереження Біличанського лісу

Зобов’язуємося здійснювати громадський контроль за роботою Мінекології та НПП “Голосіївський”, які повинні виконати президентський указ і винести межі Біличанського лісу в натуру.

З огляду на те, що на території промзони працює шкідливе виробництво, ми зобов’язуємося не надавати нові дозволи, а коли завершиться дія погоджених раніше дозволів – не продовжувати їх дію без результатів громадських обговорень.

У значній частині селища низька якість води. Ми підтримуємо рішення, прийняте облрадою щодо приєднання водогону селища до міста Києва із збереженням наших свердловин для резервного водопостачання.

*****************************************************************************************************************************************************

Громада може обговорювати програму і давати свої побажання. Програма напрацьовувалася мешканцями селища з різних мікрорайонів.

Для виконання програми має бути потужна команда. За свою команду я впевнена. Ці люди можуть її реалізувати. Всі вони – мешканці селища. І багато хто вже має серйозний досвід у місцевому самоврядуванні.

25 жовтня Ви будете обирати не Матюшину чи Даніша. 25 жовтня ви голосуєте за програми і команди, які готові працювати над їхнім виконанням. По суті це вибір між тим, чи залишатися далекою окраїною Бучі, чи стати столицею держави і отримувати доступ до бюджету, який по справедливості має працювати на нас, бо ми в Києві залишаємо податки.

Авторка: Ольга Матюшина, обрана громадою селищна голова Коцюбинського

1 Comment

  1. Синхронный переводчик 12 Жовтня 2020 at 21:19

    Ранее уже велись обсуждения о присоединении к Киеву с дальнейшим расширением услуг общественного транспорта. Одной из причин отказа части людей присоединения к Киеву было акцентировано на том, что платить за коммунальные услуги придётся по тарифам Киева.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539