15 мерів міст на виборах перемогли з розривом менше 100 голосів

0

15 мерів міст перемогли із відривом у менш, ніж 100 голосів або менше 1% виборців. У цих містах парламентарі не передбачили другого туру, бо кількість виборців тут менше 75 000. Про це повідомляє Рух ЧЕСНО

Найменший відрив був у місті Підгайці, де представник “Батьківщини” Ігор Мерена вирвав перемогу у кандидатки “Слуги народу” Галини Дуди лише двома голосами.

Цього року законотворці знизили партійний бар’єр до населених пунктів, де понад 10 тис. виборців, а право на другий тур дали лише тим, де виборців понад 75 тис. Втім, на місцевих виборах-2015 право на другий тур мала ще менша кількість громад – лише міста із населенням понад 90 тис. виборців.

“В Україні, де може бути зумисне зіпсовані кілька десятків бюлетенів або застосований адмінресурс, постає питання легітимності влади у місті, де такий незначний відрив. І другий тур у цих містах можна було б провести, до прикладу, за рахунок коштів, які надійшли із застав політичних партій та кандидатів на посади голів, які програли вибори”, – зазначає учасниця Руху ЧЕСНО Ірина Федорів.

Рух ЧЕСНО проаналізував результати виборів та співставив кошти, які потрібні на організацію другого туру, а також з’ясовував у законотворців та експертів, які мають бути критерії для проведення у громадах другого туру.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539