Коцюбинське може залишитися без води. Чому Даніш не платив рік водоканалу?

0

22 квітня відбулася сесія Коцюбинської селищної ради. Традиційно секретарка ради Юлія Главацька (“Нові обличчя”) належним чином не підготувала ані порядку денного, ані проєктів рішень. Кворум був майже на межі зриву- прийшло 14 депутатів (це мінімально необхідна кількість голосів для того, щоб рада ухвалила рішення).

На сесію, про яку не проінформували депутатів, прийшли представники “Київодоканалу”. Вони вимагають, щоб комунальне підприємство громади селища сплатило борги. Депутатів просять без звіту УЖКГ “Біличі” про вже витрачені кошти, віддати з бюджету 2 млн грн вже 4 місяці.

Селищний голова Сергій Даніш (“Слуга народу”) зізнався, що у 2020 році, коли був рік виборів, він під особисте зобов’язання розпорядився, щоб водоканалу не платили грошей. Нібито він не знав, скільки грошей буде на боротьбу з коронавірусом. Але при цьому з рахунків УЖКГ “Біличі” 9,6 млн пішло на бюджетну гречку – парки і лавки. Просто перед виборами виборці не знали про те, що зростають борги, але бачили передвиборчу картинку.

Мешканка селища Олександра Куцан, яка прийшла на сесію, зазначила, що раз Даніш взяв під свою відповідальність несплату коштів водоканалу – то може тепер платити сам. Бо персональна відповідальність – це відповідальність Сергій Даніша за своє управлінське рішення, а не всієї громади.

Три місяці УЖКГ “Біличі” попри вимогу депутатського корпусу – не звітує. Депутати вкотре не підтримали виведення мільйонів на УЖКГ “Біличі” і не дали зробити з комунального підприємства прокладку для безпідзвітного виведення грошей.

Раніше звіт про 10 років роботи УЖКГ “Біличі” був публічним. Його зробили у 2017 році. Останні роки за діяльність підприємства, яке належить громаді, не звітував публічно ніхто.

Авторка: Олена Сокотюк, голова фракції УДАР в Коцюбинській селищній раді

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539