Голова селища Коцюбинське отримує більше коштів, ніж мер міста-мільйонника

0

Представник партії “Слуги народу” Сергій Даніш отримав за минулий рік майже 405 000 грн. Про це йдеться в його декларації за 2020 рік. Це в середньому майже 34 000 грн в місяць.

Для порівняння, цього року на кілька тисяч менше отримав мер Львова Андрій Садовий (“Самопоміч”). Це якщо розглядати його середню місячну заробітну плату. Тільки бюджет міста Львові значно більший, ніж бюджет селища Коцюбинське, який не може дозволити належний рівень надання соцпослуг громаді та підтримку медицини і освіти.

У Львові на рік є десь 10 млрд грн, а населення дещо менше, ніж 800 000. Для порівняння в офіційному паспорті Коцюбинської ОТГ, яке надали в ОДА, – 16 000 населення. Саме населення своїми податками наповнює бюджет міста, де мають бути створені робочі місця. Але мешканці селища Коцюбинське працюють в Києві, бо селища давно є спальним районом Києва і не має достатньої кількості робочих місць, які могли б дати розвиток громаді й дати заробітні платні такого рівня, як у Львові. Зарплати мерів міст дослідив Рух ЧЕСНО.

Значна частина бюджету Коцюбинського минулого року була витрачена на зарплати апарату селищної ради та передвиборче бюджетне гречкосійство.

По суті Сергій Даніш отримує більше грошей, ніж мери Херсона, Одеси, Тернополя, Житомира та Львова, а управляє при цьому значно меншим бюджетом, який наповнює неспівставно менша кількість населення.

Якщо Кабмін прив’язав заробітну платню до кількості населення, то премії і надбавки меру затверджує рада. В Коцюбинській раді є коаліція з “Слуг народу”, “Нових облич” та Європейської солідарності. Саме ці три політичні сили підтримували бюджет на 2021 рік.

УДАР і Голос за бюджет, як і за секретаря ради не голосували.

“От у нас тепер виходить система, коли рада проти мера, його садять на “мінімалку” і не дають доплат і коштів. А має бути від початку гідна заробітна платня. Але чинники, які мають визначати рівень доходу – це не лише населення, бюджет, а й скільки мер залучив інвестицій і т д. Тобто якщо він просто отримав податки наші і поділив на те, що йому здавалося потрібним, навіть не громаді – це одне, а якщо він знайшов фінансування на запуск комунального транспорту, побудову садків чи шкіл, запуск амбулаторії поза межами нашого бюджету – то це залучення коштів і він може говорити про те, що він ефективний менеджер і йому можна дати доплату”, – зазначає мешканка селища і журналістка Ірина Федорів.

“Наразі ж бачимо, як просто з злиденного бюджету Коцюбинського на апарат ради нарізаються чималі зарплати і ще й встановили в раді від нас мешканців домофон за 30 000 грн. Обіцянка відновити медичний заклад на Лісовій – не виконана, як і запуск нових садків. Тобто ми працюємо не для розвитку громади, а щоб “Слуга народу” Даніш і його команда отримували неспівмірно високі заробітні плати, купували машини, які їх возять. Для Коцюбинського було єдиним доцільним рішенням – приєднатися до Києва. Ми б там платили кошти тому ж менеджменту, а ресурси залишалися б на розвиток громади”, –  додає Федорів.

Нагадаємо, комунальне підприємство селища Коцюбинське УЖКГ “Біличі” на грані банкрутства. На нього вивели мільйони бюджетних коштів і керівництво КП не хоче звітувати перед громадою і депутатами. Наразі УЖКГ винне “Київводоканалу” мільйони гривень за водовідведення і є загроза відключення води. Даніш зізнався, що в передвиборчий рік, коли коштом УЖКГ робили піар на благоустрої, він під свою відповідальність сказав не платити кошти за водовідведення.

За відсутності спроможності забезпечити соцпослуги в Коцюбинському, бюджет селища платить Ірпеню за те, що вони обслуговуватимуть мешканців селища.

Ірпінським перевізникам за пільговиків з бюджету відголосували спершу 400 000, а далі ця сума зросла до 1 млн.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539