Обґрунтованість тарифів на опалення: позачергова сесія / ОНОВЛЕНО

3

дом квартира зима паркет окно дерево птица холод мороз подоконник батарея отопление труба фига дуля шиш стекло экономичность экономия мужчина халат тапки грусть печаль очки муж супруг странность форма рука кран вентиль менталитет

Завтра, 26 січня, о 14:00 в селищній раді розпочнеться нарада за участі членів тимчасової комісії, яка перевіряє обґрунтованість тарифів, представників компаній, які відповідають за опалення (Майстеренерго та Теплокомунсервіс) та інших депутатів, а о 16:00 розпочнеться позачергова сесія ради.

За пропозицією голови комісії Ярослава Салівонова, яку підтримали члени комісії й нечисленні депутати, проект рішення виконкому про встановлення нового тарифу на опалення слід призупинити, до остаточного вивчення всіх нюансів.

“Робота комісії ще триває, але для прикладу ми вже в розрахунках Теплокомунсервісу знайшли ніби арифметичну помилку, яка здорожує тариф за один квадратний метр на 10 копійок. Більше того, лише за рік заробітна платня на підприємстві зросла на 211 %, а загальногосподарські витрати зросли на 380 %. Це лише кілька фактів. А їх є чимало. Все це потребує детального аналізу та вивчення,”- пояснює депутат Салівонов.

Попри численні звернення місцевої влади “Майстеренерго” так і не зробило перерахунку, про який генеральний директор Юрій Харченко заявляв у своєму ж листі ще в березні 2008 року.

“Ставимо Вас до відома, що так як статтею 25 Закону України “Про теплопостачання” встановлено, що: обов’язком теплопостачальної організації є проведення перерахунку за спожиту теплову енергію із сподивачами протягом місяця після закінчення опалювального періоду, нашим підприємством обов’язково буде проведений перерахунок тарифу.”

Після того, як перерахунок не був здійснений від селищної ради був направлений у вересні лист такого змісту:

“Влітку 2007 року за рахунок бюджетних коштів була проведена реконструкція газових опалювальних котлів.  У результаті проведеної реконструкції значно скоротились витрати газу в опалювальний сезон 2007 – 2008 рр, що видно з розрахунку “Майстеренерго” (додаток 2).

2006-2007 рр – 2 694 378, 05 м3

2007 – 2008 рр – 1 930 320, 90 м3.

При цьому всупереч зазначеній економії газу, всупереч тому, що зима була тепла, а також не зважаючи на звернення сподивачів, виконавчого комітету та депутатів селищної ради перерахунок розміру оплати підприємством ТОВ “УкраОпт “Майстеренерго” проведений не був.”

Отже діалог влади і “Майстеренерго” триває давно, але не результативно.

Навіть навність лічильників теплової енергії не гарантує сподивачам справедливої ціни та економії, але найбільш галасливим таки знижують ціну, щоб вони не розказували іншим.

Таким чином дехто може платити по 2,5 гривні за метр квадратний.

“У нас є лічильник. Я піднімала питання, чого не по лічильнику. Так мені наш депутат Боримський казав, що шишки вам, ми лічильник не для того ставили, ви будете платити як всі 7,50. І в нас взяли, закрили лічильники. Ми допросились, він цього разу показники зняв і акт склав. І тепер у нас 2,50, бо в нас є Буток, а так по лічильнику ніхто не платить,” – пояснює ситуацію, що склалась на Залізничній 9, Людмила Володимирівна Буток.

ОНОВЛЕНО:

Депутат Боримський такі закиди спростовує:

“З Людмилою Володимирівною Буток була розмова один єдиний раз, коли почався опалювальний сезон. Вони мене викликали на будинок. То, що допросилися, то був один єдиний дзвінок. А розмова була така, коли вони сказали, що платять по 2,5, то я просто сказав, що ми (мешканці мого будинку – Доківська 29) платимо по 7,50”.

Депутат Ільницький вніс пропозицію скласти список всіх будинків з лічильниками і зобов’язати таким мешканцям нараховувати тариф виключно з огляду на фактично спожите тепло.

За словами депутата Бомби, в його окрузі, по Шевченка, теж почали перерахунки і в жовтні місяці плата за метр була менше 3 гривень, а в листопаді доходила майже до чотирьох.

Члени комісії запрошують всіх охочих коцюбинчан, хто розуміється на темі ЖКХ, зокрема на опаленні свого конкретного будинку, прийти завтра до селищної ради.

3 коментарі

  1. Депутат Черников 25 Січня 2011 at 19:58

    Ирина! Не занимайся популизмом. Зачем ты созываешь народ в селищну раду. Ты думаеш, что чем больше будет народа, тем больше будет конструктива? Народ нужно звать в клуб для объяснения того, что принято. Для этого и избирают депутатов, чтобы они решали проблемы народа, а не для того, чтобы народом прикрывались. Напомню, в Украине представительская, а не прямая демократия.
    Кстати, сегодня состоялся исполком, где были утверждены тарифы на тепло. Причем без мнения комиссии и депутатов. По-моему, работа комиссии сильно затянулась, а результатами и не пахнет. По моей информации к руководству Мастерэнерго (фамилия руководителя Мастерэнерго – Харченко, а не Марченко) и Теплокомунсервиса официально из комиссии никто, ни за какой информацией, не обращался. Не понятно, что вы изучали всё это время. Вашу подпольную информацию придется еще перепроверять, а это время. К слову, идея созвать позачергову сессию и приостановить новые тарифы принадлежит не Ярославу и не членам созданной комиссии, так что учи мат.часть прежде чем писать непроверенную информацию.
    И напоследок, у меня к тебе личная просьба, на затрагивай в негативной форме в своих статьях фамилии других депутатов. У них есть свои избиратели и они в своем округе сами разберуться, что к чему, без твоей критики. Повірь мені. Описывай лучше свою работу на своем округе. А мы будем тобой восхищаться и брать с тебя пример.

    • Uncle Ы 26 Січня 2011 at 17:54

      Госпадин Депутат, а как же насчет открытости власти и недавно принятом законе о доступности публичной информации?
      Если большинство депутатов не считают нужным уведомлять о происходящих в “кулуарах” событиях своих избирателей, а равно и о том, как они персонально себя там ведут и какие решения поддерживают или отвергают, то это не обязательно распространяется равным образом на всех вас. Некоторым депутатам пока остается важным иметь обратную связь с теми, кто их избрал, а для этого ее, связь, нужно всячески культивировать. В том числе и призывами очно понаблюдать за вашими закидонами во власти – ведь не все даже в курсе, что их туда пустят, где вы заседаете. Или представительская демократия a la Черников этого не приемлет?

  2. Людмила 10 Лютого 2011 at 23:55

    А що це Ви так переймаєтесь, депутате Черников??? Та за кого???
    Мешканці селища чули як ВИ вели себе на тій позачерговій Сесії!!!
    Ви не захищали НАШІ інтереси з приводу ненадання або неякісного надання послуг, а ВІДПРАЦЬОВУВАЛИ Селищному Голові за наданіВАМ послуги

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539