Роздільне сортування сміття: економія для коцюбинчан

10

Найближчим часом від мешканців конкретного будинку залежатиме, якою буде квартплата.

“Буде нараховуватись квартплата окремо по кожному будинку, згідно постанови Кабміну “Про порядок нарахування тарифів на комунальні послуги”.

Якщо сортувати сміття, то зменшаться об’єми вивезення сміття, яке ми зараз транспортуємо, а збільшиться об’єм сортованого сміття, яке вивозиться безкоштовно Семко Наталією Григорівною. Отже зменшиться плата за рахунок того, що багато сміття перекочує з наших баків в її баки. Таким чином менше доведеться платити.

Зараз ми згідно з нової постанови обрахуємо квартплату потім будуть проводитися слухання в кожному будинку щодо того, які послуги мешканці хочуть, щоб їм надавали. Я буду зв’язуватися з кожним депутатом,” – пояснює депутатам директор УЖКГ “Біличі” Петро Пушанко.

В УЖКГ прогнозують, що такі нововведення запровадять вже наприкінці літа.

На сесії селищної ради виступала і сама Наталія Семко, депутат Київської обласної ради, яка представляє частину Приірпіння й є директоркою екологічної компанії “Рада”.

“Вдячна тим, хто долучається до роздільного збору сміття. Наше Коцюбинське давало нам в рік 30 тон сортованого сміття. Після виборів я поговорила з людьми і в результаті ми подвоїли кількість. Прошу вас (депутатів – прим ред.), щоб підійшли до людей і поговорили. Навантаження менше буде на ваш бюджет.

Я хотіла б поставити пластикові нові контейнери для відсортованого сміття. Залишити лише по 2 контейнери для іншого сміття. Тоді в людини не буде іншого виходу, як думати, куди кидати і сортувати. А за змішування вже сортованого сміття – штрафи. Про це буде зазначено на контейнерах. До цієї роботи підключиться екологічна інспекція, представники міліції та з вашого боку представники благоустрою.

Люди повинні зрозуміти, що якщо будуть сортувати сміття, то тарифи принаймні не зростатимуть. Ми робимо вивезення вторинної сировини безкоштовно. Зараз тариф за куб сміття для вас 46 гривень, а в Європі 350 гривень. Це питання можна закрити за 2 роки. Коцюбинське – перший флагман у цьому питанні після Бучі,” – повідомила Наталія Семко.

Зокрема депутатка відзначила актив екоклубу “Веселка”, який створений на базі ліцею селища.

20 дітей обійшли, за її словами, 685 будинків, роздали пакети для сортування та графіки вивезення сміття на цей рік. Цих дітей Семко дала слово відзначити:

“Як закінчать школу, то я пообіцяла, якщо будуть йти в екологічному напрямі, то допоможемо при вступі. Подивимося в якій формі,” – додає вона.

composting of organic waste®

10 коментарів

  1. Вікторія Петрівна 13 Травня 2011 at 16:16

    Шановна авторко! Прошу звернути Вашу увагу, що екологічного клубу “Веселка” у школі №18 немає і ніколи не було. Екоклуб “Веселка” вже 9 років працює у Коцюбинському гуманітарному ліцеї, є постійним учасником міжнародних освітніх екопрограм, акцій, учасник конкурсів-захистів Малої Академії Наук, і т.п., а у 2010 році став фіналістом ІІІ Всеукраїнського конкурсу благодійних проектів “Добро починається з тебе” Міжнародного благодійного фонду “Україна 3000”, діяльність клубу добре відома у Приірпінні. В рамках формуання екологічної свідомості та різнопланової екологічної освіти, клуб дійсно плідно співпрацює з депутатом обласної ради Наталією Семко, в акції “Розділи сіття –збережи довкілля” брали участь біля 50 ліцеїстів-волонтерів, (20 дійсно найактивніше себе виявили), розносили спеціальні пакувальні матеріали, проводили роз`яснювальні бесіди з учнями, батьками, мешканцями приватного сектору Коцюбинського, адже саме там, найактуальніше стояло питання формування системи розділення сміття.
    З повагою, керівник клубу

    • fedor100 13 Травня 2011 at 16:45

      Пряма мова пані Семко на сесії селищної ради, на якій були присутні 30 депутатів, селищний голова та мешканці селища:

      “Гарна програма пройшла в 18 школі. Актив екоклубу “Веселка” – 20 чоловік – обійшов 685 будинків. Вони пройшли, роздали кульки, роздали графіки.”

      Про ліцей мова не йшла.

      Зараз редакція намагається зв’язатися з пані Семко, щоб поточнити інформацію, оскільки вона була подана з її слів.

    • fedor100 13 Травня 2011 at 17:53

      Редакція вдячна, що помітили неточність фактажу. Пані Семко підтверлила, що це саме ліцей.

  2. Avrora 13 Травня 2011 at 18:23

    “Благодетельница” Семко вывозит вторсырье бесплатно ))) – не смешите, она за его переработку ДЕНЬГИ получает..а народ заставляют ей прибыль увеличивать под предлогом не повышения тарифов, вот если б депутаты и УЖКГ заключили с ней договор, что за вторсырье она бесплатно вывозит отходы, не подлежащие переработке, это был бы прогресс, а так только богатые богатеют..
    А по поводу штрафов – сначала нужно вызвать СЭС, чтобы за каждую свалку в лесу и селе оштрафовала УЖКГ, лесгосп и, конечно, исполком)) И только после этого с людей спрашивать за неотсортированый мусор!
    З.Ы. По данным госкомитета статистики Украины мусороперерабатывающим компаниям Украины не хватает вторсырья и они закупают его (за деньги между прочим) в Европе, а вы говорите..

  3. Uncle Ы 16 Травня 2011 at 17:25

    за каждую свалку в лесу и селе оштрафовала УЖКГ, лесгосп и, конечно, исполком

    Не смешите. Свалки в лесу устраивают не эти несчастные, а коцюбинские люмпены, те самые, которые бросают окурки себе под ноги, с балконов, бухают и ширяются в лесу и не в силах вызвать вывоз мусора после произведенного в квартире не самого дешевого “евроремонта”. Вот этих последних и нужно штрафовать, до только кому это интересно?

    • Taras 19 Травня 2011 at 16:02

      Судя по всему, вам это как раз и интересно 🙂

  4. Avrora 16 Травня 2011 at 21:19

    Людей штрафовать – ума большого не надо -составил протокол и все дела) А вот оштрафовать тех, кто работает по принципу “зачем убирать, все равно намусорят” , тут надо смелость иметь)), те и послать могут.

  5. Avrora 16 Травня 2011 at 21:29

    Да и еще, в связи с темой о субботнике – некоторые люди говорили, что свалку около больницы создало УЖКГ, когда начало выбрасывать туда листья и мусор и только потом, люди видя все это, присоединились. Так что, по прежнему люмпены виноваты или все-таки пора наказывать всех?

    • Uncle Ы 18 Травня 2011 at 21:53

      Avrora, имея в виду Коцюбинское, совершенно неважно, о каких именно люмпенах идет речь, о тех ли, что окопались в УЖКГ (эти люди даже 2+2 “вычисляют на калькуляторах) или о тех, что ежедневно бухают в лесу. Это одни и те же люди и члены одних и тех же проживающих в Коцюбинском семей, равно как и 95% населения остальной Украины.

      Психология всех их зиждется на одном и том же – суждении о том, что если кто-то сделал плохо, то и для них это перестает быть зазорным: “а ото дывы, Васыль кынув, то шо, мени тепер низя?”. Их учили ровняться не по лучшим, а по худшим и это привело к вполне закономерному результату.

  6. Avrora 20 Травня 2011 at 15:46

    Uncle Ы, как ни прискорбно, вы правы насчет психологии..Но так хочется надеяться, что есть возможность это изменить, иначе кроме эмиграции ничего не остается..

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539