Релігійним громадам відмовили, але може бути повторна спроба

1

На сесії депутати заслухали представників “Сили любові” – релігійної громади, яка згідно з проектом рішення претендувала на 20 соток лісової смуги поблизу вулиці Меблевої.

Довкола цього питання розгорнулися чи не найбільші дебати.

“Ця церква (Аделаджі – прим. ред.) обманула мільйони людей. Ви розумієте? По телевізору показували, в газетах писали. І от за ці гроші вони хочуть будувати церкву,” – обурюється депутат Василь Концеба.

Перед депутатським корпусом вирішило виступити одразу кілька представників від релігійної громади “Сили любові”.

Коли представники зрозуміли, що рішення депутатського корпусу буде не на їхню користь, то їхня позиція змінилася й вони почали говорити не про побудову храму, а про культурний центр.

“Я веду роботу з дітьми. Я веду кружок бісероплетіння,” – повідомила депутатам Лариса Левченко.

Депутат Сергій Черніков зауважив, що для таких потреб у будинку культури вже надана можливість для проведення подібних заходів цій організації.

Депутати вирішили, щоб довго часу не витрачати, ставити питання на голосування щодо земле виділення для побудови храму, а питання щодо культурного центру не розглядати, оскільки відповідного звернення до селищної ради на було.

Це означає, що наступного разу може підніматися на сесії питання щодо земле виділення для культурного центру “Сила Любові”.

За земле виділення для розбудови храму проголосував лише один депутат Хвостенко. Решта голосували проти або утримались (відповідно 17 та 10 голосів).

Заяву незалежної помісної церкви християни віри євангельської “Любов Божа” теж не отримали достатньої підтримки.

Проти надання їм в оренду 3 соток активно виступала депутатка Євгенія Харченко.

“Ця церква будується на кладовищі військовополонених. Всі про це знають. Вони коли почали будуватись – всі були проти. Лише тому, що там було кладовище. Коли почали копати в тому році – викопали кістки та труни. Приїздила якась служба, яка забрала на експертизу це.

А це була дорога. Побудувались посеред дороги. Якщо дати 3 сотки, то буде проїзд лише на 1 легкову машину. Просто треба по-людськи поводитись, якщо на Бакала щось станеться, то проїзду не буде, коли додати до існуючого майданчика ще 3 сотки,” – пояснює депутатка.

Депутати проект рішення про надання землі в оренду не підтримали.

1 Comment

  1. з вулиці Шевченка 13 Травня 2011 at 12:33

    Хоча б,раз на рік,наша сільрада спроможна порадувати! Схоже, “чорна церква” з *** на чолі,дійсно не на жарт, налякала наших депутатів. А хто такий депутат Хвостенко,котрий примудрився єдиним проголосувати за *** церкву!?

    Прим. ред. Коментар відредаговано. Велике прохання до коментаторів уникати дискримінаційних формулювань.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539