Прокуратура вважає незаконним будівництво в лісі

5

Слідчий відділ прокуратури Києва розглядає кримінальну справу, порушену за фактами зловживання службовим становищем посадовців селище Коцюбинське, що спричинило тяжкі наслідки.

Йдеться про виділення службовцями держвідділу земельних ресурсів в Ірпені 501 державного акту на право власності на землю загальною площею 72 га у межах Святошинського лісгоспу.

У ході слідства встановлено, що між ТОВ “Будівельно-інвестиційна компанія “Благобуд” (ТОВ “БІК “Благобуд””) та фізичною особою 1 серпня 2011 укладено договір про спільну діяльність у будівництві житлових будинків.

Предметом виконання спірного договору є спільна діяльність у будівництві багатоквартирних житлових будинків з вбудованими та прибудованими приміщеннями соціального призначення на земельних ділянках площею 1, 35 га в межах вулиць Зелена та Кооперативна в смт. Коцюбинське.

Прокуратурою Києва підготовлено позов про визнання цього договору недійсним.

Тим часом, за даними СТБ, на місці загороджених парканом понад двох гектарів має з’явитися новий житловий комплекс “Новатор”.

Уже зараз ТОВ “Бік “Благобуд” (“Новатор”) продає у майбутньому компалексі квартири по 700 доларів за метр квадратний.

За парканом має вирости житловий компалекс “Новатор” з 4-х будинків.

Менеджер з продажу Катерина телефоном запевнила, що днями дерева зрубають, а вже за рік здадуть чотири багатоповерхівки в експлуатацію.

3 березня на сайт новатора була сторінка, присвячена будівництву у Коцюбинському. Однак 12 березня з сайту “Новатора” зникла картинка майбутнього проекту будівництва

За інформацією джерел “Української правди. Київ”, частина депутатів, які отримали землю (ліс), переуступили ділянки ТОВ “Бік “Благобуд”, щоб потім отримати квартиру в новобудові.

Нині сайт каже, що сторінка про будівництво у Коцюбинському – на стадії розробки. Однак квартири можна придбати вже зараз

За інформацією джерела в правоохоронних органах, ділянка, що наразі огороджена парканом у лісі, перебуває у власності трьох осіб, одна з яких проживає в Бучі і є директором “Благобуду”.

За адресою проживання іншої особи зареєстровано нещодавно створене підприємство ТОВ “Будрегіонінвест”, що спеціалізується на вирубці дерев, отримало ліцензію на такий вид діяльності до 2016 року. Третьою особою є голова земельної комісії селищної ради Владислав Євстифєєв, який дає відповідні дозволи на вирубку.

“Таким чином, один власник лобіює власні інтереси в селищній раді, дає дозвіл на вирубку дерев і укладає угоду про вирубку з фірмою іншого власника, а третя власниця-директор “Благобуду” укладає договори з інвесторами, які не підозрюючи про усі підводні течії такої оборудки, несуть свої гроші, приваблені красивою картинкою на сайті, а також будівельним авторитетом непричетної до афери компанії”, – сказав співрозмовник.

Українська правда. Київ 

5 коментарів

  1. Василь Петрович 12 Березня 2012 at 21:03

    Цікаво, скільки квартир у запланованих будинках вже встигла продати фірма, до якої причетний наш депутатик Євстефєєв? Жителі вул.Доківської 7, 11, 13, як ви примудрилися обрати до сільради афериста Євстефєєва????

  2. LEX 14 Березня 2012 at 15:22

    Євстифеева привів та пропіарив особисто Садовський(перед виборами ходили по коцюбинських бараках що на цьому виборчому окрузі). Єдине на що не наважився лякливий Садовський то це на призначення Євстифеева секретарем Сел ради, бо кандидатура “офіцера-дерибанщика” Ковтача виявилась вагомішою та “ближчою” до громади!Хоча за останні дві каденції “роботи” Ковтача він мав би бути позбавлений офіцерського чину, та підданий покаранню: “проведення крізь стрій односельців з застосуванням шпіцрутенів”.
    Або як альтернатива : забезпечити вогнепальною зброєю з одним набоєм.

  3. Александр 15 Березня 2012 at 15:04

    Придет Попов, заберет землю и построит 10 домов. И кто выиграет ??

    • Сергій 17 Березня 2012 at 19:03

      У статті – позиція Попова, Мінекології, природозахисників:
      Київ захистить «зелені легені»
      http://eveningkiev.com/2012/03/kyjiv-zahystyt-zeleni-leheni/

      Прокурор Києва Анатолій Мельник:
      “У нашому слідчому відділі перебуває кримінальна справа, порушена Генпрокуратурою за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами відділу земельних ресурсів Ірпеня під час складання, видачі та реєстрації вищезазначеного 501 державного акта на право власності на земельні ділянки загальною площею 72 га. У процесі досудового слідства накладено арешт на всі згадані ділянки. У справі вже призначено судово-землевпорядну експертизу, яку проведуть фахівці Науково-дослідного інституту геодезії та картографії. Висновки ми отримаємо найближчим часом”.

      (http://eveningkiev.com/2012/03/anatolij-melnyknashymy-pratsivnykamy-nakladeno-aresht-na-501-zemelnu-dilyanku-v-bilychanskomu-lisi/)

      P.S. Це не для Александра Евстефеева, це для всіх читачів інформація ))))

  4. Ірина Федорів 15 Березня 2012 at 15:10

    Ми вимагаємо статус нацпарку. Це означає, що жодна місцева влада не зможе віддати ліс під забудову. Виграють всі громади Київщини, які зможуть без перешкод користуватися рекреаційним ресурсом – лісом.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539