Київрада розгляне звернення Коцюбинської селищної ради

2

До Київради надійшло звернення від Коцюбинської селищної ради “Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни межі селища Коцюбинське Київської області”.

Згіно з цим проектом Коцюбинська селищна рада вимагає погодити межу, яка за рахунок лісу розширить межі селища на загальну площу понад 3,5 тигячі гектарів.У разі ненадання відповіді щод орезультатів розгляду проекту протягом одного місяця з дати отримання, Коцюбинська селищна рада зазначила, що “буде вважати проект таким, що погоджений з боку Київської міської ради у встановленому законом порядку”.

Завтра в порядку денному Київради зазначений розгляд цього звернення а також в порядок денний внесено пропозицію створити тимчасову комісію, яка має дослідити це питання.

Коцюбинській селищній раді між тим направили відповідь, яку редакція отримала від прес-служби Київради і наводить повністю:

“За результатами розгляду листа виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Київської області від 08.02.2012 № 46/04.08 щодо погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське Київської області, інформуємо про таке.

Проект землеустрою щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське Київської області не може бути погоджений Київською міською радою з огляду на те, що ним передбачено розширення меж селища Коцюбинське Київської області за рахунок земель міста Києва.

Згідно з постановою Центрального комітету КП України і Ради Міністрів України РСР від 20.06.56 №673 «Про поліпшення стану зеленої зони м. Києва» частину лісів зеленої зони міста Києва загальною площею 32359 га, в тому числі і Святошинський лісгосп, без виключення їх з Держлісфонду було підпорядковано виконкому Київської міської Ради депутатів трудящих.

Територія святошинського лісгоспу, яку постановою Центрального комітету КП України і Ради міністрів Української РСР від 20.06.56 №673 «Про поліпшення стану зеленої зони м. Києва» підпорядковано виконкому Київської містької ради депутатів трудящих, підтверджується матеріалами лісовпорядкування, виконаними в 1989 р. В/О «Леспроект» Украинское лесоустроительное предприятие КОМПЛЕКСНАЯ ЕКСПЕДИЦИЯ на підставі геоданних землевпорядкування 1954 – 1979 років і матеріалів лісовпорядкування 1979 року.

На сьогодні це землі міста Києва, які відносяться до категорії земель лісогосподарського призначення та на підставі матеріалів лісовпорядкування перебувають в користуванні комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство», оскільки відповідно до пункту 5 прикінцевих положень Лісового кодексу України до одержання в установленому порядку державними лісогосподарськими підприємствами державних актів на право постійного користування земельними лісовими ділянками, документами, що підтверджують це право на раніше надані землі, є планово-картографічні матеріали лісовпорядкування.

Постановою Ради міністрів України РСР від 02.11.1963 № 1231 «про серйозні недоліки у використанні земель у містах і селищах міського типу Української РСР» зазначено, що в значній кількості міст границі міських земель юридично не оформлені і в натурі не відмежовані, у зв’язку з чим Держбуд УРСР і Міністерство комунального господарства УРСР зобов’язане зробити заходи по господарському використанню земель міст і селищ міського типу, що за генеральними планами не включаються під об’єкти забудови і благоустрою, та протягом 2-3 років забезпечити відмежування в натурі і юридичне оформлення границь земель всіх міст і селищ міського типу республіки, а про виконання цієї постанови 01.04.1964 доповісти Раді Міністрів УРСР.

На підставі рішення виконавчого комітету Київської міської ради депутатів трудящих від 09.06.59 №899 «Про встановлення межі Києва» інститутом «Київпроект» протягом 1959-1964 років було встановлено та закріплено на місцевості межовими знаками межу міста Києва, яка з того часу в північно-західній частині міста не змінювалась.

Рішенням виконавчого комітету Київської міської Ради депутатів трудящих від 30.09.76 № 1103 «Про затвердження меж м. Києва та адміністративних районів міста» було затверджено встановлені на місцевості інститутом «Київпроект» межі міста Києва та їх опис згідно з додатком №1 до цього рішення.

Адміністративна межа Києва нанесена на аркуші-докумети Чергової довідки карти України масштабу 1:100 000, які були посвідчені Київським міськвиконкомом 25.03.1985, а правильність графічного нанесення адміністративних меж Київської області посвідчена Київським облвиконкомом 01.05.1979, при цьому межу міста Ірпінь посвідчено головою виконавчого комітету Ірпінської міської ради народних депутатів Київської області, в підпорядкуванні якої є смт Коцюбинське.

Відповідно до Указу Президії Верховної Ради УРСР від 11.02.1941 «Про віднесення населеного пункту Берковець, Київського району, Київської області до категорії селищ міського типу та перейменування населеного пункту Берковець в селище імені Коцюбинського» населений пункт Берковець, київського району, Київської області віднесено до категорії селищ міського типу, виключивши його з складу Білицької селищної Ради,  та перейменовано селище міського типу Берковець в селище імені Коцюбинського.

Відповідно до Указу Президії Верховної Ради УРСР від 30.12.1962 «Про внесення в підпорядкування обласних (промислових) Рад депутатів трудящих міських поселень Української РСР» по Київській області м. Ірпінь з селищем міського типу Коцюбинського віднесене у відання обласної (промислової) Ради депутатів трудящих.

Відповідно до Указу Президії Верховної Ради УРСР від 04.01.1965 «Про внесення змін в адміністративне районування Української РСР» місто Ірпінь з смт Коцюбинське по Київській області залишено в обласному підпорядкуванні.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Ірпінської міської Ради народних депутатів від 29.10.1984 №547 «Об утверждении годового отчета о наличии и распространении земель по угодьям в границах г. Ирпень на 1 ноября 1984 года» площа селища Коцюбинське становить 87 га, яка з того часу в установленому законодавством порядку не змінювалась.

На сьогодні ця територія є вкрапленою в межах міста Києва і обмежена землями лісогосподарського призначення, що переюбувають в користуванні комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство».

Відповідно до державної статистичної звітності з кількісного обліку земель (форма №6-зем) площа земель міста Києва становить 83,558 тис га, розпорядником яких до розмежування земель на землі державної та комунальної власності згідно зі статтею 9 та пунктом 12 перехідних положень Земельного кодексу України, є Київська міська рада, крім земель, переданих у приватну власність, та земель, зазначених в абзаці другому пункту 12 перехідних положень цього Кодексу.

Відповідно до статті 85 Конституції України, статей 6, 173, 174 Земельного кодексу України та статті 2 Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» рішення про встановлення і зміну меж міста Києва приймається виключно Верховною Радою України за поданням Київської міської ради, погодженим з відповідними радами, з урахуванням історичних, соціально-культурних та інших особливостей території відповідно до чинного законодавства.

Відповідно до статті 142 Конституції України матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів у містах, а також об’єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад.

Крім того, відповідно до частини 3 статті 25 Закону України «Про столицю України місто-герой Київ» органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади Київської області повинні сприяти здійсненню містом Києвом функції столиці України, зокрема шляхом участі у вирішенні питань щодо розширення меж міста Києва, якщо це необхідно для здійснення містом Києвом столичних функцій, а не зменшення таких меж.

У зв’язку з тим, що відповідно до пункту 41 частини 1 статті 26 Закону України «про місцеве самоврядування в Україні» прийняття рішень з питань адміністративно-територіального устрою в межах і порядку, визначених цим та іншими законами, вирішується міськими радами виключно на пленарних засіданнях, питання про погодження та зміни меж селища Коцюбинське Київської області буде винесене на розгляд найближчої сесії пленарного засідання Київської міської ради.

Про результати прийнято рішення Вас буде поінформовано додаткова з дорученням копії відповідно до рішення Київської міської ради.

Заступник міського голови – секретар Київради Г.Герега

Заступник голови КМДА М.Кучук

Начальник Головного управління земельних ресурсів В. Петрук

Начальник юридичного управління ГУ земельних ресурсів Н.Гуйт”

Tagged with: , ,

2 коментарі

  1. Сашко 14 Березня 2012 at 20:31

    Думаю сейчас Евстифейка, Борымка и Вадик попытаются перепродать право застрорйки киевским барыгам! Конечно планы быстрого обогащения(мечтал попасть в вторую сотню ФОРБС) Евстифейки провалились но угроза над лесом еще возвышается! будем бдительны!

  2. Шерлок Холмс 14 Березня 2012 at 21:10

    Что ж, Киеврада дала прогнозируемый отлуп Садовскому, Евстефееву, Черникову и иным земельным аферистам. Господин Садовский и гоп-комания, теперь Ваш ход! Что же Вы теперь скажете людям, у которых на руках липовые акты на землю? Скажете, что это все происки врагов – Киеврады и т.п.? А как быть с теми, кому Вы, господин Садовский через фирму Евстефеева ПРОДАЛИ участки в лесу? Не ровен час, так можно и на вилы наступить, случайно споткнувшись. Бежать надо, бежать от вендетты, бегом бежать пока принимает Россия и Израиль!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539