500 сімей можуть залишитись без квартир

0

Люди, що вклали гроші в будівництво житловогокомплексу в селищі Коцюбинське не можуть отримати документи на свої квадратні метри.

Як раніше повідомляла редакція Сайту громади селища, заборону на оформлення прав власності наклали слідчі МВС.

В міліції підозрюють забудовників у махінаціях. Приватні інвестори ж стали цапами відбувайлами.

“Тут у нас дитяча. Простора світла кімната. Плануємо для дитини. У нас дитині три роки.”

Денис та Ірина Дирдіни про те, як облаштують свою квартиру, міють вже майже рік. У липні 2011-го вони виплатили близько півмільйона гривень за це житло, але документи не можуть отримаи до тепер.

“Квартира починає осипатись через те, що ніхто її не обживає і не штукатурить”.

Цей житлвий комплекс будували дві будівельні компанії по черзі. Перша – “Регіональні будівельні інвестиції” – 2006-го взяла кредит в одному з комерційних банків на суму понад 150 мільйонів гривень, а потім збанкрутувала.

“Заставою були, власне, ці майданчики, на яких будувалось п’ять будинків. Потім вони передали права будівництва і власне і майно, яке під заставою, іншому ТОВ. Банк звернувся до міліції, було порушено кримінальну справу за статею 191,” – говорить Володимир Поліщук, керівник прес-служби МВС.

У кримінальній справі слідчі постановили накласти заборону на будь-які операції з спірним майном: в тому числі й з квартирами інвесторів.

“Скажіть, будь ласка, хто хоче ограбити цих людей?”

Відповідати на питання розлючених покупців довелось директору другої будівельної компанії – “Аверс-Сіті”, яка взялася добудувати комплекс. Свою причетність до боргів перед банком керівництво фірми всіляко заперечує.

“Компанія “Аверс-Сіті” стала зарчником дій, ну, можливо, певних людей, певних структур, і не маючи жодного відношення до порушеної справи, зобов’язана нести як моральні так і матеріальні збитки,” – пояснює свою позицію Андрій Мансуров, генеральний директор ООО “Аверс-Сіті”.

Дещо пояснили телеканалу “Інтер” і в комерційному банку:

“ТОВ “Аверс-Сіті” є правонаступником ТОВ “Регіональні будівельні інвестиції”.
…Ці підприємства між собою пов’язані одними засновниками, які в свою чергу, щодо банку скоїли злочин и нанесли фінансові збитки”.

Чи збирається банк вимагати в свою власність заборговані під кредити квартири в людей – журналістам “Подробиць” не пояснили. керівництво “Аверс-Сіті” запропонувало інвесторам свій варіант виходу з ситуації – підписати договір про безоплатне користування житла й почати заселятись.

“Якщо ми заселимось по цьому договору й почнемо тут робити ремонт, то у випадку виселення нас з цієї квартири, ми не отримаємо жодної компенсації,” – говорить Ірина Дирдіна.

В міліції переконують – люди обов’язково отримають свої квартири. Генпрокуратура доручила слідчим МВС зняти до 20 квітня зняти встановлені обмеження на оформення права власності.

В обітниці чиновників та правоохоронних органів, а також клятви будівельників інвестори з селища Коцюбинське віру вже втратили. Щобне втратити своє житло, люди сьогодні заселяються в ще недобудовані квартири.

Олександр Данилов, Максим Чеблин “Подробиці”, телеканал “Інтер”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539