Гроші на ЖК “Коцюбинський” / Колонка автора

7

Тихе селище Коцюбинське під Києвом нещодавно опинилося в центрі уваги високих міліцейських чиновників.

Точніше, не саме селище, а недобудований житловий комплекс “Коцюбинський”, що за адресою вул. Пономарьова, 26.

За допомогою відкритих джерел вдалося встановити наступне.Головне слідче управління МВС України 16 вересня 2011порушило кримінальну справу за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Ця стаття визначає відповідальність за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Санкція 5 частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Точне формулювання факту, за яким порушена справа, з’ясувати, на жаль, не вдалося.

Але у рамках розслідування суд задовольнив подання слідчих про розкриття банківської таємниці та проведення у ПАТ “Альфа-Банк” виїмки документів та інформації, що стосуються фінансування ТОВ “Регіональні будівні інвестиції”.

Зокрема, мова йде про договір про відкриття кредитної лінії від 26 травня 2008 та документів по рахунках даного підприємства.

За даними системи SMIDA, 26 травня 2008 року “Регіональні будівні інвестиції” отримали кредит у 30 мільйонів доларів США. Процентна ставка склала 15% річних у доларах США, а термін користування – з 26 травня 2008 по 26 травня 2011. Кредит мав бути погашений у грошовій формі.

Але найцікавіше, що кредитна лінія була надана для фінансування будівництва “багатоповерхових житлових будинків з об’єктами соціально-побутового призначення та багатоповерховим паркінгом” за адресою: вул. Пономарьова, 26 в смт. Коцюбинське Київської області. Це саме житловий комплекс “Коцюбинський”.

Заставою з боку забудовника були права на земельну ділянку загальною площею 0,68 га, за тією ж адресою, що й ЖК “Коцюбинський”. Також у заставі була іпотека земельної ділянки загальною площею 4,4 га за тією з адресою, та іпотека об’єкту незавершеного будівництва – ЖК “Коцюбинський”.

Крім того, у рамках справи, заступник начальника управління Головного слідчого управління МВС Г.М. Мамка виніс постанови про заборону відчуження квартир у недобудованому житловому комплексі. Цю заборону безрезультатно намагалися оскаржити у судах. Нині розслідування триває, а квартири все ще арештовані.

Теперішні власники будівництва – ТОВ “Аверс-Сіті” – заявляли, що не мають відношення до даної справи.

Однак, як стверджують джерела, люди, які отримали грандіозний кредит у “Альфа-Банку” і забули його повернути, здійснили такі ж дії і у банку “Надра”.

І тепер банки намагаються якимось чином повернути свої гроші. Чи вдасться – поки питання.

Сергій Щербина

7 коментарів

  1. з вулиці Шевченка 28 Січня 2012 at 19:38

    Питання: цю ділянку у 0,68 га під будівництво хто виділив? Садовський з Євстєфєєвим, облрада, чи міськарада Києва? Хто володіє реальною інформацією, підкажіть, хто взагалі на вул.Пономарьова має право виділяти гектари землі?

    • Мешканець 2 Лютого 2012 at 19:20

      Який Садовський?! Згадайте, коли це все відбувалось?! Я придбав ці “квартирні паперці” ще в 2006 році! Не туліть все до однієї кучі! Тут питання в іншому: ні хто надав, а хто користується!

    • you 2 Лютого 2012 at 23:17

      може бути,що Садовський, бо власнику РБІ, а нині і Аверс-Сіті, Ігорю Разумейчику він кусок землі в Коцюбинському тоже підігнав.

  2. Оленка 2 Лютого 2012 at 23:37

    Стаття дуже поверхнева. Автор не володіє інформацією у повній мірі, чи зумисне забув сказати, що шановний Мамка наклав заборону на вадчудження навіть на ті квартири у яких уже жили люди, які були там прописані та мали право власності на квартири. Також а ні слова про те, що справа відкрита за однією статею, а фактично розслудують подвійні продажі. Доречі, два будинки вже здані у експлуатацію. І через дії нашої міліції, яка начебто має нас захищати, понад 300 сімей залишились на даний момент без житла.
    Так що шановній автор, якщо вже Ви взялися освітлювати якусь тему, будьте такі ласкаві, та дослідіть інформацію у повному обсязі.

  3. дуся 17 Березня 2012 at 08:29

    Статтья й справді поверхнева й заказна. Ділянка під забудову була виділена в 2006 році, коли при владі був міністр оборони пан Гриценко, а замісником його такий собі пан Кредисов. А ці землі належали до власності міністрества оборони. От тоді, завдяки кмітливості Кредисова й були виділені землі у власність російському забудовнику, за що пан Кредисов отримав в подарунок немало квартир в комплексі. Потім старий забудовник збанкротував, набравши кредитів, а новостворена компанія-забудовник, звичайно вже не мала відношення до старих справ. Один будинок встигли здати й заселити людей, що придбали там квартири, а інший -ні. Зараз ситуацією навкруги комплексу займаються правоохоронці, розслідують кримінальну справу. Наклали арешти , в тому числі й на майно громадян, що придбали там квартири, та позбавили можливості людей отримати свої квартири.
    Садовський там взагалі й рядом не стояв. Невже якийсь там мер села може приймати рішення про виділення земель під самісінький Києвом. Там є кому приймати рішення та розбазарювати такі ласі шматки й без Садовського, що вже давно зроблено.

    • теж мешканець 13 Квітня 2012 at 08:48

      Ну якби мером ПГТ було б погано бути, то мабуть Кредисов туди не балатувався б… інфо з його сайту.

  4. Лапоть 25 Листопада 2012 at 22:58

    Кредисов-дрянь такая!!!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539