Відмовилась голосувати за Мельника – виганяють з хати з котом / Колонка автора

2
Янукович буде президентом! Відкріпні талони поберете, і проголосуєте… І буде, шановні мої, чітко видно, хто є хто” – саме цими словами у 2004 році ректор Ірпінської податкової академії Петро Мельник звернувся до своїх студентів.З того часу пройшло вже 8 років, але схема дій Петра Мельника не змінилася. Тепер він сам балотується у 95 окрузі. І тепер студенти академії мають забезпечити ректору потрапляння до Ради.

Останній тиждень редакційну пошту просто засипали скарги на Петра Мельника. Найпоширеніша – родичів студентів Ірпінської податкової академії з усієї України змушують брати довідку про зміну місця голосування, і їхати голосувати в Ірпінь. Те ж саме стосується студентів Вінницького філіалу академії.

Крім того, до УП потрапила частина спілкування з внутрішнього форуму реєстру виборців.

Колеги з Вінничини радять замовляти додаткові бланки на дільниці Ірпеня та Гостомеля. Саме сюди в основному беруть відкріпні талони з Вінниці.

“Прийшли студенти, сказали, що їм треба поїхати проголосувати в Ірпінь, де у них філіал вузу. От вам і екскурсійні автобуси”, – розповів один з працівників державного реєстру виборців.

“Нам сказали, що приблизно 75-100 осіб прийдуть протягом тижня на дільницю 321300 в місті Ірпінь по вулиці Маркса, 31. Мабуть, Мельник пройде у наступне скликання”, – зазначив інший працівник.

Номери дільниць, куди їхати голосувати студентам Ірпінської академії, приходять смсками. При цьому їм настійно рекомендують без талонів не приїжджати.

Одна мама прийшла до реєстру і слізно просила “випустити її дитя, бо інакше доведеться витратити ще 600 гривень на дорогу, щоб взяти той відкріпний талон”.

“Прийшла до мене сьогодні дитина, просить: дайте відкріпний талон. Вразила відповідь на питання “навіщо”: “Для навчання в ірпінському університеті”, – написав ще один працівник реєстру з Вінниці.

Але ідуть не тільки студенти, але й члени їх родин. “Нещодавно прийшло подружжя солідного віку і попросило дати відкріпний талон на дільницю у Ірпінь. Кажуть, їдуть туди працювати спостерігачами. І навіть чітко називають дільницю в Ірпіні”, – ділиться ще один з “реєстраторів”.

Фото з персональної сторінки Мельника

При цьому новоприбулих на округ, за інформацією спостерігачів, прописують у гуртожитках податкової академії.

Як відомо, віце-мером Ірпіня є 23-річний син Мельника Максим. Тому тут сімейний підряд може спрацювати найбільш ефективно .

Але батьки, які їдуть на інший округ, щоб їх дитина не вилетіла з вишу, це ще не апофеоз можливого.

Залякані працівники академії готові іти на відвертий конфлікт з родинами, щоб не втратити робоче місце.

Ще влітку працівників академії зобов’язали внести у список по 4 особи, які проголосують за Мельника. Ці люди також повинні взяти відкріпні талони, і поїхати в Ірпінь проголосувати.

“Минулого тижня наш батько, який працює в академії, приніс нам новину, що ми маємо поїхати в Ірпінь і проголосувати за Мельника. Їм дали таку рознарядку. Ми з чоловіком відмовилися, але батько сприйняв це як зраду. І натякнув, що за таку непокору і те, що ми його підводимо, може вигнати з дому, разом з котом” – розповіла дівчина.

“Перед кожними виборами в Ірпені я чула, що Мельник змушує всіх студентів збирати своїх батьків з усієї України з відкріпними талонами під загрозою виключення з університету. А тепер я сама стала фігурантом історії” – додає вона.

Крім примусу до голосування у Петра Мельника є й інші способи роботи з електоратом, які заслуговують на увагу.

Наприклад, минулого тижня вчителі 4-ої школи Боярки були змушені зіграти масовку на зустрічі з цим кандидатом у депутати. “Все було за рознарядкою і строго за списком”, – розповів співрозмовник УП.

Те саме мало статися і в 3-ій школі, але зустріч перенесли, тому що Мельник вирішив виступити на УТ-1 в програмі про освіту, а не перед боярчанами.

Втім кандидат в депутати все ж не оминув і цю школу, і прийшов туди на свято Першого дзвоника.

Ось що написав УП один з батьків: “Коли діти вже були урочисто зібрані на шкільному майданчику, директор школи повідомив, що на свято має прибути народний депутат, і треба трохи почекати. Діти стояли більше 40 хвилин, чекаючи “улюбленця всіх жінок України” Петра Мельника.

Як відомо, цей “титул” Мельник заробив після того, як застосував силу до Ірини Геращенко на виборчій дільниці в Обухові .

Мельник приїхав, і свято урочисто розпочалося. Все це дійство закінчилось тим, що пан Мельник поздоровив першокласників – роздав Букварі, видані за державний кошт у пакетиках із власною символікою.

Тепер діти знають, на кого рівнятися. У дворі школи молоді люди активно роздавали агітаційні набори того самого Мельника, який, до речі, відмовився від символіки Партії регіонів, бо “тут їх ніхто не любить”, – відзначив обурений татусь.

А ось до Вишневого, яке теж входить в 95 округ, кандидат в депутати не доїхав. Але там теж лінійка тривала 1,5 години, бо там виступав “представник Мельника”.

“Тату, ви ж казали, що тут будуть дітки віршики читати. То де ж вони?” – поскаржилась батькам першоклашка. Діткам таки дали шанс виступити, але вже в кінці, після чиновників і “представника кандидата”.

До речі, 28 серпня цього року міська рада Вишневого зробила Мельника “почесним громадянином міста”. А за кілька днів до цього міський голова організував Мельнику зустріч з городянами, де їм розповіли, хто про них дбає і будує дитячі майданчики. Власне, це рекламна фішка всіх кандидатів від Партії регіонів.

“Українська правда” отримала кілька телефонів Петра Мельника від його колег, щоб почути його особистий коментар. Але кожного разу нам одним голосом відповідали, що це “не Петро Мельник”.

Одна з розмов виглядала наступним чином:

–    Петро Володимирович? – звернувся журналіст.

–     Так! – охоче відповів абонент.

–      А це “Українська правда”. Хотіли б отримати коментар по адмінресурсу в Ірпіні.

–     Це не Петро Мельник! Ви помилилися, – абонент різко змінив тон і кинув слухавку.

Слід відзначити, що Мельник не унікальний у такій схемі застосування адмінресурсу. Аналогічним чином діє Максим Луцький, який балотується у Солом’янському окрузі Києва.

Навесні трудовий колектив Національного авіаційного університету висунув свого першого проректора Максима Луцького кандидатом у депутати. Тепер колектив робить посильний внесок у його обрання депутатом. Кандидат розраховує, що і студенти, і викладачі, і інший персонал проголосують за нього.

Крім того, працівники підуть працювати спостерігачами від кандидата.

І не тільки – колектив вузу “попросили” включити у список по 5 осіб додатково, яких вони зможуть загітувати підтримати кандидата.

А вже через кілька днів почався обдзвон цих осіб від штабу кандидата з запитанням “що ви знаєте про Луцького?” та “чи готові ви проголосувати за Луцького”.

Коли ж кореспондент УП запитала у співрозмовників, а чому б їм не голосувати так як хочеться, вони замахали руками. “Дивно, але в нас дуже швидко поширюється інформація про незгодних. А роботу втрачати не хочеться”, – кажуть працівники вузу.

Насправді параноїдальність подібних заяв вражає. На зловживання Мельника і Луцького скаржаться родичі тих, кого нагнули, а не самі жертви. Нагнуті керівництвом вони можуть лише зігнати злість на невістці з котом.

Напевно, не можна нікого примушувати ризикувати дипломом і роботою.

Але зберігаючи таке право вибору, ці люди зберігають і систему, яка дозволяє їм жити тільки в таких рамках суцільної параної.

Без офіційних скарг тих, на кого здійснюють тиск, зупинити цей процес неможливо.

У ЦВК вже звернули увагу на надмірну кількість бажаючих голосувати на окрузі Мельника.

Але, на жаль, виборчий закон не ставить жодних перешкод для “великого переселення народів” в округ Мельника – закон ніяк не обмежує кількість осіб, які можуть проголосувати на виборчій дільниці за відкріпними талонами.

Тому очевидно, що результат буде як в дописі одного з реєстраторів: “здається, Мельник без проблем стає депутатом”.

Тетяна Ніколаєнко, УП

2 коментарі

  1. Аня 6 Вересня 2012 at 10:53

    Это ужас, я прям возмущена!!!!!! В списке по округу больше 40 человек, а вы только к Мельнику прицепились.
    И да, как человеку из сферы образования, Вы уж уточните, Академии он ректор или Университета?!

  2. гражданин 6 Вересня 2012 at 16:09

    Я не знал, что журналист УП Таня Николаенко из сферы образования. Но мне все равно академия или университет. А если Вас так это будоражит, то Вы – бот Мельника. Это 100 %. По поводу того, что о Мельнике много пишут. Так это все журналисты пишут. Мустафа Наем и Таня Николаенко уважаемые журналисты. Я им верю. Ну, так уж получилось, что из 48 больше косячит Петрушка. Смиритесь. Будут косячить другие – их по голове не будут гладить, я уверен. Лучше найдите себе другую работу. Эта Вас не красит. Дожились уже что и на поселковом сайте боты развелись. На месяц уже и уехать нельзя. Брысь.

    ПС (Unkle Ы, спасибо что держали оборону ботов. Вы их очень правильно охарактеризовали, написав риторически: “вы что, дурак”).
    А редакции сайта предлагаю светить до выборов, как на УП, айпишники, нечисть надобно контролировать и разоблачать).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539