МНС та прокуратура підтвердили: Петро Мельник ризикував життям та здоров’ям дітей задля піару / Колонка автора

8

Злочин і караПеред виборами нардеп і кандидат в нардепи Петро Мельник разом із депутаткою облради Наталією Семко та головою смт Коцюбинське Вадимом Садовським зібрали людей на відкритті озера й закликали всіх купатися.

Це вони зробили навіть після того, як бачили документ СЕС, в якому йшлось, що вміст лактопозитивної кишкової палички в воді вдвічі вище норми. Тобто свідомо знехтували безпекою громадян України.

Просто на фоні дітей дуже добре робити передвиборчі світлини. Їх навіть можна підписати в ЗМІ отак: “Петро Мельник та Наталія Семко почистили озеро, яке було занедбане 30 років. Тепер діти мають де купатись”.

Але проблема не лише в тому, що в селищі в приватному секторі нема централізованої каналізації й в ґрунтові води, які живлять озеро, потрапляють нечистоти.

Держава Україна передбачила Правилами, що пляж можна відкрити лише тоді, коли є пляжний паспорт. Пляжний паспорт видають щороку за погодженням в т. ч. з відповідним підрозділом МНС та СЕС (п. 2.4. Правил).

Депутатка облради Наталія Семко запевнила нас, що в озера є пляжний паспорт і виданий він “давно”.

Звісно, на слово ніхто чиновникам не вірить. Тому і був написаний відповідний запит до МНС. За підписом заступника міністра, який відповідає за безпеку населення надійшла ось така відповідь.

Ніхто при здоровому глузді не видав би на це озеро паспорт. Окрім водолазного спостереження дна тут би мав бути і розгорнутий рятувальний пункт. Тільки тоді, коли держава гарантує безпеку на воді, вона видає пляжний паспорт.

Після скандального сюжету на СТБ селищна рада вивісила “свої” аналізи проб води, зроблені не Київською, а “своєю” Ірпінською СЕС. Згідно з тими аналізами – все добре. Вода чиста, хоч їжу готуй.

Генпрокуратура доручила розбратися в ситуації прокуратурі міста Києва. Сьогодні на сайті прокуратури з’явилось повідомлення про проміжні результати перевірки.

Не дивно, але перевірка показала те ж саме, – паспорту нема, повторні результати СЕС, які були зроблені на вимогу правоохоронних органів 10 вересня, засвідчили – лактопозитивна кишкова паличка – вище норми.

Я розумію, що дуже хоче влада Коцюбинського роздерибанити ліс. Попри те, що навітьІрпінський виконком підтвердив, що площа селища 87 гектарів, замахнулись на винищення 4 тисяч гектарів Біличанського лісу столиці. Їм плювати на доручення президента зберегти ліс.

Для них президент ніхто й Генпрокуратура ніщо, бо з сесії селищної ради, перетелефонувавши кудись на-гора, працівника генпрокуратури просто виганяють, прикрившись тим, що сесія закрита. Сесія, на якій розглядають протести прокурора щодо дерибану лісу. Протести на закритій сесії називають “барахлом”.

Відповідно що для них якесь там МНС з їхнім погодженням чм непогодженням пляжного паспорта? Святошинське СЕС для них тим більше не установа.

Але ліс – це гроші. А діти і їхнє здоров’я – це те, ким просто не можна торгувати для чергової фотографії перед виборами ніхто. І нормальний громадянин не може стояти осторонь і мовчати.

Тому нами було написано звернення до прокуратури з проханням розібратися, хто був відповідальним за проведення масового заходу на воді і хто буде відповідати за те, що дітей представники влади трьох рівнів відправили купатися в воду за відсутності рятувальників, акту про водолазне спостереження дна й пляжного паспорту, не кажучи вже про те, що якість води не відповідала нормам СЕС.

Я чудово розумію, що вже завтра на сайті селища може з’явитись сканована копія погодженого паспорту (правда, я ще не розумію, з ким його погодять, оскільки погодити з управліннями МНС області вже не вийде).

Але швидше за все, влада цим навіть не обтяжиться. Що їм якесь МНС, якщо їм плювати на Генпрокуратуру й президента?

Так що поки нашій Коцюбинській Республіці, Петру Мельнику та Наталії Семко – ніхто не указ.

?Ірина Федорів. УП.

8 коментарів

  1. Николай Иванович 19 Вересня 2012 at 22:43

    Уважаемая Ирина Федорив сколько можно обливать грязью Коцюбинское,и тех людей которые хоть чтото делают для селищя и
    для его жителей. Вам не под силу большие проекти, такие как делает Мельник, Семко. Дорога с Ирпеня на Киев сделана, озеро почистили, люди довольны,будут вспоминать Мельника, он вошел в историю Ирпенского региона, а за Ваши сплетни,черный пиар будете отвечать перед Гоподом Богом. И не судите да не судимы будите.

    • Христина 1 Листопада 2012 at 16:25

      Озеро почистили? Його просто угробили, починаючи з наших невихованих людей, покійного Казимірова і теперішніх “діячів”. Для ставка і лісу треба хазяїн, а в нас його немає. Та було б непогано, встановити такий штраф для любителів кидати сміття в лісі, щоб чесалися геть усі. Тоді буде порядок. І гроші в бюджеті. На жаль, це дуже важко зробити.

  2. Макс 19 Вересня 2012 at 22:56

    Федорив работает на Киев деньги не малые получает,будучи депутатом Коцюбинского не защищать пришла наше селище, а его продать Киеву. Вот красавца.

    • Uncle Ы 28 Вересня 2012 at 18:32

      > будучи депутатом Коцюбинского не защищать пришла наше селище, а его продать Киеву

      Не самый худший вариант, кстати – в Киеве и автобусы поприличнее, и отопление существенно дешевле, горячая вода есть в кранах круглый год, а дороги более-менее асфальтом покрыты…

  3. Макс 19 Вересня 2012 at 23:13

    Не обманывайте людей.

  4. з вулиці Шевченка 20 Вересня 2012 at 12:35

    Сподіваюся цього пройдисвіта Петю Мельника наші виборці у жовтні опустять з небес на грішний ставок! Мені хтось підскаже, а що для Коцюбинського корисного зробив цей горе-депутат Мельник? Щось конкретне є? Звичайно, пафосне відкриття ставка я не беру до уваги – то за межами здорового глузду. Мене цікавить конкретика.

  5. Avrora 22 Вересня 2012 at 22:31

    Он занимался исключительно культпросветом – концерт Поплавского на прошлых выборах в нашем поселке – это явление мирового масштаба )

  6. Игорь 27 Вересня 2012 at 09:51

    А ведь они – Поплавский и Мельник похожи как братья!Когда уже этих ничтожеств и невежд повыведут? Но самое обидное, что обеих изберут в Раду! По нашему 95 избирательному округу оппозиционеры роспорошат между собой голоса, а рЫгионал Мельник спокойненько возьмет свое за счет своих же студентов. Вот вам и оппозиция! Нет что бы сесть и договриться и “запустить” одну кандидатуру, так они группкой решили идти против одного Пэти Мельника. В итоге и получим Пэтю-депутата…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539