Може, нехай Окружний адмінсуд переїде в Коцюбинське… / Колонка автора

7

 

 

В історії зі знищенням Біличанського лісу головні ролі стали виконувати суди. Хоч як це парадоксально, але наразі саме суди роблять все, щоб узаконити дерибан київського лісу Коцюбинською та Гостомельською селищними радами.
Одним із головних героїв судівської епопеї став Окружний адміністративний суд м. Києва, який визнав нечинним рішення Київради про відмову у погодженні розширення меж селища Коцюбинське за рахунок майже 4 тисяч гектарів київського (!!!) лісу. Мотивуючи це тим, що у Київради нібито нема повноважень відмовляти у погодженні розширення меж Коцюбинського, а є право тільки погоджувати його.
Таким абсурдним рішенням суд фактично змушує Київ віддати Коцюбинському майже 4 тисячі гектарів своєї території.
Разом з тим, керівництво Окружного адмінсуду м. Києва без жодних докорів сумління просить у Києва земельну ділянку для будівництва приміщення суду.
Після безпрецедентного рішення, яке ставить під загрозу територіальну цілісність Києва, Окружний адміністративний суд м. Києва просить Київраду профінансувати з бюджету столиці ремонт приміщень суду та виділити земельну ділянку для будівництва приміщень суду. Відповідні пропозиції включені до проекту рішення Київської міської ради «Про внесення змін та доповнень до рішення Київської міської ради від 25.05.2011 №199/5586 «Про затвердження Міської цільової програми сприяння в забезпеченні діяльності судів загальної юрисдикції та інших судових органів у місті Києві на 2011-2015 роки».
Нехай Окружний адміністративний суд м. Києва краще попросить земельну ділянку у Коцюбинської селищної ради. Адже після рішення цього суду в Коцюбинському скоро буде багато земельних ділянок – 4 тис. га. І всі в лісі.

7 коментарів

  1. Олег 1 Листопада 2012 at 18:41

    Тоесть долно получиться так,что Киеврада суду помещение, а суд Киеву землю отсуживает?? Так это коррупцией называется. Если все суды приняли такое решение,значит у Киева нет доказательств того,что эта территория принадлежит городу.

  2. Iruna 2 Листопада 2012 at 22:42

    по логике автора, кто девушку кормит, тот ее и танцует..больная логика ((

  3. Iruna 5 Листопада 2012 at 18:15

    да там и кроме суда есть, что и кому строить
    http://architector.ua/interview/news/654/Pervyj_kievskij_tehnopark_BIONIC_Hill_nachnut_stroit_osenju_2012_goda
    вот что будет в лесу..да, да именно в лесу !!!! тут конечно и аппетиты побольше и средства другие
    может быть я ошибаюсь , но ведь никто из “защитников” не удосужился ответить ((

    • Ірина Федорів 5 Листопада 2012 at 18:33

      Ви не уважно читали попередні пости щодо цієї теми. Лише я мінімум двічі писала відповідь щодо Біонік Хіл.

      Я неодноразово відповідала, що цю тему треба вивчати ретельно. Попов на камеру особисто обіцяв, що ліс не постраждає.

      Uncle Ы викладав свої світлини з території військової частини з старими складами й кущами.

      Треба вивчати багато документів й робити низку запитів. Це потребує часу. На жаль, особисто я впродовж останнього часу та зараз займаюсь низкою інших питань. Й часу на все об’єктивно не вистачає.

      Я пропоную тим людям, а вас вже десь тут є 2 – 3, які ініціюють питання щодо Біонік Хіл, проявити активну громадську позицію й постити не лише коментарі, але достідити цю тему й я впевнена, що не лише редакція цього сайту, але й УП її розмістить. Я їм можу переслати Ваш матеріал або Ви самі можете це зробити. На головній сторінці є електронна адреса.

      Інші активісти з Коцюбинського також зараз працюють над темою збереження лісу, яка хвилює не лише Вас, пані Iruna, повірте. Кожен інвестує весь свій вільний час.

      Тому, якщо Ви (або Ваші однодумці) готові взятись – набирайте мене (050. 419. 12. 49) я допоможу з порадами звідки взяти інформацію й як провести аналіз (першочергово треба співставити план забудови з реальною місцевістю військової частини).

  4. Iruna 5 Листопада 2012 at 19:53

    я благодарна Вам за ответ, но фраза….Технопарк Bionic Hill будет возведен на покрытой лесом территории площадью 147 га… вводит в ступор )) , даже если он будет строиться сугубо на территории военной части, то дороги, коммуникации проходят по лесу, а это не частные дома..как что здесь и разбираться не нужно

  5. Светлана 6 Листопада 2012 at 13:29

    Вам же уже выкладывали фотографии и видео заброшенных конструкций. Сходите на территорию военчасти и сами посмотрите. Как дети малые. На заборе тоже написано. Не всему верьте. Вы, как я понимаю, из поселка. Потратьте немного времени и прогуляйтесь – двойная польза будет. Проветритесь и наочно убедитесь. Касательно дороги. Да, бесспорно, дорогу нужно будет вести. Но можно расширить существующую. Тогда потери деревьев будут минимальны. Например, когда делали стратегическую дорогу Ирпень-Киев, ее прокладывали через лес, но взяли отрезок, где деревьев было из 23 га – только 5 га. Там стояли старые высоковольтные вышки. Дорога вообще – это не дом для застройшиков – это важная для общины инфраструктура. Мне лично не помнится, чтобы кто-то из поселковых активистов выступал против дороги Киев-Ирпень. Скорая теперь хоть быстрее довозить будет. Хотя если бы присоединили к Киеву, то для нашей общины вопрос был бы решен. Но ирпенской общине дорога была необходима, бесспорно. Дорога – это социальнозначимый объект, а не нажива для таких, как Евстифеев, который, будучи безработным, ухитрился за счет доверчивых жителей поселка скупить у подставных лиц и депутатов участки для застройщиков.

  6. Iruna 6 Листопада 2012 at 15:06

    Блажен, кто верует (с)..спорить я с Вами не буду, посмотрим, что останется от леса через пару лет (((

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539