Під Києвом розбазарюють заповідні землі? ФОТО

0

Природно-заповідний фонд Київщини чи ненайбільше постраждав через земельні махінації впродовж останніх років.

Про це повідомили представники Національного екологічного центру з посиланням на інформацію, розміщену у Публічній кадастровій карті України, що з’явилась у відкритому доступі в інтернеті.

“Наприклад, ландшафтний заказник загальнодержавного значення “Козинський”, якщо вірити розміщеній на карті інформації, втратив близько 200 гектарів (майже 1/4 власної території) водно-болітних угідь через роздачу цих земель невідомим особам у приватну власність”, – наголосили в НЕЦУ.

Скриншот з кадастрової карти

Як відомо, згідно з законом про природно-заповідний фонд, державні заказники є особливо цінними природоохоронними територіями, які створюються указом президента, і лише президент має право приймати остаточне рішення про зміну меж чи ліквідацію державних заказників.

Ландшафтний заказник “Козинський” було створено у 1994 році з метою збереження цінної частини дніпровської заплави на ділянці між південним кордоном Києва та містом Українка.

Українська правда. Київ

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539