Стихія або людський фактор: як техніка працювала на двір Садовського / Колонка автора

13

Коли почався снігопад, я пройшовся  по селищу, щоб особисто переконатись, як боролася  влада із снігом в Коцюбинському, і побачив, що прибирання йшло повним ходом  і безперервно тільки в одному місці – біля будинку селищного голови Садовського.

Хоча в першу чергу треба було чистити дороги всього селища, та організовувати цілодобові мобільні бригади по наданню невідкладної допомоги, які організовували натомість не влада, а свідомі люди. Тож важливо розібратись хто знову завинив перед Громадою – вчергове кинувши її на призволяще.

Маршрутки не їздили на вихідних і люди змушені були годинами йти з станції метро Академмістечко додому в селище.

“Ми з сином йшли дві години, я думала ще півгодини й я замерзну чи мене не буде. Дороги геть не чистили, маршрутки не їздили,” – говорить пенсіонерка Надія.

Отож, після буремних вихідних я готовий назвати винних.

У той час, коли не їздили маршрутки й люди своїми силами чистили дороги, снігоприбиральна техніка безугаву працювала в ключовому дворі населеного пункту – це двір селищного голови Вадима Садовського. Він навіть не погребував тим, що припаркувався на тому місці, яке люди почислити сніг для проходу пішоходів своїми руками.

Винні брехня і безкарність, які стали процвітати в нашій системі влади: чиновники місцевих громад брешуть меру, мер – “смотрящему” по області, а той  – президенту.

А правда от яка.

Вибудовується картинка, яка не має нічого спільного з реальністю.

По суті, на ці вихідні не відбулося нічого наднезвичайного: випав справжній, але трохи запізнілий  український сніг. За весь час зими  керівництво  Київської  області на чолі з головним адміністратором  Анатолієм Присяжнюком, невпинно рапортувало: ми ще ніколи не були так добре готові до будь яких примх погоди, як зараз.

Синоптики попереджали про аномальний березень. Чиновники вдавали  що чують, та робили вигляд що знають як подолати небезпеку.

Дійсно, фактор брехні тимчасово прикрив безпорадність чиновників, але брехати не можна вічно.

Замети “закопали” всю Київську область , але відкрили правду. Всі брешуть!
Другий фактор – безкарність.

Про злочинну бездіяльність влади наразі мовчить тільки лінивий. Розкрадання рекреаційних ресурсів Приірпіння, доведені до банкрутства підприємства, знищені дитячі садочки та санаторії.

Причини цих негараздів  аналогічні сніжному колапсу – розхлябаність, халатність, безвідповідальність, нехтування своїми посадовими обов’язками, невміння організувати роботу в надзвичайній ситуації. Ну і що, хтось відповів за штучне убозтво людей ?

Які не будь правоохоронні органи розслідували причини дивного нехлюйства влади що призвела до зубожіння населення, хоч хтось був за це покараний? Ні!
Третє – масові фальсифікації на минулих виборах в місцеві органи влади.

Здавалося б, а яке відношення це має до зимової стихії? Прямого – немає. Але й тоді була широкомасштабна брехня. Мешканці області  протестно не пішли на виборчі дільниці, де щосили трудилися “карусельники” Партії регіонів та адмінресурс Присяжнюка , але для  окупаційної адміністрації яка «засіла» на  Банковій, за підсумками відзвітували: в Приірпінні всі підтримують чинну владу.
Брехня, безвідповідальність і безкарність призвели до того, що влада вже відверто не бажає нічого робити для людей.

А от для малопублічного  Межигірського відлюдника, яким є президент, у неї є блискучі звіти і доповіді на всі випадки життя.
На мій погляд, наша влада ще ніколи не була така слабка, як зараз.

Отже прийшов час змін.

І тільки від нас залежить як завтра будемо жити ми , як будуть жити наші діти.

Ігор ДомбровськийP.S.  А на додаток, хочу нагадати місцевим чиновникам, що на відміну від Канарських островів сніг у нашому регіоні  йде кожну зиму, та має тенденцію завітати до нас і ранньої весни!!!

Автор: Ігор Домбровський, ІР ГО “Самозахист”

13 коментарів

  1. Наталья 25 Березня 2013 at 16:29

    Господин Садовский dы по-скотски отнеслись к инвесторам ЖК “Коцюбинский”. Скоро мы все 600 человек заселимся в наши дома и будем вам устраивать вместе с местными жителями большие проблемы : от митингов до приглашения СМИ в наш поселок!

  2. Сашко 25 Березня 2013 at 16:59

    А я то думаю почему в Коцюбе не чистят дороги? Вроде и трактор Борекс есть и машина снегоуборочная и депутаты из “Спильной меты” могут лопатками то помахать, но пройдется один раз по Бакала или Пономарева один транспорт и исчезает на полдня! А ларец быстро открывается-все у Вадика дом вылизывают! Ну и наглость, это как пир во время чумы!!! Доколе?

  3. Віктор 25 Березня 2013 at 19:54

    Дороги в селищі геть не прибрані, жах…

  4. Андрій 25 Березня 2013 at 20:41

    на шевченка цей трактор та машина з лопатою приїхала аж 1 раз – люди не дадуть збрехати. зараз шар снігу утрамбованого десь пів метра. а взагалі Садовський планував на 23 ярмарок за своєї підтримки

  5. партизанка Зоя 25 Березня 2013 at 23:56

    В коментах к видео на ЮТюб, очень четко подмечено-техника даже сделав свою работу, ждала пока Садовский вывалит очередную лопату снега со своего двора! Наглость высшей степени! Те кто его выбирали Лохи также высшей степени. Он их обкакивает, а они даже не отворачиваются.

  6. Весна 26 Березня 2013 at 16:01

    Все точно подмечено, и правдиво описано. Живу на одной улице с Садовским. У него действительно постоянно чистили. Молодцы ребята, что не даете этому жлобу продыху.

  7. Мария 26 Березня 2013 at 18:05

    Вчера вечером вообще нереально было ехать по дороге (ул.Пономерёва) с Окружной через лес, у нас машина всю дорогу тянула днищем по обеленевшему снегу, который лежит там с пятницы и никто не разу ничего не чистил, даже Окружную почистили и песком присыпали. За выходние машины накатали колию, но она становится всё глубже, скоро только на танке можно будет до дома добраться!

  8. Житель 29 Березня 2013 at 14:57

    После того, как почистили переулок М(разь)-ера, єта техника проехалась по ул. Артёма ОДИН раз, даже до конца лопаты не опустив лишь вспушив весь снег, который до этого времени успели машины вкатать, после чего даже джипы застревали не говоря уже об легковушках.
    Есть предложение собраться ЭННОЙ сумой ЗАКАЗАТЬ ГРЕЙДЕРА И ЗАВЕСТИ ВЕСЬ СНЕГ ЭТОМУ ПА+(д)+ЛЕ =САДОВСКОМУ!!!!!!

    КТО ЗА ?

  9. :-) 29 Березня 2013 at 18:06

    Идея соблазнительная, но давайте не будем уподобляться )))

  10. Мама 31 Березня 2013 at 23:51

    Sos!!! Завтра учні ідуть школи,а у дворі на футбольному полі вирита
    велика яма,де Її краї-невідомо через сніг.Як уникнути біди,адже ніхто там
    за дітьми дивитись не буде.До кого звертатись?

    • Editor 1 Квітня 2013 at 12:59

      Директор школи пан Лошицький запевнив, що яма зараз має загорожу й візуально видно, де вона є.

  11. Мама 12 Квітня 2013 at 23:57

    Дякую за увагу,але огорожа-це натягнута стрічка.Для кого вона є перешкодою?Мабуть,ця яма надовго,І батьки можуть тільки молитися,щоб Господь зберіг дітей від непотрібної цікавості,як,до речі,і від зграй собак,які вештаються біля школи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539