Майно Мельника арештували: що залишив по собі одіозний “регіонал” (НОВІ ФОТО)

2

За процедурою слідчі шукають перелік майна підозрюваної особи, яку звинувачують в хабарництві й накладають арешт на майно для уникнення перепродажу.

Ця ж процедура застосована і для одіозного екс-ректора податкової академії Петра Мельника, якого зараз після скандальної втечі розшукують всі правоохоронці країни.

Це зробили для того, щоб Мельник не зумів швидко переоформити майно на інших осіб і таким чином врятувати свій капітал.

Ще зранку правоохоронці повідомили редакції, що Мельнику будуть змінювати запобіжний засіб й мають перевести на утримання під вартою.

“Коли виявлено спробу перепродажу майна, то це стає нововиявленими обставинами й такі наміри можуть стати підставою для того, щоб міра запобіжного заходу стала більш суворою,” – пояснили редакції зранку в правоохоронних органах.

Джерела редакції стверджують, що Мельник дійсно намагався врятувати свій капітал.

Станом на зараз від джерел редакції в суді відомо повний список майна Петра Мельника та його дружини, на яке Печерський районний суд після низки засідань вже наклав арешт:

4 будинки Петро Мельник зараз вже не зможе продати. У декларації за 2011 рік зазначені три будинки площами 328,5 метрів квадратних, 664,9 метрів квадратних та 160,8 метрів квадратних у власності Петра Мельника та лише один площею 103, 2 квадратних метри, яким володіє його дружина.

Тобто в декларації 2011 року є три будинки Мельника і один в членів сім‘ї. Наклали ж арешт на 2 будинки Мельнка і 2 будинки його дружини. Наразі не відомо, чи суд не встиг накласти арешт на ще один будинок Мельнка, чи той устиг його продати.

Якщо в декларацію 2011 року Мельник написав все майно дружини, то один з будинків вона придбала нещодавно. Якщо ж вона ним володіла і тоді, то в декларацію кандидат в народні депутати вніс не всю інформацію про своє майно.

  • Малоповерховий житловий будинок за адресою: м. Київ, вул. Оболонська набережна.

Тут не підійти до маєтків навіть з боку Дніпра.

Посилено охороняється прохід озброєними людьми. Це заїзд до тротуару перед комплексом багатіїв.

Тому редакції довелося вести зйомку згори. Так живе Мельник і його заможні сусіди. Вид з висоти пташиного польоту.

Тут велика прибудинкова територія й зелена зона й навряд чи її хтось забудує висотками. Ліворуч у кадрі видно пагорби, з яких стирчать вентиляційні труби. Скоріше за все, це об’єкт цивільної оборони, якесь укриття абощо, до якого також підійти зась, бо воно знаходиться за тим самим парканом, що й житловий комплекс. І хоча пунктів охорони з боку пагорбів не видно, на кожному стовпі біля дороги, що оминає укриття, знаходиться кілька відеокамер стеження.

Це комплекс зблизька. На передньому плані видно будівлю, очевидно, життєзабезпечення укриття, бо від будівлі до пагорбів з трубами тягнуться комунікації.

Один з таких однотипних будинків тут належить Мельнику. Цікаво, що крім супутникових, на будинках звичайні антени. Системи кондиціовання повітря – на даху.

З дороги для простих перехожих він розташований так:

  • Житловий будинок за адресою: Івано-Франківська область, м. Яремче,   с. Поляниця.
  • Будинок за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Дмитрівка, вул. Мічуріна (За інформацією джерел власність дружини екс-ректора податкової академії).
  • Будинок за адресою: Київська область, м. Ірпінь,  вул. Павленко. (За інформацією джерел теж власність дружини).

На вулиці Павленка сьогодні побував очільник громадської організації “Самозахист” Ігор Домбровський і йому вдалося розшукати за допомогою сусідів будинок сім’ї Мельника. Як виявилось, саме цим будинком дружина “регіонала” володіє давно.

“Цей будинок купили свого часу в місцевої жительки, років 7 – 8 тому, кажуть для того, щоб селити туди викладачів. Але здавали студентам в оренду, вони тут себе некультурно вели, шуміли й тому їх більше тут не селять. Кілька років хата занедбана. Тут тиняються безхатченки,” – розповідає, про це обійстя Домбровський.

Окрім будинків під арешт потрапила єдина квартира регіонала. У декларації за 2011 рік йдеться про те, що Мельник володіє однією квартирою площею 250 метрів квадратних. Через те, що в декларації не подаються адреси квартир, точно стверджувати, що саме ця квартира була задекларована наразі не можна.

  • Квартира по вул. Інститутській у м. Києві.

Журналісти програми редакції дзвонили у двері, але ніхто не відчинив. Багато квартир ще не заселені, або в них ще триває ремонт. Охоронець  на вході у під’їзд підтвердив, що квартира належить Мельнику. Він також зазначив, що її не продадуть, бо вона під арештом.

Цікавим є той факт, що в сім’ї Мельника задекларовано в 2011 році ще три квартири (279 квадратних метрів, 72,99 квадратних метри та 37,67 квадратних метри). Наразі невідомо, чи їх встигли за цей час продати чи вже переоформили на інших власників.

Попри те, що ані Мельник, ані його сім’я не задекларували у власності 2011 році жодного гаража, у 2013 році під арешт потрапили два таких об’єкти. Один підземний гараж Мельник надбав у підвлаьному приміщенні будинку, де має квартиру, а другий в Ірпені розташований на сусідній вулиці з будинком дружини. Відстань від будинку в Ірпені і гаража до Академії складає кількасот метрів.

  • Гараж (машиномісце) у підземному паркінгу за адресою: м. Київ, вул. Інститутська,
  • Гараж в автокооперативі, за адресою Київська область, м. Ірпінь, вул. Садова.

Небідний Мельник, який у декларації не зазначив цей нерухомий об’єкт, ймовірно, володів гаражем у кооперативі з радянських чи пост-радянських часів.

Згідно з декларацією 2011 року, в Мельника немає своїх авт. Але в сім’ї є Лексус RX-350, який випустили 2008 року. Втім арешт накладений на такі машини Мельника:

  • Автомобіль «AUDI Q7» , 2011 року випуску.
  • Вантажний автомобіль «BARKAS 1000», 1980 року випуску.

Що стосується земельних ділянок, то їх задекларував Мельник у кількості двох площею 2862 та 534 метрів квадратних. У власності інших членів сім’ї задекларована ще одна ділянка площею 2552 метри квадратних. Арештовані ж ділянки за площею  і кліькістю різняться від задекларованих.

  • Дві земельні ділянки  розташовані  за адресою: Івано-Франківська область, один дещо більше 7 соток та другий  дещо більше 8,5 соток.
  • Земельна ділянка  за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Дмитрівка, (дещо більше 33 соток).
  • Земельна ділянка за адресою: Київська область, Вишгородський район, с/рада Любимівська (12 соток ), за інформацією джерел, належить дружині).

Окрім цього під арешт потрапили нежитлові, очевидно офісні, приміщення в столиці.

  • Нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, вул. Старонаводницька.

На Старонаводницькій журналісти знайшли офіс юридичної компанії “Мельник і партнери”.

Тут у власності понад 10 приміщень.

От в такому будинку він має понад 10 офісних приміщень.

Нагадаємо, що наприкінці липня затриманий вимагав і отримав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів до навчального закладу, в якому він працював.

Під час обшуку в кабінеті у підозрюваного ректора податкової академії знайшли 30 тисяч доларів.

Мельнику у середу вдягли браслет за дорученням слідчого, який Мельник зняв і в п’ятницю втік від правоохоронців.

Фоторепортаж Ігоря Домбровського та Олега Борового.

 

2 коментарі

  1. вітько 9 Серпня 2013 at 19:08

    Дебелу щуку впіймали)))

    91.216.16*.*

  2. Google 12 Серпня 2013 at 09:54

    когда им всем, уже горло перережут, как скотам

    194.37.248.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539