Викрадення монахинь: підозрюваного коцюбинчанина випустять під заставу?

0

Міліція встановила особи організаторів викрадення монахинь із Києво-Печерської ЛавриАпеляційний суд міста Києва ухвалив суму застави для мешканця Коцюбинскього Сергія Даніша, якого підозрюють у організації скандального викрадення монахинь.

Мати підозрюваного, за словами друзів Даніша, внесла заставу у розмірі 344 тисячі 100 гривень.

На питання редакції сайту громади селища, як вдалося так швидко назбирати таку немалу суму, мати Тетяна відповіла так:

“А хай вас це не цікавить. Я вам на це питання відповідати не буду.”

Друзі Сергія Даніша запевняють, що вони такі гроші йому позичили.

Згідно з текстом ухвали суду, Даніш, якщо внесуть заставу, не має права відлучатися з слища Коцюбинське, де він мешкає на вулиці Доківській та зобов’язаний здати паспорт (паспорти) або будь-які інші документи, які дозволяють йому виїхати за кордон.

Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання в місті Києві за адресою Косогірна, 7. Його адвокате су до нього не пускають.

“Автобус з Беркутом стоїть. Стоїть вся слідча група. Захисників не пускають ні до Даніша, ні до інших. Ми думаємо, що це пов’язано саме з нашою справою, бо всіх іншим не змінювали міру запобіжного заходу,” – говорить Тетяна Батюсь, адвокатеса Даніша.

“Вчора або сьогодні, я не виключаю, порушили інше провадження за тими ж фактами. І Даніша знову затримають, щоб не випустити, хоч застава і сплачена. От так діє новий кримінальний кодекс,” – додає адвокатеса.

Після отримання квитанції про сплату застави, згідно з ухвалою апеляційного суду, працівники СІЗО № 13, де Даніша утримують під вартою, має день для того, аби перевірити сплату і відпустити підозрюваного.

Адвокатеса підозрюваного Тетяна Батюсь зазначила, що ще зранку правоохоронцям надали квитанцію про сплату застави та принесли копію ухвали апеляційного суду.

Скановану копію захисники Даніша надіслали сайту громади Приріпіння.

Вони ж надали скановану копію заяви з відміткою про те, що сьогодні діловод від них отримала заяву й квитанцію.

Нагадаємо, що Сергія Даніша підозрюють в організації викрадення монахинь, яких шукали три доби. За версією прокуратури саме він набирав молодиків, які утримували жінок силою й вимагали грошей.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539