Мельники перепишуть бізнес на Кіпрську компанію?

0

Скандально відоме “Київське спеціалізоване ремонтно-будівельне бюро”, яке розташоване в Ірпені може перейти від рук братів Мельників до “Folias Consulting Limited”.

Близько 75 % “Київського спеціалізованого ремонтно-будівельне бюро” належать Петрові Меленику. 20% – його братові Олександру.

Кіпрська компанія висловила намір купити 95,72 % акцій підприємства, на яке родина Мельника просила виділити землю в Ірпені.

Відомостей про цю кампанію в інтернеті фактично немає.

“Варто спробувати дізнатись, хто власники новоствореної фірми. Це може бути рейдерське захоплення. Хтось може розуміти, що Мельник політично здає позиції. Якщо це буде давати приплив коштів, то це логічно,” – коментує ситуацію Олександр Жолудь, старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

“Але я думаю, тут швидше питання не економічне, а юридичне. Просто треба переписати фірму на іншу компанію. В Україні в питаннях оподаткування є різниця. На Кіпрі ж все одно компанія існувала впродовж 10 років, чи існує перший день,” – додає Жолудь.

Кіпрську компанію зацікавив і “Ірпіньмаш” – ще одне надбання родини Мельників. 2012 рік “Ірпіньмаш” закінчив з прибутком у 334 тисячі гривень.

Попри те, що правоохоронці офіційно підтвердили, що утікач Петро Мельник у США – “регіонал” і досі на волі.

У суді ж розглядають позов прокуратури до інших фігурантів справи – правоохоронців, яких звинувачують у службовій недбалості, результатом якої стала втеча Петра Мельника з-під домашнього арешту.

Прокуратура версію змови верхніх чинів, які дали Мельнику втекти, заперечує.

“За гроші мова тут не іде. Тут говоримо, що вони не сумлінно віднеслися до своїх службових обов’язків,” – зазначає у судовій залі Андрій Матіяс, керівник відділу прокуратури Київської області.

За втечу екс-ректора податкової академії, якого звинуватили в хабарництві, зараз у суді відповідає заступник начальника міліції Ірпеня Микола Бедрій та міліціянт, який сидів за пультом – Василь Вдовиченко. Їм загрожує 5 років позбавлення волі.

Свою вину у тому, що Мельник щез, правоохоронці не визнають.

“Я виконав всі свої обов’язки. ВСІ!!! А далі – хай вирішує суд,” – запевняє Василь Вдовиченко.

На питання, чи був міліціянт знайомий з Петром Мельником, Вдовиченко відповів так:

“Бачив його на біг-бордах”.

Підстав для закриття кримінального провадження суддя Микола Шевчук не побачив.

Справу по суті за присутності обвинувачених суд розгляне у понеділок, 30 вересня.

Нагадаємо, 27 липня працівники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з Головним управлінням боротьби з організованої злочинністю МВС затримали ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника під час отримання ним двох хабарів у загальній сумі 120 тис. грн. Під час обшуку в його кабінеті також було знайдено 30 тис. дол. США.

1 серпня Печерський суд обрав для Мельника міру запобіжного заходу у вигляду домашнього арешту.

9 серпня підозрюваний утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. У МВС вважають, що він не міг за своїми документами виїхати з країни.

12 серпня Печерський райсуд Києва санкціонував затримку й примусову доставку в суд Мельника.

Прокуратура заявила, що місцем перебування утікача є Каліфорнія, де мешкає його колишня дружина і донька.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539