В Київський області в повітрі відчутно різкий запах газу

0

<p>Резкий запах газа ощущался в Париже из-за утечки на химическом предприятии. Фото plach.uol.ua</p>До Служби порятунку “101” почали надходити дзвінки від мешканців м. Києва та Києво-Святошинського району Київської області про те, що на вулицях та у квартирах відчувається запах газу.

Зі слів чергового диспетчера Боярського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів встановлено, що у с. Хотів Києво-Святошинського району на газорозподільній станції проводилися роботи по заправці одоранту.

Одорант додають до природного газу для надання йому сильного специфічного запаху.

“Заправка газу у підземну ємність для зимового запасу має бути герметична, але у зв’язку з закачуванням великих об’ємів, допускається можливість залишення невеликої кількості речовини на з’єднувальному обладнанні, яким проводилось закачування,” – йдеться на сайті МНС України.

У зв’язку з поривами вітру та підвищеною вологістю повітря різкий запах розповсюдився на прилеглі до місця проведення робіт території.

Вищезазначена речовина додається у газ у незначних концентраціях, що не шкодить здоров’ю людей, запевняють надзвичаники.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539