Ручне керування: Москаленко та Кутовий – за антинародні закони

1

Депутати, обрані в мажоритарних округах Приірпіння – і Вячеслав Кутовий, і Ярослав Москаленко, підтримали законопроекти, які вже експерти назвали драконівськими та такими, що придушують залишки демократії в країні та встановлюють авторитарний режим.

Ось, що написала у соціальній мережі Facebook журналістка іванна Коберник:

“Контрольний вистріл в голову украінському парламентаризму – питання, для яких потрібно 150 голосів, голосуються системою “Рада”, ті, для яких потрібно 226 голосів – Рибак ставить на голосування руками…”

Коли Віктор Янукович, президент, підтримає своїм підписом зміни до законів, то вступлять у силу такі норми:

понад 5 машин в кортежі без санкціонованого дозволу від правоохоронців не може їздити (під це визначення підпадають весільні та похоронні кортежі, групові поїздки на заміський відпочинок, тощо). Відповідальність за це позбавлення прав керування ТЗ від одного до двох років. Окрім “безправності” є пряма загроза вилучення машини,

– якщо громадянин захоче одягнути на мітинг чи зібрання маску, чи шолом, аби захистити свою глову від побиття правоохоронців чи провокаторів, які мали місце у 2013 році то можна сісти на 15 діб або сплатити штраф у розмірі від 150 до 250 неоподаткованих мінімумів.

Нагадаємо, нашого земляка Олександра Остащенко гамселили правоохоронці, коли він мирно підняв руки й добивали ногами на землі. 

Тобто, згідно з новим законом, громадяни у державі, де за свавілля і побиття мирних громадян не відповів жоден правоохоронець, відтепер люди не зможуть навіть одягнути такий засіб захисту як шолом.

До речі, медичні маски з метою захисту себе від інфекцій у гурті людей, виходить, одягати не можна. 15 діб арешту або штраф.

– за несанкціоновані намети на акціях можуть дати знову таки 15 діб арешту або 250-300 неоподаткованих мінімумів штрафу (варто зазначити, що місцева влада в Приіпінні неодноразово відмовляла громаді у встановленні наметів або під різними приводами відтісняла їх від центру)

Після того, як в Інтернеті були оприлюднені кадри звірячого побиття мирних громадян правоохоронцями, після того, як були частково ідентифіковані правоохоронці, які відверто порушують закон й лупцюють громадян, які утримують їх своїми податками, після того, як були оприлюднені прізвища суддів, які виносили незаконні вироки, зокрема і щодо позбавлення права на керування транспортним засобом, система подбала і про їхній захист.

– за поширення, зберігання, використання інформації про працівників правоохоронних органів, виконавчої служби може світити арешт до 6 місяців, виправні роботи на рік або штраф від 200 до 400 неоподаткованих мінімумів.

виготовлення та поширення “екстремістських” матеріалів (листівок, наліпок і т д), в тому числі через ЗМІ та Інтернет – штраф від 200 до 800 неоподаткованих мінімумів.

Але найбільш небезпечним є поява в законі терміну “наклеп”, що де-факто цензурує діяльність журналістів та унеможливлює оприлюднення. Його в законодавстві не було 12 років.

Інститут медіа права вже виступив із заявою щодо загрози правам людини в Україні в наслідок прийняття закону “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян” (законопроект №3879).
 
Ухвалений Закон встановлює суттєві обмеження свободи слова та масових зібрань. Закон передбачає кримінальну відповідальність за так звану «екстремістську діяльність». Будь-яка особа може бути притягнена до кримінальної відповідальності якщо у неї виявлять призначені для оприлюднення документи, які містять інформацію екстремістського характеру. За положеннями і приміткою статті будь-яка особа, що викладе матеріал історичного характеру, а надто фотографію, листівку чи аналітичну статтю ризикує бути ув’язненою на строк до 3 років,” – повідомляє Інститут медіа права.

“Також через 12 років після декриміналізації до Кримінального кодексу повернуто статтю наклеп, за поширення якого будь-яка особа в Україні може бути притягнена до кримінальної відповідальності,” – додають експерти.

Фахівці зазначають, що цей Закон, який підтримали народні обранці, передбачає багатотисячні штрафи за діяльність Інтернет-ЗМІ без реєстрації, а також встановлено можливість блокування провайдерами доступу до інтернет-сайтів. Надання послуги доступу до мережі Інтернет відтепер потребуватиме окремої ліцензії.

Закон обмежує право громадян збирати та поширювати будь-яку інформацію про представників правоохоронних органів та судової гілки влади. Відтепер громадяни не зможуть опублікувати фотографії коштовних маєтків, автівок та годинників, адже за такі дію особу можуть відправити на виправні роботи або арештувати на строк до 6 місяців.

Також громадяни не зможуть поширювати інформацію про протиправні дії працівника міліції чи прокуратури, адже така діяльність буде оцінена як “інформація явно образливого характеру” чи таку, що “демонструє зухвалу зневагу до працівника правоохоронного органу, а також в будь-якій формі впливає на нього”.

volia_abo

Закон також позбавляє незалежності регулятора у сфері телебачення і радіомовлення, встановлюючи право парламенту і президента, що призначили членів Національної ради України з питань телебачення відкликати їх в будь-який момент, зокрема, якщо ліцензії не будуть видані визначеним телерадіоорганізаціям.

Також закон забороняє картки передплаченого телефонного зв’язку зобов’язуючи всіх абонентів укладати угоди з телекомунікаційними операторами, що дозволяє запровадити тотальне стеження за будь-ким.

Такий Закон остаточно знищує залишки української демократії та встановлює жорсткий авторитарний режим в Україні. Ухвалення Закону чітко показує, що влада планує провести у 2015 році жорсткі й брутальні вибори і ухвалює закони, для того щоб придушити протести і забезпечити  збереження своєї влади.

Національна спілка журналістів вже звернулась до президента з вимогою ветувати закон, який запроваджує тотальну цензуру.

Варто знову наголосити, що двоє депутатів-мажоритарників регіону – і Вячеслав Кутовий (позафракційник, який залишив БЮТ), і Ярослав Москаленко (ПР) підтримали ці антинародні закони.

1 Comment

  1. леонід 20 Січня 2014 at 10:58

    передзвоніть “тушці” кутавому – хай відбрешеться, дасть свій каментар:-)

    37.53.130.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539