НЕ ЗЛИй Народні ради: опозиція + ПР = “нові” ради

1

Інформаційний центр "НЕ ЗЛИй Майдан"Автор: Ірина Федорів

Саме зараз в Ірпені під Києвом триває формування нібито Народної ради опозиційними партіями.

“Містом пішли чутки про те, що Мирослава Свистович, яка була колись міським гловою Ірпеня, збирається штурмувати Ірпінську міську раду, аби створити свою Народну раду. Зрозуміло, що влада цього сценарію допустити не могла.

Тому, вони домовились з опозицією – ударівцем-Місяцем і Ко. Усім відомо, що “ударівець-Місяць” співпрацює з “регіоналом-Борзило”. От вони зробили імітацію “захоплення” ради. Насправді все відбувалося мирно і полюбовно”, – говорить на правах анонімності один з депутатів Ірпінської ради.

“Зранку до приміщення виконкому Ірпеня прийшли “ударівці” Ярослав Місяць, Олександр Маркушин, “бютівець” в минулому “регіонал” Юрій Денисенко та свободівець Богдан Мельничук. Вони заявили про створення своєї Народної ради. До них вийшли міський глова Володимир Скаржинський, його заступник Ігор Борзило та секретар ради Володимир Вишняков. Останні сказали, що нема ніякого протистояння, мовляв, ми не проти – заходьте в кабінет N2 і створюйте собі народну раду”, – додає депутат.

Свободівці наголошують на тому, що у них партійна дисципліна й їм потрібно на місцях співпрацювати з іншими двома опозиційними партіями.

Про те, що народну раду Ірпеня наввипередки мирним шляхом створюють нашвидкоруч свідчить той факт, що у ЗМІ інформацію поширює (вдумайтесь!) прес-служба секретаря ради – “регіонала” Ігоря Вишнякова.

Саме Вишняков, який новоспеченій псевдонародній раді надав приміщення в кабінеті адмінбудівлі, кілька місяців тому з сином президента відкривав в Ірпені дитсадок.

Оксюморон! Мирослава Свистович, яка колись очолювала Ірпінь та частково перешкоджала дерибану земельного ресурсу Приірпіння, наголошує, що створювати народні ради за участі тих самих депутатів Ірпеня – безглуздо. На її думку, потрібна повна люстрація.

“Створити таку Народну раду в Ірпені – це профанація самої ідеї революції, яка полягає в зміні системи влади. Я не розумію, чому ці люди вирішили, що вони мають увійти до складу Народної ради? Невже лише тому, що формально є керівниками відділів опозиційних партій в Ірпені? Ми знаємо, що сьогодні опозиція, хоч формально і очолює майдан і веде перемовини від його імені, але не користується особливою довірою ні в тих, хто стоїть на майдані, ні в більшості протесаного електорату. І це пов’язане, в тому числі, з такими горе-опозиціонерами, які сьогодні створили і очолили Народну раду в Ірпені.

Ці люди сподіваються, що таким чином, у випадку, якщо переможе майдан, вони знову опиняться біля того корита. І люди давно знають їм ціну, і причини їхньої опозиційності, тому ця “народна” рада рада виглядає як карикатура, яка може дискредитувати саму ідею нородної ради. До цього ще додається той факт, що влада сама надала їм приміщення,” – відзначає Мирослава Свистович, екс-голова міста Ірпеня.

“А що далі? Адже смисл Народної ради у встановленні Народної (революційної) влади на тій чи іншій території. Як мінімум після цього за розпорядженням, так званої, Народної ради, скликається сесія Ірпінської міської ради, де мають бути прийняті рішення щодо підтримки вимог повсталих, як мінімум має бути прийняте рішення про припинення повноважень міського голови, скликання нової опозиційної ради, який буде в.о. міського голови до нових виборів,” – додає Свистович.

Як же так виходить, що самі “регіонали” оголошують про створення нібито Народних рад опозиції?

Ще до всіх цих подій до Дня місцевого самоврядування журналісти Приірпіння з’ясували, хто є найбільшим прогульником регіону й кандидатом на виліт з ради (згідно з законом, якщо депутат пропускає за рік понад 50 % засідань – він може втратити мандат).

Моніторинг провели і в Бучіі в Ворзелі, і в Коцюбинському.

Ось такі результати маємо в Ірпінській раді, де зараз створюється нібито народна рада: з 9-ти кандиадтів на виліт – 6-ро опозиціонери.

Є інформація і про топ-10 прогульників ради.

До лав прогульників потрапив і очільник ірпінських “ударівців” Ярослав Місяць. Це той депутат, про кого “Українська правда” писала у статті про встановленя в Ірпені влади бритоголових. Тоді першим другим заступником став депутат облради від Партії регіонів Ігор Борзило. Місяць та інші “ударівці” за таку кооперацію отримали стратегічні місця в комісіях ради.

Сам Ігор Борзило, регіонал з мерськими амбіціями, переконував журналістів у тому, що між владою Ірпеня та опозицією немає суттєвих розбіжностей:

“Я вважаю, що в такому місці як Ірпінь, маленькому, взагалі не повинно бути суперечок міжпартійних, політичних – у нас одна справа. Маленьке місто, більше турбують проблеми нашого міста, наших мешканців – я думаю, нам треба об’єднуватись”.

Це він озвучив буквально кілька тижнів тому.

Стає зрозумілим та очевидним, чому місцеві “регіонали”, які нібито конкурують з опозиціонерами, не запустили процедуру позбавлення мандатів всіх тих, хто дозволяє собі роками нівелювати засідання ради.

Поки всі журналісти висвітлюють колотнечу за владу в парламенті, в регіоні місцеві князьки спільно, попри партійність, вирішують свої бізнесові інтереси. Вони й відпочивають разом. Ось скандальне фото бютівця-Пєшого – депутата Ірпінської ради, яке скандальнорозійшлось провідними Інтернет-виданнями.

На цьому відпочинку депутат Пєший побував разом із “опонентом”-“регіоналом” з облради Вадимом Башуном. Ці двоє – опозиціонер та “регіонал” стоять за дерибаном скандального Біличанського лісу, про що писала “Українська правда”.

Є також фото, яке свідчить про те, що кілька місяців тому депутат-дерибанник Вадим Башун стискає в обіймах секретаря Ірпінської ради Ігоря Вишнякова, який є чи не найбільшим забудовником регіону, якого пов’язують з компанією BGM.

Влада Ірпеня взагалі уславилась тим, що нагло роздерибанила парки та зелені зони. В цьому регіоні нема політики – тільки бізнес.

Тому, коли громаду Приірпіння інформують про створення нібито народної ради за рахунок депутатів-опозиціонерів, відбувається не що інше, як переставляння доданків.

Тобто, якщо опозиція (Яценюк, Кличко) поставляться халатно до кадрової політики на місцях – результату, за який люди віддали життя, на жаль, не буде.

Для того, щоб всі усвідомили глибину занепаду кадрової опозиції принайнмі в Ірпені, пропоную подивитись на коментарі в соціальній мережі “ударівця” Івана Міглазоваякий ще кілька місяців тому в Ірпені мав право голосу.

А ось, як реагує колишній журналіст-Міглазов, на те, що по його хай навіть колишнім колегам-жінкам стріляють силовики: “В первую очередь будут стрелять в журналистов. В чем проблема?…”

На щастя, обласний осередок партії УДАР, поінформований про регіональні політичні нюанси, вже зробив свою заяву.

“Зараз по всій країні триває процес створення Народних рад. Але жодної консультації з приводу створення Народної ради в Ірпені місцеві осередки з Київською обласною організацією не проводили. Обласна організація не уповноважувала ні Місяця, ні інших представників Удару в Ірпені входити до Народної ради Ірпеня. Відповідно, легітимність Народної ради в Ірпені під великим сумнівом”, – говорить голова Київської обласної організації партії Удар, депутат Київської облради Олег Великін.

“Події останніх 2-х місяців, в тому числі й участь місцевих осередків партії Удар в протестних акціях, показали, що декілька осередків партії Удар, в тому числі й Ірпінський, або проявляли себе двозначно, або ніяк.Тому, на найблищому засіданні політради Удару в Київській області буде ставитися питання про ефективність діяльності цих організацій і розгляд їх подальшого розпуску”, – додає Великін.

Ситуація, яка складається під час формування народної ради в Ірпені, я переконана, є непоодинокою для України.

Найбільша відповідальність зараз лежить і на місцевих партійних/обласних/центральних осередках, які мають прийняти кадрові рішення, і на місцевих журналістах, які в змозі відслідкувати політичні ігри місцевих урядників.

Інакше є пряма загроза того, що від перестановки доданків сума, на жаль, не зміниться.

А за зміну й результат люди заплатили не лише своєю кров’ю й здоров’ям, а й – життям.

1 Comment

  1. Андрей 29 Січня 2014 at 14:23

    Шановна Ірино, довожу до Вашого відома, що відомий и обожнюваний Вами та Вашою редакційною колегією споживач червоної ікри Пєший Валерій Анатолійович, неодноразово згаданий Вами в останніх публікаціях, намагається легалізувати земельну ділянку біля Водоканалу площею біля семи га через затвердження детального плану, який підлягає обговоренню на завтрашніх громадських слуханнях у м. Ірпінь о 16-00.
    Думаю Вам буде цікаво бути присутньою на них та викрити відомого латифундиста Пєшего, який виділивши собі землю (коли був начальником Земельного відділу) намагається зараз її забудувати!

    109.95.52.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539