Як відпочивають депутати: Башун, Борзило, Пєший та Ареф’єв

9
peshyi_ikra_2012

Обличчям не в миску з салатом, а в миску з червоною ікрою. Відпочинок за кордоном до 4 разів на рік. Це не депутати Верховної Ради, а всього лише депутати місцевого та обласного рівня.

Редакція Сайту громади Приірпіння вирішила дослідити, як відпчивають місцеві урядники й скільки приблизно обходиться їм їхній відпочинок. Виявилось, що деяким депутатам Верховної Ради, до розмаху місцевих депутатів ще доволі далеко.

З соціальної мережі депутата Київської облради Вадима Башуна (Facebook) вдалося отримати світлини, які доводять: і Башун, який за матеріалами “Української правди” стоїть за дерибаном Біличанського лісу, і Ігор Борзило, і Сергій Ареф’єв, які теж є депутатами Київської обласної ради від Партії регіонів, відпочивали цього року на Алясці у США.

Alaska_hotel

Переліт до Аляски коштує близько 1000 доларів. Але це далеко не всі транспортні витрати регіональних політиків.

У США ці “регіонали” дозволили собі винайняти приватно гелікоптер, щоб політати над мальовничими краєвидами Північної Америки.

gory
На цій фото чітко видно – у Башуна з Борзилом стосунки більш, ніж партійні.
Bashun_borzilo_vertolit
Окрім польотів, стає зрозуміло, що чоловіків на Аляску привела рибалка.
Alaska_arefev
На сайті компанії, де відпочивали “регіонали” зазначено, що за вилов однієї риби-палтуса треба сплатити від 225 до 250 доларів.
alaska_prinscreen

Поки кожен 4-й українець живе за межею бідності, Ігор Борзило, який, окрім того, що є депутатом облради, є ще й заступником міського голови Ірпеня з зарплатою близько 5 тисяч гривень, їсть на Заході от такі бутерброди.

ikra_borzilo_alaska

Окрім польотів на гелікоптері та недешевої рибалки, політики місцевого масштабу дозволили собі ще й рафтинг – сплав з гірських річок.

raft_borzilo

Але і це не всі розваги, за які заплатили депутати місцевого рівня. Вони їздили у санях ще й на лайках.
sobaky_alaska
З друзями-регіоналами не забули й освіжитися. Відпустка пройшла на “5+”.

bashun_borzilo_kenae

Аляска не була єдиним відпочинком Башуна у 2013 році.

У травні місяці Вадим Башун, як виявилось, поїхав у круїз Карибським морем (Гаїті, Ямайка, Мексика і т д.)

lainer

Лише екіпаж цього судна складає близько 2,500 людей. Вартість каюти починається дещо менше тисячі доларів.

price_cruise

Є й за дві – з видом на море.

kruis_2tys_usd

Але, аби поїхати в круїз – сюди треба ще долетіти. А це в середньому ще тисяча доларів.

Тут є все: від басейнів, байскетбольних майданчиків, ресторанів до спа-салонів. Лайнер, який зображений на світлинах в Башуна, на момент побудови був найбільшим у світі. Відео дає можливість зрозуміти весь масштаб у стилі Luxery.

Палуба виглядає як вулиця поміж будинками.

paluba

До слова, депутат Київської облради перейшов у Партію регіонів з Батьківщини, коли та почала втрачати регіональне і загальнополітичне лідерство. Таким чином він дбає про те, щоб політика лобіювала його економічні інтереси.

Під час круїзу, депутат Башун сходив на берег, аби закупити сувеніри та пофотографуватись.

mexico

Побував і на Ямайці.

yamaika

Але окрім круїзу Карибським морем, у 2013 році Башун виклав вереснем місяцем, тобто після круїзу та Аляски, світлини з Узбекістану. Тут людина, що за інформацією правоохоронців, має кілька десятків ділянок в Біличанському лісі, постає в образі справжнього місцевого князька – такий собі узбецький Башун-бек.

Bashun_tsar_uzbek

Башун, як виявилось, дуже любить подорожувати й на рік може собі дозволити побачити світ по кілька разів.

Зокрема рік тому він був у Камбоджі.

Kambodzha_2012

Але “регіонала” Башуна таки більше вабить Захід, аніж Схід.

У США кілька років тому його потягнуло до урбанізму у міста-мільйонники. Адреналін нагнав на американських гірках.

girky

У музеї воскових фігур підійшов до папи Римського. У якого просять зазвичай благословення чи прощення гріхів.

bashun_papa_2009

Окрім США, Башун навідав Британію. Якщо вірити запису в соціальній мережі – це був черговий круїз. Цього разу – Середземноморський.

Але і в Україні місцевий депутат живе так, як не всі живуть на Заході. Ось його будинок. І зауважте займеник “я” Башун написав з великої літери.

hata_bashyna

Проти Нового року, 31 грудня, у соціальній мережі Башун виклав от таке зображення.

evstifeev

Людина ліворуч за своєю зовнішністю та ідейною сутністю нагадує депутата Коцюбинської селищної ради Владислава Євстифєєва, який разом з Башуном вже кілька років намагається подерибанити Біличанський ліс.

Якщо на Башуна записали кілька десятків ділянок Біличанського лісу, згідно з інформацією від правоохоронців, то в Євстифєєва – їх близько 100. Жодних інших фотографій з Євстифєєвим у соцмережах Башун не виклав.

Щодо заступника голови Ірпінської ради та депутата Київської облради від Партії регіонів Ігоря Борзила, якого Башун брав з собою на Аляску, то цей дрібний чиновник теж живе на широку ногу.

Окрім рибалки на Алясці, Борзило любить спортивний відпочинок та теплі країни.

Отак він дико тішиться на Мальдівах.

borzilo_maldivy_2010

Тут таки на Мальдівах Борзило ходив під вітрильником.

borzilo_maldivy_vitrylnyk_2011

А отак його зустріли на Криті.

Borzilo_krit

Очевидно, місцеві політики Ірпеня, де один за одним щезають зелені зони під забудову, не відмовляють собі в задоволенні.

Родину, схоже, Борзило повіз до єгипетського Шарм-аш-Шейху. Більш бюджетний варіант. Побував “регіонал” в Ізраїлі. Як і Башун – розміщує фото в соцмережах за останні роки.

Окрім тенісу й футболу, депутат любить боксувати…

borzilo_boks_2005

та нагнати адреналін.

borzilo_betman

Полюбляє зброю.

Borzilo_zbroya

Полює на жінок.

Borzilo_baba

Ціквлять всі від шатенок, русих…

borzilo_divka2

до блондинок…

Це вже родинне фото – сімейна ідилія депутата. Хоч зараз на передвиборчий борд з амплуа зразкового сім’янина.

borzilo_simja

На фото в соцмережах видно, що у своєму відпочинку депутати Київської облради Борзило і Ареф’єв перетинаються не лише на Алясці, але й на лижварському курорті.

aref_lyzhi

Тут таки депутати облради перетнулись з депутатом з Верховної Ради – Ярославом Москаленко. Цієї фото у соціальній мережі нардепа немає.

lyzhi_moskalenko_borzilo

Такі світлини викладають, як правило, депутати нижчого рівня, щоб продемонструвати свою наближеність до вищої влади.

А це один з заходів, де знову разом депутати Київської облради Ареф’єв, Борзило та нардеп Ярослав Москаленко.

arefev_moskalenko

Варто зазначити, що “регіонали” відпочивають переважно на Заході, у той час, як від підписання Асоціації з ЄС відмовились й готують плацдарм до Митного союзу з Росією.

Натомість мешканці Східної України підтримують більше Партію регіонів, яка має проросійські погляди на розвиток політичного життя країни і чомусь прозахідні на відпочинок.

Можливо, мешканці Сходу й змінили свою думку, якби подорожували так, як “регіонали”. Згідно з опитуваннями, які проводили 2012 року, саме вихідці з Західної України частіше бувають закордоном. А понад 77 % українців взагалі там ніколи не були.

mapa

Політики локального рівня потрапляють у відсоток тих людей, які за кордон виїздять понад 2 рази на рік. Загалом в Україні таких менше 2 %. Та й то з-поміж них багато заробітчан з Західної України. Для центральної України відсоток тих, хто буває 2 рази і більше за кордоном сягає лише 1,3 %.

І у цей відсоток однозначно потрапляє і Башун, і Борзило.

Але Башун, який бігає з Батьківщини до Партії регіонів задля продовження дерибану Біличанського лісу, не забуває і про Росію.

Варто зазначити ще одне місце, де побував депутат Вадим Башун. Це Камчатка. Якщо 2013 року він відпочивав і рибалив разом з регіоналами з облради, то в 2012 виклав у соцмережу фото, де видно, що на Камчатку взяв із собою друга-дерибанника – депутата Ірпінської ради Валерія Пєшого.

Валерій Пєший, за інформацією “Української правди”, разом з Башуном стоїть за дерибаном тисяч гектарів столичного Біличанського лісу.

Тобто і опозиціонер Пєший, і “регіонал” Башун разом не лише дерибанять, але й відпочивають – витрачають здобутий у спільній справі капітал.

PEshyj_habarovsk_2012

Разом вони не лише рибалили, але й ганяли ведмедів.

vedmedi_2012

Підпис під одним з фото вражає і дає відповіді на певні питання. Башун не вважає себе повноцінним українцем: “Какой же… хохол не любит быстрой езды))))”

hohol

Будь-які партійні суперечки, які граються на публіку в регіоні між владою та опозицією – нівелюються цими світлинами. На одному коліні стоїть бютівець Пєший і чаркується з “регіоналом”. У них є спільна мета в Коцюбинській та Гостомельскій радах – дерибан лісу.

habarovsk

Бютівець Валерій Пєший, як і Ігор Борзило, полюбляє червону ікру у великій кількості. Якщо в росіян є вислів “мордою в салат”, то для того, хто дерибанить тисячі гектарів і є прогульником та кандидатом на виліт з Ірпінської ради – можна й “мордою в червону ікру”.

peshyi_ikra_2012

Депутат Ірпінської ради має такий дохід, що дозволяє йому не лише відправити сина у Лос-Анджелес…

Син Пєшего в 21 рік отримав для кооперативу з 75 гектарів столичного лісу

…та на відпочинок в Дубаї.

Право на рекреаційний ресурс народу відпочиває, бо син Пєшого відпочиває

Грошей стає й на себе. “Бютівець” Пєший, окрім Камчатки з червоною ікрою, себе потішив островами Південно-Китайського моря.

peshyi_china_sea_han_jan_2012

Так через депутатів місцевих рад, які в угоду головним дерибанникам регіону приймають антинародні й незаконні рішення, депутати локального рівня дозволяють собі розкоштувати так, як не кожен може навіть на Заході.

Для того, аби зрозуміти глибше цинічний контраст справжньої сутності політиків з бажаною дійсністю варто глянути на це фото, яке в соціальній мережі розмістив Андрій Пінчук – народний депутат і голова Молодих регіонів.

babusa_100_vorzel

Тут депутати облради Ігор Борзило, Наталія Семко та міський голова Ворзеля Олександр Венгрик прийшли раз в сто років гуртом до старенької жінки, яка святкує століття з дня народження.

Фото для піару зі старенькою бабусею, яка живе так злиденно завдяки тому, що такі місцеві урядники від влади і опозиції керують виключно задля своєї вигоди. Фото з тими, хто на одному бутерброді чи в одній мисці мав, напевно, більше червоної ікри, аніж старенька з’їла за все своє життя.

Фото з тим, хто за вилов однієї риби може сплатити від 225 до 250 доларів. Це за розміром може бути більше, аніж пенсія старенької бабусі.

Така реальність в країні можлива не тому, що є не такий президент, чи не такі депутати Верховної Ради, а саме тому, що є такі місцеві депутати, яких обирає громада і яких зовстім не важко контролювати, бо живуть і працюють вони поряд з громадою.

“Саме через те, що депутати місцевих рад, зокрема Коцюбинської та Гостомельської, продались за так звані 30 срібняків (15 соток землі в Біличанському лісі), які своїм розумом й працею вони заробити не в змозі, українці живуть так бідно,” – говорить Олександр Солонтай, керівник програми практичної політики Інституту політичної освіти .

“Свої незароблених 15 соток депутати проїдять й знову, як і були, так і будуть бідними. А ті, хто стоїть за ключовим розподілом ресурсів буде й далі відпочивати на Мальдівах, їздити в круїзи та падати обличчям навіть не в салат, а в миску з ікрою. Людям зроблять перед виборами фото з черговою 100-річною бабусею й наступні 5 років громада знову себе запитуватиме: чому ми так живем.  Тому вже зараз потрібно готувати людей, щоб в мабутньому мати нормальних депутатів,” – додає Солонтай.

Редакція Сайту громади Приірпіння вирішила звернутись і до іншого експерта – психолога, аби фахівець пояснив, чому депутати місцевого рівня так живуть й навіть дозволяють собі публічно виставляти такі провокативні світлини.

Психолог зазначив, що навіть якби це були не депутати, подібне завжди свідчить про психологічну незрілість і підлітковий рівень розвитку особистості (14-15 років). За словами Наталії Холоденко, яка є знаним психологом і бере участь в багатьох телепроектах, зокрема й телеканалу СТБ, таким людям притаманний комплекс менщовартості і саме він спонукає демонструвати свою зверхність і вищість над іншими.

“Як правило, таке виникає в людей, які зазнавали сильного приниження, або відчували що життєві обставини їх принижують.Така поведінка також притаманне людям, які незаслужено отримали свій капітал. Ви не побачите такої поведінки в Форда чи Трампа, які здобули гроші завдяки своїм природним інтелектуальним властивостям чесним шляхом. Вони самодостатні. А от коли людина бере те, що не заслуговує, навіть якщо в неї немає власної совісті, є колективна совість. Такі люди будуть відповідати не лише особисто. Відповідатимуть їхні діти і внуки,” – розповідає враження від світлин Наталія Холоденко.

“Можуть відбуватись ДТП, пожежі та інші лиха. Ці люди будуть дивуватись, чому це відбувається саме з ними або їхніми близькими. Будь-хто, хто потрапляє в коло їхніх близьких може потрапити під такі удари долі. Історія таких людей ніколи нічим хорошим не закінчується. Алкоголь, наркотики, тілесні утіхи, зрештою, апатія до життя теж можлива. Від колективної совіст не втечеш,” – резюмує психолог.

Варто зазначити, що на момент проведення інтерв’ю, Наталія Холоденко нічого не знала про те, що півроку тому в автокатастрофі загинув син депутата Київської облради Вадима Башуна.

DTP

Дмитро Башун, який їхав на мотоциклі підслизнувся на трамвайних коліях й трагічно загинув.

Нагадаємо, саме його батька Вадима Башуна разом із Валерієм Пєшим та депутатами місцевих рад “Українська правда” вважає причетними до незаконного збагачення шляхом відведення території Біличанського лісу під забудову.

Світлини з Аляски у соціальній мережі депутат Башун виклав на початку серпня 2013 року. Через кілька тижнів після ДТП з сином. Через місяць були нові фото з Узбекістану, а на Новий рік, за інформацією джерел Сайту громади Приірпіння, що підтвердив і Борзило, “регіонал” Башун разом з “бютівцем” Пєшим проводять новорічний відпочинок. Цього разу у теплих краях.

9 коментарів

  1. алекс 14 Січня 2014 at 17:09

    супер……….прямо Чорновол з Коцюбинського

    176.241.110.2**

  2. Старий 15 Січня 2014 at 00:26

    Хлопці почувають себе у цілковиттій безпеці. П.Р. керує.

    176.8.133.2**

  3. Микита 15 Січня 2014 at 14:25

    Шановна, хіба норми журналістьської етики для вас не мають суттєвого значення? Перед тим, як подавати якусь інформацію треба її перевіряти, щоб не вводити громадськість в оману задля власного піару.
    По-перше Башун та Пєший не є депутатами від Партії Регіонів, а інші особи, які з’являються на фотографіях є підприємцями з достатніми статками задля того, щоб забезпечити собі відпочинок за власний розсуд.
    По-друге ці фотографії, які ви берете з соціальної мережі настільки старі, що їх публікація не має відношення до часу політичної діяльності зазначених суб’эктів, а тому ваша стаття у політичному аспекті взагалі не має до них відноситись …
    До речі щодо ікри, то чи відомо вам, що на Камчатці ікру просто викидають у більшості випадків, бо її не стерилізючи можна їсти лише протягом години? І де ви взагалі такі ціни знайшли на ліцензію на відлов? У той час вона коштувала разів у десять меньше аніж на вашому постері.

    Загалом щодо публікації хочеться сказати, що недарма кажуть, що заздрість – одна з головних вад нашого суспільства, бо саме через неї на людей вішають куркульські ярлики, не думаючи і не аналізуючи ту писанину, яку ллють у мізки мас.

    Браво, панно, путьтцерівська премія вам забезпечена…

    83.142.232.2**

    • Editor 15 Січня 2014 at 15:09

      1) Офіційна сторінка на сайті Київської облради про Башуна http://kor.gov.ua/node/190 (Партія регіонів)

      Пєшого ніхто депутатом від Партії регіонів не називав. Цитата: “опозиціонер Пєший, і “регіонал” Башун ”

      або

      “На одному коліні стоїть бютівець Пєший і чаркується з “регіоналом”…”

      або

      “Бютівець Валерій Пєший, як і Ігор Борзило, полюбляє ”

      а ось офіційна сторінка сайту Ірпінської ради

      http://www.irpin-rada.org/pages/p13

      Прохання читати уважніше… Або не залишати коментарі про зміст статті, якщо Ви його насправді не читали або уважно не читали.

      3)Щодо світлин у соцмережах… Журналісти редакцій, які передрукували цей матеріал, були обурені рівнем культури політиків, які дозволяють собі такі речі не просто робити, а ще й виставляти їх публічно.

      4) Щодо фото. Аляска – літо 2013 року. І ось сайт Alaska Fishing Аever (http://www.alaskanfishingfever.com/prices.htm)і розцінки, які на сайті. На фото з депутатами є вивіска саме цієї фірми.

      5) Щодо культури споживання ікри – кожен має своє поняття прекрасного. Десятки тисяч читачів поняття місцевих депутатів поцінували…

      6) Є журналістська робота – висвітлювати суспільно важливу інформацію. Важливість вижначається інтересом громади. Десятки тисяч переглядів і перепости загальноукраїнських ЗМІ – це свідчення того, що інформація затребувана громадою і читачами.

      6) До чого тут ґендер панно?

      • Аля 18 Січня 2014 at 03:37

        Браво за материал!

        93.178.240.2**

    • Трон 15 Січня 2014 at 22:30

      Одна из голвних вад нашого суспильства это вот такие вот Микитки

      130.0.50.**

  4. Юлия 16 Січня 2014 at 00:38

    Фото Борзило на Мальдивах були зроблені ще до того як він став депутатом. І взагалі він доволі успішний бізнесмен

    92.244.125.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539