Обладміністрація визнала Біличанський ліс територією Києва

0

lisКиївська обладміністрація погодилась сприяти створенню національного парку на території Біличанського лісу.

Про це йдеться на офіційному сайті Київської облдержадміністрації, де напередодні засідання Кабміну, розмістили проект указу для ознайомлення.

“З метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів у Києві…З огляду на надзвичайну актуальність питання щодо включення території Біличанського лісу до природно-заповідного фонду, Київська обласна державна адміністрація ініціює ознайомлення з Указом Президента України “Про зміну меж національного природного парку “Голосіївський”, а також сприятиме у вирішенні цього питання та створення національного парку на межі Києва та Київської області,” – йдеться у повідомленні КОДА.

grafika

У тексті проекту, який у понеділок має потрапити до Адміністрації президента, чітко видно, що нацпарк утворюється на території міста Києва без вилучення в “Київзеленбуду”.

Нагадаємо, у 2008 році селищні ради Коцюбинського та Гостомеля роздали столичний лісна підставних осіб, депутатів місцевих рад та близьких їм людей.

Як стало відомо за дерибаном стояв на місцевому рівні депутат Ірпінської ради Валерій Пєший (від БЮТ) та депутат облради Вадим Башун (від ПР) які разом навіть проводять свої відпустки, після яких у соцмережі виставляють от такі фото.

Нещодавно джерела у ВРУ повідомили, ще весь дерибан з самого початку курував сам Губський. Прокуратура на даному етапі оскаржує акти права власності на ділянки в Біличанському лісі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539