Пєший VS Вишняков: війни кланів забудовників

0

loveЕкс-секретар Ірпінської міської ради Ігор Вишняков – знаний забудовник. Він один з тих, хто контролював фірму “BGM” (“Buildgroupmanagment”).

Вишняков – екс-регіонал й екс-секретар Ірпінської ради. Саме він помпезно запрошував сина президента-утікача Віктора Януковича на відкриття дитячого садка в Ірпені.

Працював Вишняков у спілці із іншим депутатом Ірпінської ради – Валерієм Пєшим.

“Коли Вишняков разом з Пєшим починали свій будівельний бізнес, то для цього в Ірпені потрібна була “криша”. Вишняков познайомився з сином Януковича. Привіз його в Ірпінь. Син президента наголосив, що йому треба виконувати для піару соцпрограму. Зійшлись на дитсадку. Вишняков за “кришу” дав слово, що за рік збудує дитсадок,” – повідомляє джерело редакції в Ірпінській раді.

“Вишняков став одним із найбільших забудовників в Приірпінні. Він не захотів сплачувати 4 % пайової участі. Натомість хотів віддати місту цей садочок. Але місто порахувало, що садочок Вишнякова коштує значно дешевше, аніж еквівалент 4 % пойової участі. Та й збудований він в районі новобудов, тому тій частині громади, яка живе в старих будинках, з того садочку немає зиску,” – додає джерело.

Тоді активісти бачили, як радо депутат Вишняков  зустрічається з депутатом облради Вадимом Башуном, який разом із депутатом Ірпінської ради Валерієм Пєшим причетний до скандального дерибану Біличанського лісу.

“Щойно Вишняков і Пєший стали депутатами Ірпінської міської ради – вони стали партнерами по будівництву. Заснували будівельну компанію BGM. В ній у Пєшого було 60% акцій, а у Вишнякова 40%. Син Пєшого знайшов якусь жінку з Москви. Вона – підприємець. І вони взяли в неї позику 9 мільйонів доларів для будівництва до 15 року. Почали будувати,” – розповідає джерело редакції в Ірпінській раді.

Один із дописувачів та інвесторів написав редакції сайту на сторінку в соцмережі, що ці 9 мільйонів дала дехто  Катерина Панчук.

Зі слів дописувача Валентина Скубака, Пєший був комерційним директором фірми і вчасно не відзвітував перед засновниками щодо фінансів.

“Коли заснували фірму Вишняков почав купувати круті автомобілі. Може, купував і Пєший, але мені про це нічого не відомо. Гроші почали закінчуватися, а 2015 рік невпинно наближається. Будівництво не закінчене, будинки не здані в експлуатацію. Але в протистоянні Пєшого і Вишнякова є і політична складова. Зараз Вишняков підтримує клан Карплюка, а Пєший – клан Місяця. Це розподіл сфер впливу перед виборами й подальша можливість займатись цим бізнесом,” – додає джерело.

Пєший дійсно так захищав обійстя депутата Місяця від обшуку, що нарвався на відкриття кримінального провадження через перешкоджання працівникам правоохоронних органів.

Дружні стосунки кланів забудовників дійсно дали тріщину. Депутат Ірпінської ради Валерій Пєший зазіхнув на всі акції BGM й вирішив посунути Вишнякова.

У лютому цього року, коли майдан гідності стояв за права і свободи народу, сім’я Пєших не втрачала часу.

Депутат Валерій Пєший разом із своїм Сином Олексієм Пєшим, який, як свідчить його соцсторінка тривалий час жив в Лос-Анджелесі й став у 21 рік засновником кооперативу, на який Башун оформлював дерибан Біличанського лісу, вирішили кинути Ігоря Вишнякова.

Пєші ініціювали зміну керівника підприємства “BGM”. Правоохоронці встановили, що була підроблена печатка та рішення власників підприємства, на основі якого ділки хотіли провести зміну даних в держреєстрі.

“Засновник підприємства Кирильчук пояснив, що на зборах присутнім не був, а про зміну власника дізнався лише в березні. Директорка підприємства Бричко підвердила, що з 2011 року, коли вона посіла цю посаду, печатки зберігались виключно в неї у сейфі,” – розповідають у прокуратурі.

“Пєший до того ж здійснив реєстрацію свого підпису у банківській установі та на даний час має право на розпорядження коштами підприємства,” – додаютьправоохоронці.

Висновки експертизи засвідчили, що на так званому рішенні власників підприємства та на наказі про призначення сина депутата Олексія Пєшого директором, печатки були нанесені високоякісним друком за допомогою кліше.

“Встановлено, що Олексій Пєший перебуваючи на посаді керівника ПП “Білдгрупменеджмент” шахрайським способом та без дозволу засновників підприємства відчужив три автомобілі – одне Ауді та два Ленд Ровера. Ці машини відчужувались на свою користь та на користь родичів,” –наголошують правоохоронці.

В.о. міського голови вже отримав від прокурора Ірпеня Мирослава Пацкана листа, де Пацкан вимагає створити робочу групу й негайно розібратись у ситуації, що склалася.

prokuror

Джереда редакції в Ірпінській раді переконані, що це все відбувається не безвідносно до виборів міськогоголови, які відбудуться в жовтні цього року.

“Вишняков – це людина Мельника і він робив велику ставку на Партію регіонів. Всі працівники його повинні були вступити в ПР. На його окрузі № 7 Мельник перемагав на виборах з величезним відривом. Не забувайте, що Вишняков має вплив і на частину громади, яка є баптистами,” – резюмує  джерело.

На думку джерела, не виключено, що зараз забудовник Карплюк, який має мерські амбіції, намагається  отримати підтримку Вишнякова, аби той не агітував за Петра Мельника – його прямого і по суті головного конкурента.

Нещодавно була зустріч незадоволених інвесторів BGMі на ній був помічений, за словами джерела, саме забудовник Володимир Карплюк – кум міського голови Бучі Анатолія Федорука, які теж разом за допомогою дружин тримають великий будівельний бізнес “Будрегіонінвест” в Приірпінні.

Цієї суботи група Вишнякова планує влаштувати пікет в Ірпені на 10:00. Поки тут організовують мітинги, сам екс-“регіонал” Ігор Вишняков, за інформацією джерел в раді, відпочиває в Іспанії.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539