Однорукі бандити: гральний бізнес Приірпіння

1

avtomat2Численні скарги з адресами незаконного грального бізнесу надіслали читачі “Сайту громади Приірпіння”.

Це сталося після того, як на сайті з’явилась новина про успішне закриття правоохоронцями кількох точок грального бізнесу в Приірпінні.

Редакція з активістами вирушили в рейд по Приірпінню.

Результат вразив: виявили гральні автомати у Бучі, Ірпені, Гостомелі та Коцюбинському.

Доволі часто такі заклади існують під вивіскою “Миттєва державна лотерея”. 

lotery

Працюють вони цілодобово і, як стверджують активісти, в цих місцях завжди аншлаги.

У Бучі автомати розташовуються майже навпроти міської ради, де засідає Федорук із депутатами. Ці автомати знайшли по вулиці Енергетиків, поряд з овочевим магазином.

Місцеві мешканці стверджують, що це дуже серйозний бізнес і без впливових людей, які в ньому зацікавлені, він би не існував.

Активісти разом із гравцями, які переконані, що автомати — це зло, відвідали гральні заклади Приірпіння і зняли відео, яке доводить, що цей бізнес спокійно існує й процвітає в Ірпінському регіоні.

Мінімальна ставка тут — 20 гривень. Максимальної межі немає. Замість звичних жетонів — магнітна картка, на яку зараховуються кошти.

Кава у подарунок. Пийте досхочу, аби лише цілу ніч грали.

На екрані телевізора — канал “Футбол”. Це те, що цікавить таку аудиторію, якій від 30 до 40 років.

avtomat5

Приірпінці допитуються, який же принцип такої гри.

“Ніякого принципу. Крутиш барабан, і все. Ніхто надто часто не виграє. Якщо й виграють, то, як правило, лишають набагато більше. Поклав 500 гривень, виграв 700, думаєш, о, от зараз все, “поперло”, зараз буде…” — розповідає ігроман Антон, чиє ім’я редакція змінила.

Деякі автомати в залі зарезервовані. Це пояснюють тим, що люди, які програли на цьому автоматі, хочуть повернути свої кошти і грати далі саме на ньому. Це реваншизм — так намагаються повернути бодай щось.

Послуга “резерв” — платна.

“Це жахливе підприємство, яке треба закрити, вже давно. Люди носять сюди “бабла” неміряно. Ті, які заробляють “трьошку” і приносять сюди тисячу… Уявляєте, що це для сімейного бюджету?” — додає Антон.

avtomaty3

На якому етапі виникає залежність, коли гра затягує?

У гравців своя філософія.

“Є люди певного складу характеру. Є певні верстви населення, схильні до цього. Є люди, які потребують якогось покращення матеріального стану. Починається з того, що ти програв якусь велику суму коштів. І ти її хочеш виграти. Ти приїжджаєш сюди знову й знову з думкою вже навіть не виграти, а просто відіграти своє”, — розповідає ігроман.

Виграш нашого героя за 10 хвилин склав 30 гривень.

hroshi

Він хотів грати далі, але активістам для факту правопорушення цього було досить і вони пішли.

У сусідньому Гостомелі теж є прихисток для ігроманів. Він розташований у приміщенні автобусної зупинки неподалік склозаводу. Це біля самісінького входу на ринок.

О 23:00 тут вирує життя: всі автомати зайняті. Грають як чоловіки, так і жінки.

hostomel

Гроші несуть ті, кому на вигляд під 50 років.

“Начальника гостомельської міліції Сергія Божка та його помічника Сергія Ященкя неодноразово помічали за грою в автомати”, — говорить джерело редакції в селищній раді.

“Його бачили раніше, в ігрових автоматах, які були навпроти цього закладу, де були ви тепер. В одному місці закривають, автомати вивозять, а потім відкривають в іншому місці”, — додає джерело.

В Ірпені гравці стверджують, що такі автомати є поблизу залізничного вокзалу.

“За моїми даними в місті Ірпені дуже багато точок з азартними іграми. Один і той самий власник: вулиця Карла Маркса, 33 — покерний клуб, який працює й вночі і лише “для своїх”, — пише один з читачів “Сайту громади Приірпіння” редакції.

“А вулиця Ленінградська — там стільки тих автоматів, що й яблуку ніде впасти”, — додає читач.

Ще один читач наголошує на тому, що гральний бізнес розташований у кафе “Руслан”.

“Там є броньовані двері наприкінці залу. Вхід лише через “фейс-контроль”. Сподіваюсь, допоміг”, — повідомляє в коментарях, які до розслідування редакції не публікувались, інший чоловік, що прочитав новину про закриття грального бізнесу.

А тут однорукі бандити Коцюбинського спускають останні гроші.

avtomaty

Бізнес тримає одна сім’я.

“Там є спеціальний стук. Тільки тоді вони відкривають двері. Вони тут працюють не перший рік”, — розповідає активіст із Коцюбинського.

“Мені якось жалілась одна зі знайомих, що батько тут просадив гроші. Дуже велику суму. Ніхто їх не прикриває. Місцева влада про це знає”, — додає чоловік.

Цей заклад, як і в Бучі, розташований поряд із міською радою, де засідають депутати та селищний голова Вадим Садовський.

У прокуратурі пояснюють, чому такий гральний бізнес закрити досить важко.

“Дуже важко закрити гральний бізнес. До прикладу, візьмемо той випадок, про який нещодавно повідомляла прокуратура на “Сайті громади Приірпіння”. Ірпінський суд ухвалив рішення, що ми ці гральні автомати маємо повернути. От тому й виходить, що ми їх закриваємо, а вони потім знову відкриваються”, — розповідає заступник прокурора Ірпеня Ільяс Рамазанов.

Правоохоронці пояснюють, що в суді власники ігрових автоматів прикриваються вивіскою “Національна державна лотерея”.

1 Comment

  1. пророк 21 Вересня 2014 at 11:09

    “Вила” позовите, он их закроет и покроет…

    195.68.202.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539