Інвентаризація котелень: де лічильники?

1

7-й рік як у нас вкрали лічильник теплової електроенергії з котельні. Всі ці роки ми переплачуємо за опалення. Тариф незмінний чи у нас в грудні + 8, чи у нас – 20.

У тариф нам в Коцюбинському закладають буває і удвічі-втричі більше газу, ніж ми споживаємо, а перерахунок роблять на копійки та й то не завжди. Довести, що лічильник був вкрай важко, адже селищна рада котельні для обслуговування передала монополістові “Мастер-Енерго”. Передала бездарно і одним словом – котельня.

Так, ніби це кулькова ручка, а не майно на мільйони, яке має численні й дорогі складові: лічильники, блоки нагріву, тощо… Тепер через такі “гаспідарні” дії ми щороку платимо удвічі, а то й втричі більше.

Саме тому ми просимо всі ці роки повернути нам лічильники і нарешті провести інвентаризацію нашого майна.

Перше невдала спроба була 2013-го року. Тоді ми зробили акт і підписали його всі, крім “Майстер-Енерго”.

Після того, як на сесію Коцюбинської ради, завітали мешканці Лісової 20-а та Меблевої 11-б до питання лічильників та інвентаризаційної справи підключився колишній директор УЖКГ “Біличі”, який став заступником селищного голови – Петро Пушанко.

На останній сесії, де очільник “Мастер-Енерго” Валентин Мілюков просив депутатів погодити підняття тарифу на опалення, він пообіцяв, що на Лісовій 20-а лічильник повернуть (через 7 років!!!) до кінця грудня, а на Меблевій 11-б перевірять і запустять в роботу.

sam3

Тут же депутати нагадали про те, що мала б бути й інвентаризація нашого майна – котелень.

І от за тиждень до Нового року комісія піднялась на дахи будинків з автономнми котельнями.

Голова комісії з питань ЖКГ і старожил селища Віктор Боримський задивився на краєвид новобудов, з-поміж яких і скандальний “Атлант”.

Безымянный

“Так… Наше селище поступово перестає бути селищем… І перетворюється на…”

“Троєщину,” – підказує наша депутатка Ірина Федорів і Боримський сміючись з нею погоджується.

Безымянный

Зрештою ми потрпили в приміщення дахової котельні за адресою Лісова 20-а. З’ясувалось, що представник “Мастер-Енерго”, якого направили в комісію, нічого не знає й виконує просто функцію ключника – відкриває нам двері.

“Ну, аналогічна ситуація, яка була минулого разу,” – знизує плечима депутатка Ірина Федорів.

Боримьский заперечив і наголосив на тому, що раніше цим опікувалась тільки Федорів і мешканці, а зараз на сесії це питання піднімають і залучений заступник селищного голови Пушанко.

“Так тут немає лічильника води. Можуть відбирати воду несанкціоновано,” – говорить головний інженер УЖКГ “Біличі” Ігор Масюк.

Безымянный

Про цей лічильник я писав ще у 2013-му році. Ось як він валявся тоді й ми про це казали…

І ось, де він валяється зараз…

Безымянный

Це не єдине порушення, яке ми виявили під час чергового огляду котельні. Два блоки “Бернар” як не працювали, так і не працюють.

“Ми напишемо звернення, щоб “Мастер-Енерго це роз’яснили,” – обіцяє Пушанко.

Тим часом головний інженер ЖЕК-у зауважує, що газовий індикатор, який має реагувати на наявність в повітрі газу, зумисне закритий розрізаною пластиковою пляшкою.

Безымянный

“Осьо, бачите! Самі розумієте, що може бути, якщо індикатор не чутливий,” – говорить Масюк.

А це так, між іншим, наша з Вами безпека.

Температура в приміщенні доволі висока. Це пояснюється тим, що не всі труби заізольовані як слід.

Безымянный

Ну, і навіщо ж нам тепловтрати?

Більше того, головний інженер особисто переконався, що за наявності чіткого температурного режиму, при + 6 надворі температура на темоментрі сягнула + 56 (а має бути 47).

Очевидно, після наших запитів до Київоблгазу й відповідей, які засвідчують, що ми споживаємо в рази менше газу, цю складову тарифу вирішили дотискати штучно. Звісно, ще забажаємо в квітні перерахунку…

“Ключник” товариства “Мастер-Енерго” пояснити нам у цій ситуації нічого не зміг.

Жодної схеми на котельні нашого будинку не було. Смішно, але за 7 років судів, я їх таки роздобув і вони були в мене вдома. Від “ключника” організації “Мастер-Енерго” користі було мало.

Документи я приніс та офіційно передав комісії.

Безымянный

Вона їх вивчала та фотографувала. Але і без схем було зрозуміло, що лічильник вкрали. І попри обіцянки Мілюкова, станом на 24 грудня – його назад не поставили.

Замість лічильника на місці дірок попричіпляли інструкції, щоб не так було помітно.

Безымянный

За збігом обставин до роботи комісії залучили юриста селищної ради Павла Мілевського. Він колись був юристом “Мастер-Енерго” й на суді стверджував, що лічильників на моїй даховій котельні не було.

Від системних походів на дахові котельні є, як виявилось, користь. У 2013-му році ми навідалися на котельню й фотографували все. Ось модулі котельні 2013-го року на Лісовій 20-а.

А ось вони сьогодні. Перед нашим приходом їх вже трохи почистили.

Безымянный

Якщо на нас реагують – значить не все ще втрачено!

Наостанок члени комісії зауважили, що приміщення котельні давно б пора поремонтувати.

Безымянный

Далі ми попрямували на дахову котельню за адресою Меблева 11-б. Але сюди потрапили вже без Боримського, який кудись подівся.

Тут ситуація з ремонтом – значно краща.

Безымянный

Більше того, тут навіть були схеми.

Безымянный

“Я пам’ятаю, що мешканці будинку, коли ми ще не мали представника в селищній раді, взяли на охороні ключ і піднялись, щоб пофотографувати лічильники на котельні. Коли все відфотографувати – більше шансів, що це залишиться на своїх місцях,” – зауважує депутатка Федорів.

Лічильники теплової енергії на Меблевій 11-б дійсно стоять. І ми їх навіть увімкнули в розетку.

Безымянный

Але користі від того мало, бо вони не функціонують 7-й рік і не повірені, як це має бути щотрироки. Тобто, що вони є, що їх немає.

Безымянный

І за 7 років, якщо вони дійсно вийшли з ладу, ніхто їх так і не полагодив. (І погодьтесь, доволі підозріло, що лічильники одночасно то зникли, то вийшли з ладу на всіх будинках селища із даховими котельнями. А їх три).

На підлозі котельні Меблевої 11-б виявили велику кількість солі, яка роз’їдає шви між плиткою на підлозі.

Безымянный

Цю сіль використовують для очищення обладнання і пом’якшення води.

Деякі стійки опори пошкоджені іржею. На перший погляд незначний дефект може згодом спричинити серйозні аварійні ситуації.

Коли вже спускались з даху будинку сфотографували приміщення нашої лікарні – колишній садочок “Білочка”, обгороджене скандальним парканом й частково віддане під приватизацію.

Безымянный

Комісія далі пішла на котельню Пономарьова 6-а.

А ми внизу домовились: якщо не буде обіцяних лічильників, – мешканці будинків з даховими котельнями будуть піднімати це питання на сесіях. Нам мають повернути те, що в нас вкрали.


БезымянныйАвтор: Ігор Чижевський, коцюбинчанин

 

1 Comment

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539