Небезпеки в повітрі немає, більш радіоактивним є ґрунт

0

Навряд чи ця конкретна пожежа в лісі поблизу Чорнобиля відобразиться негативно для здоров’ї мешканців Приірпіння. Більшість диму винесло в Білорусь, і лише потім вітер змінився у наш бік.

Якщо фон вночі з 29 на 30 квітня у Києві був 11-15 мкр/год то у Вишгородському районі, який ближче до пожежі – 15-25 мкр/год . (Поміряв на моє прохання журналіст Дмитро Хілюк, який там живе).

Тобто, в Ірпені, Бучі, Коцюбинськогму фон в ту ніч мав бути десь посередині. Але північно-західний вітер змінився на північний, який домінує досі.

Безымянный

Тобто, в останні години пожежі хмара пройшла через Ірпінь і далі в бік Черкащини. Безпечними для тривалого проживання є рівні не вищі за 25-35 мкр/ год. Українські норми – 50. Тобто, Приірпінню фактично пощастило.

Пощастило і тому, що вогонь ішов відносно чтстими місцями зони, і коли почав горіти більш забруднений ліс біля Буряківки, його спинили. Проблеми в Приірпінні можуть бути тільки в тих місцях, де 29-30 квітня випав дощ. там рівні можуть бути вищими, локальними плямами.

Зараз небезпеки в повітрі немає. Більш радіоактивним є ґрунт. З часів аварії. І зараз з пожежою певна кількість пилу додалася.

Тим, хто на травневі свята працює на землі, варто це враховувати. Здіймати менше пилу. Копати, гребти і полоти, рухаючись проти вітру, щоб зайвий раз не дихати цим порохом.

БезымянныйАвтор: Євген Солонина, журналіст – спеціально для “Громади Приіпіння”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539