Так скільки ж коштує ремонт дитячої поліклініки Ірпеня?

0

На початку лютого, відкриваючи дитячу поліклініку, на брифінгу для представників ЗМІ  міський голова Володимир Карплюк стверджував, що капітальний ремонт приміщень дитячої поліклініки обійшовся в 11 млн.грн.

“Майже 70 % ми профінансували за рахунок пайової участі  показавши правила прозорої гри,” – похвалявся міський очільник.

Хоча у рішенні № 4736-67-VI від 25 лютого 2015 року зазначено суму у рази меншу:

“Прийняти до комунальної власності територіальної громади м.Ірпеня фактичні витрати з капітального ремонту під дитячу поліклініку по вул.Садова 29 в м.Ірпінь на суму 2 673 951,53 грн. та передати безоплатно з балансу виконавчого комітету Ірпінської міської ради на баланс КЗ “Ірпінська центральна міська лікарня”.                           

Я скерував депутатське звернення на ім’я начальника комунального підприємства “Ірпіньжитлоінвестбуд” Євгена Хармишева,щодо надання мені копії державної експертизи виконаних робіт. Це було ще в березні. Після неодноразового нагадування та згадок про прокуратуру, лише 14 травня цього року я отримав бажане –  копію експертного звіту, щодо розгляду кошторисної частини проектної документації, де замовником виступає Виконавчий комітет Ірпінської міської ради, а генеральним проектувальником ТОВ “Будівельно-інвестиційна компанія “Благобуд”.

Загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на 24.02.2015 р., зазначена у ній, складає 2 996 020 гривень. В тому числі будівельні роботи – 2 355 982 гривні, інші витрати – 640 038 гривень.

Без імені

Ірпінський вісник №17-18 від 7 травня 2015 року у дописі  “Ірпінь уже є донором для інших громад”,  повідомляє свою версію. Кошторисна вартість дитячої поліклініки складає 8 млн.грн.

Без імені

Свого часу, передбачаючи чергову фінансову аферу ірпінських драпіжників, до вияснення всіх обставин,  я пропонував  зняття з повістки сесії, питання “Про прийняття до комунальної власності територіальної громади м.Ірпеня робіт з капітального ремонту приміщень під дитячу поліклініку по вул.Садовій 29 в м.Ірпені, як пайовий внесок в розвиток соціальної інфраструктури м.Ірпеня”.

Без імені

 

У проекті рішення навіть не було  зазначено суму коштів на капітальний ремонт. На той час був відсутній і додаток №1- перелік замовників будівництва, які брали участь у капітальному ремонті приміщень під дитячу поліклініку і звернулися з проханням зменшитии пайову участь по будівництву їхніх об’єктів архітектури.

Що цікаво, що в більшої половини добродіїв не вказані ні об’єкти, ні їхня вартість.  Жоден з депутатів так і  не підтримав мене і всі проголосували за пропуск в проекті рішення, Тобто, за кота в мішку – порожнє  місце у фінансовому документі. Саме це і породило теперішню плутаницю.

У наданні копії договору підряду (генпідряду) на виконання робіт по капітальному ремонту приміщення під дитячу поліклініку по вул.Садовій 29 в м.Ірпені, що могло б прояснити ситуацію, мені  відмовили. Втаємничено також  інформацію хто і на якій правовій підставі здійснював цей ремонт…

То ж маємо те, що маємо.   На сьогоднішній день існує аж чотири варіанти кошторисної вартості ремонту дитячої поліклініки: 2 673 951 грн,

2 996 020 грн,

8 000 000 грн,

11 000 000  грн, 

Дуже б хотілося, щоб і прокуратура зацікавилися – який з них найближчий до фактичних витрат. А від так – скільки наших з вами грошей, в черговий раз, прилипло до загребущих рук членів команди з новими обличчями але старими злодійськими повадками.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539