Церква захоплює зелену зони Бучі – громада проти

0

На минулій сесії Бучанської міської ради депутати надали дозвіл греко-католицькій парафії Святого Апостола і Євангеліста Луки будувати церкву в ліску по вулиці Тарасівській.

У рішенні йдеться про поновлення терміну дії рішення 2012 року за адресою місто Буча, вул. Тарасівська, 27-а. Площа земельної ділянки 15 соток.

Мешканці мірорайону Тарасівській категорично проти знищення єдиної зеленої зони біля їхніх будинків. Аби протидіяти забудові, зібралася ініціативна група з дівчат, які допомагають в АТО й плетуть москитні сітки для хлопців.

“Цей лісок – єдиний наш захист від залізниці, ми тут гуляємо з дітьми. Ми не проти церкви але не за рахунок сосен. Можна будуватися в полі. Таке враження, що влада зіштовхує лобами громаду й церкву”, – розповідає місцева мешканка Тетяна.

“Ми вирішили збирати підписи проти будівництва й вирізки сосен. Ділянку, відведену під забудову ми з мамочками обтягнули білою тканиною, а дерева в плямі забудови пронумерували – їх там 94 сосни, одна сосна суха, ми про це склали акт в присутності трьох осіб. На сьогоднішній день вже зібрали 400 підписів і продовжуємо збирати”, – додає Тетяна.

На сесію прийшли мешканці вулиці Тарасівської, але депутати слухати їх не хотіли.

“Я була на сесії, коли піднімали це питання. Прийшли мешканці мікрорайону Тарасівський, в основному молоді мами з дітьми. Одна з жіночок – Олена, попросила слово, вона сказала, що громада проти будівництва церкви за рахунок лісу, що це остання зелена зона, в якій вони відпочивають з дітьми. Але депутати не звернули на неї увагу, а проголосували за це рішення. У залі також був присутній священних цієї єпархії, він також не звернув уваги на жінок”, – розповідає як було на сесії Ірина Влащук.

“Депутат, який живе на цьому орузі, Андрі Великодній також голосував “за” це рішення”, – додає Влащук.

рішення

Люди активно почали обговорювати проблему забудови лісу в соцмережі після того як працівник Бучанської ради Коваленко приїхав на місце й помітив червонив дерева під вирубку.

сосна

Люди не приховують свого обурення діями влади.

пост

Прес-секретар Любомира Гузара Ігор Яців повідомив редакції сайту “Громада приірпіння”, що про обурення громади проінформував відповідальну за будівництво єпархію й пообіцяв, що вони робитимуть все можливе, аби уникнути конфлікту з громадою.

Також він зазначив, що єпархія не вимагала саме цієї земельної ділянки для будівництва церкви, її запропонувала бучанська влада.

Джерела в раді кажуть, що на той лісок вже накинули оком місцеві депутати:

“Церква може бути точкою відліку для будівництва в цій зеленій зоні, так, наприклад, як від парку загиблим в Чорнобилі, що на Ястремщині – почалося масове виділення земельних ділянок й знищення дерев, в тому числі й родині Федорука”.

“Підписи збираємо в усіх будинках на Тарасівській. Ще не було жодної людини, яка б сказала, що “за” будівництво церкви в лісі”, – розповідає інша активістка Тетяна Сму.

листи

“Підходять молоді люди, навіть ті, які не мають дітей і просять підписні листи аби допомогти в зборі підписів”, – додає бучанка.

Варто зазначити, що в сусідньому Гостомелі, аби узаконити дерибан лісу між Гостомелем і Бучею, греко-католицькій єпархії також була виділена земельна ділянка під будівництво церкви в лісі. Депутати майже всі проголосували “за”, утримався лише Василь Вознюк.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539