Бучанці проти забудови на Островського

0

На сесії Бучанської ради звернення мешканців щодо скандального будівництва висотки на Островського у четвер не включили до порядку денного.

Люди проти того, щоб замість спортивного майданчику була автостоянка і не вірять у те, що на першому поверсі багатоповерхівки нам зроблять поліклініку. Школу нам уже не перший рік обіцяють. 

Представники громади зібрали близько 200 підписів проти цього будівництва та звернулися до депутатів з проханням не допустити його. Але навіть місцеві урядники від цього округу екс-“регіонали” Людмила Синецька та Анатолій Бєлоруков на сесії ніяк не відреагували на звернення такої кількості виборців.

“Я зустрічався з мешканцями цього будинку і ми домовились вже про вирішення їхніх пробрем”, – коментує, чому не вніс питання в порядок денний на сесії Бєлоруков.

Однак активісти кажуть, що не вірять у обіцянки влади.

“Більшість виступає проти будівництва багатоповерхівки. Ми хочемо, щоб там був виключно центр здоров’я. У нас куди не піди – всі труться ліктями – і в дитячій, і в дорослій поліклініках. В Ірпені ж побудували поліклініку на 6 поверхів. Чому в нас не можуть? Також ми проти стоянки під нашими вікнами й дороги, яку вже почали розмічати. Я Федоруку так і сказала, що я там ляжу і мене винесуть вперед ногами, але дороги там не буде”, – говорить мешканка цього мікрорайону Тетяна.

“Федорук казав, що від наших будинків до дороги буде відступ 4,5 метри, а я кажу, а потрібно 6! Він мені так нічого й не відповів. Я запитала в Федорука, то як буде? Так як ви нам обіцяєте, чи так як завжди – обіцяєте одне, а робите те, що вам вигідно! Він теж промовчав. Тому, у домовленості з владою я не вірю!”, – додає Тетяна.

На звернення від виборців навіть напередодні місцевих виборів не відреагували ані екс-“регіонал” міський голова Анатолій Федорук, ані депутати.

Напередодні Громадська рада, яка діє при виконкомі, проголосувала за скасування рішення Бучанської ради про виділення земельної ділянки по вулиці Островського під будівництво багатоповерхівки.

Своїм ігноруванням рішення Громадської ради депутати та міський голова екс-регіонал Анатолій Федорук вчергове підкреслили незначущість для них такого інституту як Громадська рада та її рішень.

Люди вже не вірять обіцянкам забудовників і влади. Як я вже зазначала, нам вже обіцяли побудувати школу на Богдана Хмельницького, замість якої вже 5 років стоїть котлован.

котлован

Де гарантії, що того ж самого не буде і з обіцяною поліклінікою?

Нам кажуть,  що в бюджеті міста нема коштів на будівництво соціальної сфери і тому влада заводить забудовників і ставить їм умови будувати разом з багатоквартирними будинками якісь інфраструктурні об’єкти.

Але насправді ми бачимо масштабне будівництво багатоповерхівок, 3 школи, які будуть навчати дітей в дві зміни та кількість учнів у класах від 40 до 50.

Але ж де діваються ті кошти, які мають сплачувати на розвиток міста забудовники як пайову участь? Їх просто нема. За них ми могли б побудувати і школу, і садочок, і поліклініку. Але забудовники, яким є в тому числі і мер екс-“регіонал” Бучі Федорук, зараховують самі собі пайову участь за рахунок виконаних робіт.

Ось і на цій сесії знову в порядку денному питання зарахування пайової участі. Коли розглядалося це питання, Федорук вийшов із зали.

Повторне звернення щодо зарахування пайової участі надійшло від ТОВ “Будрегіонінвест”. Саме цією компанією, як повідомляє Інсайдер, керує родина кумів – Анатолія Федорука та міського голови Ірпеня Володимира Карплюка.

Збудовники просять зарахувати пайову участь на загальну суму близько 5 мільйонів.

1

Я тримала руку, щоб висловити своє бачення того, що порушується закон, адже пайова участь повинна сплачуватися забудовниками грошима на розвиток соціальної інфраструктури, про це написано в ст. 40 ЗУ “Про врегулювання містобудівної діяльності”.

Але головуючий секретар ради Василь Олексюк слова мені не надав.

Депутати більшістю голосів швидко підтримали це рішення. Лічильна комісія навіть не вставала для підрахунку голосів, що є грубим порушенням. Щоправда, були й такі депутати, які не підтримали це рішення. Але це – одиниці.

Нагадаємо, що перед виборами до ВРУ екс-регіонал Федорук піарно відкривав алею Героїв Небесної Сотні й сказав, що на її будівництво не було витрачено жодної копійки з бюджетних коштів. Хоча згодом винесли питання про зарахування пайової участі ТОВ “Будрегіонінвесту” майже півмільона гривень за будівництво й облаштування алеї.

БезымянныйАвторка: Ірина Влащук, бучанка, помічниця народного депутата

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539