Мерські обіцянки: нова школа – “динамо” від Федорука

3

Забудовники нашого мікрорайону мали зокрема забезпечити бучанців школу на 900 місць.

І от стало цікаво, як же наш міський голова Анатолій Федорук дбає про те, аби місто отримувало обіцяне.

Тим більше, що у своїй програмі нардепа, яка написана з граматичними помилками, міський голова Анатолій Федорук пише, що залучатиме інвестиції в Ірпінський регіон.

samooborona
У своєму Twitter-і Федорук дякує мешканцям Приірпіння, де він посів перше місце, за підтримку і переконує, що вони не пошкодують.

samooborona

Але, як виявилось, мистецтво залучати інвестиції, яке прописане в програмі кандидата в нардепи і входить у обов’язки менеджера міста – міського голови – це лише обіцянка. Насправді мета одна – пограбувати нас з вами. Нас – це простих платників податків.

Як я вже зазначав раніше у своїй публікації, договір забудовник АТ ХК “Київміськбуд” не виконав. Нема ні школи, ні поліклініки, ні паркінгу.

Щоправда школа таки дісталась громаді. У вигляді ось такого котловану, який стоїть роками.

котлован

Але наша місцева влада вважає, що забудовник умови договору виконав. Принаймні про це офіційно повідомив заступник Федорука – Олександр Смолькін.

 

лист Смолькын

Як можна писати у відповіді, що виконали договір, якщо він уже у нас на руках і ми точно знаємо, що мала громада отримати від забудовника?

samooborona

Тобто громаду просто кинули, хоча перед місцевими виборами на котловані добре попарились у 2010-му році.

І як же наш міський голова придумав вирішити питання школи на 900 місць? Дуже просто – взяти гроші не з кишені колеги-забудовника, а з наших з вами кишень – з держбюджету.

Ще за часів Кабміну попередньої влади на школу в Бучі міський голова просив… 46 мільйонів.

 

лист до Арбузова

А чого ми маємо платити з бюджету, якщо договір забудовник не виконав? Можливо, кошти на школу, паркінг та медзаклад десь “осіли”?

Безсмертний класик-гуморист Остап Вишня чудово описав це явище у знаменитому творі “Усипка, утечка, усушка й утруска”.

Як на мене, у Бучі в ситуації з виконанням цього договору міста із забудовником відбулась саме усушка, яка перетворилась на пошесть.

Словами класика:

“Коли ж усушка переходить у пошесть, тоді можуть усихати цілі галузі народного господарства, цілі країни, а розбухає тільки невеликий гурт населення”.

“Розбухає”, очевидно, не громада, а саме отой “невеличкий гурт населення”.

А що ж каже забудовник, до якого ми, сумлінні інвестори звернулися, аби домогтися свого? А забудовник каже, що питаннями побудови школи на місці котловану має займатися… Бучанська міська рада.

 

киъвбуд

 

Я хотів запитати мера про те, що ж це таке відбувається з розвитком нашої інфраструктури й чому його заступник пише, що договір забудовник виконав. Але секретар Бучанської ради Василь Олексюк повідомив, що Федорук у відпустці. Це вкотре за рік… І рік нелегкий не лише для громади, але й для держави.

І хоча Федорук у відпустці – він призначив зустріч з членами територіальної громади щодо благоустрою навколо будинків нашого мікрорайону.

Але у мерів і обіцянки “мерські”.

Сергій ЛисенкоАвтор: Сергій Лисенко, бучанець

3 коментарі

  1. Точно 12 Листопада 2014 at 11:34

    На мою думку, це чергова замовна стаття, спрямована на дискредитацію Анатолія Федорука.
    Федорів і Жежера, таке враження, що ви стали непродажними журналістами, бо вже 3 дні, як ніякого бруду на Карплюка не лили.
    Може, варто пожалітися Льву Парцхаладзе, що ви не допрацьовуєте?

    77.120.242.**

  2. Сергей 12 Листопада 2014 at 18:35

    Давайте прекратим этот бессмысленный разговор о продажности и заказах статьи. Я пытаюсь донести до общества те факты, где наша власть не доработала. И если вы обратите внимание, под каждое слово есть документ, а не просто так “с потолка”. Кстати, сам Федорук опять в отпуске и ни одного реального шага на решение проблемы со школой он не сделал. Сегодня лишь на приеме у Смолькина было принято решение о том, что юротдел горсовета подготовит свои мысли по поводу суда с Киевгорстроем. После чего будет приниматься решение о начале судебного разбирательсва с застройщиком по поводу школы. А без освещения этих промахов власти( а если по сути, то сдачи интересов общества) вообще бы ничего не сделали. Так, что задумайтесь.

    95.158.48.2**

  3. Віктор 12 Листопада 2014 at 19:29

    Дякую пане Сергію за Ваші цікаві розслідування…крім Київмісьбуду непогано було б покопатися у пайовій участі від будівництва житла структурами, власниками яких є родичі Карплюка та Федорука…

    95.158.38.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539