Земельні питання: чому громаду виганяють із засідань комісії Бучанської ради?

0

Земельні питання, які розглядалися на останній сесії Бучанської ради, були  сюрпризом для присутніх на засіданні представників громади, оскільки напередодні охочих послухати і побачити на власні очі роботу депутатів, яка є гласною, просто вигнали із зали, де працювала земельна комісія.

“Голова земельної комісії Микола Григорусь як тільки побачив громаду, яка хотіла бути присутньою на засіданні земельної комісії, одразу вийшов із зали і сказав, що засідання комісії переноситься на інший день. Що це за поведінка голови земельної комісії? Чого він боїться? Згідно якого закону комісія має проходити в закритому від громади режимі? На нашу комісію ходять усі бажаючі без перешкод”, –  розповідає депутат Бучанської ради екс-“регіонал” Євген Олексієнко, який був присутній на земельній комісії.

“На сесії Федорук пояснив поведінку Григоруся, мотивуючи тим, що нібито на комісії розглядалися питання виділення земель учасникам АТО й тому було прийняте рішення провести її в закритому режимі, щоб не розголошувати їхні прізвища. Але це брехня, це чистої води маніпуляція, того дня я був на засіданні комісії до кінця і питання “атовців” не розглядалися взагалі,” – додає Олексієнко.

Як відомо, земельні ділянки АТОвцям так і не були виділені, на сесії лише затвердили їхній список.

“Я просила зняти з розгляду сесії усі земельні питання, оскільки земельна комісія проходила в закритому форматі й представників громади на неї не пустили. Наголосила, що всі ресурси, які знаходяться на території Бучі, належать територіальній громаді Бучі, а не депутатам і міській раді. Громада має право знати, кому і в якій кількості виділяється земля, в тому числі й АТОвцям”, – розповідає місцева активістка Ірина Влащук.

Замість відповіді на запитання активістки міський голвоа екс-“регіонал” Анатолій Федорук цинічно запропонував видалити Влащук із зали. За це проголосували майже всі депутати.

Були в порядку денному й питання, які дивували не лише громаду, а й депутатів. Так Дмитро Корж здивувався, чому були виділені земельні ділянки по вулиці Малиновського без адрес.

1

Секретар Бучанської ради Василь Олексюк відповів, що це всі ділянки за однією “попередньою” адресою Малиновського, 6. Це ліс.

“Я спитала, хто ці люди, де вони проживають, але Федорук почав з мене сміятися і сказав, що за ділянку мого чоловіка вони голосувати не будуть. Разом з Федоруком з мене почали сміятися й підконтрольні йому депутати. В списку дійсно був якийсь Влащук Микола, але мого чоловіка звати Андрій. а хто такий Микола я не знаю. Федорук посміявся і депутати проголосували майже одноголосно”, – розповідає Влащук.

З досвіду історії про Бучанське межигір’я ми знаємо, що ділянки лісу потім об’єднують в одну. Отже із новими адресами, ймовірно, на цей раз вирішили не напружуватись.

БезымянныйАвторка: Олена Жежера, журналіст

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539