Хто зламав Фейсбук АТОвця і побив активіста, який підозрює людей Карплюка-67?

1

Поки вся країна спостерігала за битвою на чернігівському 205 окрузі під Києвом у Приірпінні передвиборча кампанія розпочалась не на жарт.

Тут в Ірпені міський голова Володимир Карплюк, який уславився декларацією із 67 квартирами, очевидно, мріє й далі розбудовувати регіон зі своїм кумом екс-регіоналом Анатолієм Федоруком – мером сусідньої Бучі.

Останній, до речі, сказав на загал, що кампанія на цих виборах буде брудною.

Чорний піар проти активістів не змусив себе чекати.

Але до цього ганебного явища всі вже звикли. А от соцмережі АТОвців на нашій пам’яті ламають вперше.

Минулого місяця на місцевому сайті “Громада Приірпіння” один з АТОвців Іван Сацик розповів про схему роздачі землі українським захисникам.

Учасникам російсько-Української війни пропонували землю біля кладовища, але якщо ті погодилися б давати її одразу забудовникам – то ділянка булла б в значно кращому місці.

І от після виходу цієї публікації сайт-зливний бачок “Антикор” публікує заяву нібито від АТОвця Івана Сацика про те, що статті Сацик такої не писав. І тут же подана приватна переписка на Facebook, яку нібито Сацик передав “Антикору”.

Все обставляється так, що активісти дожилися до того, що самі пишуть про неіснуючі проблеми, ще й підписуються прізвищами АТОвців. Цю статтю блискавично поширює міський голова Бучі – екс-регіонал Анатолій Федорук.

Як з’ясувалось пізніше соцмережу Facebook зламали і АТОвець ні до якого “Антикору” не звертався.

Знаково, що переписку з зламаного акаунту поширив голова партійного осередку Нових облич в Бучі – Іван Лисенко. (Очолює партію Нові обличчя міський голова Ірпеня Володимир Карплюк).

Він не так давно зізнався, що колись сидів за скоєний злочин.

Кажуть, крав сумки в перехожих… Інших членів команди місцевої влади взагалі звинувачують у вбивстві.

Тим, хто ламає акаунти АТОвців раджу звернутися за роз’ясненнями до юристів, бо можна за таке сісти до в’язниці.

“Згідно українського законодавства за злам сторінки в соцмережах передбачена кримінальна відповідальність. Зокрема, ст. 361 КК України, відповідно до якої визнається злочином несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації, в тому числі вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони заподіяли значну шкоду,” – роз’яснює правник Лаврентій Царюк.

“За такі дії передбачено покарання, в тому числі, і у виді позбавлення волі на строк до шести років. Крім того, несанкціонований доступ до особистого електронного листування в соцмережі підпадає під ознаки іншого злочину, передбаченого ст. 163 КК України – порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер, в тому числі і вчинені щодо державних чи громадських діячів або вчинені службовою особою, або з використанням спеціальних засобів, призначених для негласного зняття інформації. Максимальне покарання, яке передбачено частиною 2 цієї статті – позбавлення волі на строк до 7 років,” – додає правник.

АТОвець наголошує, що він не давав ніякої переписки Іванові Лисенку, який її постить.

Дійсно, було б дивно, щоб людина наговорювала на журналістку Олену Жежеру, яка через блок-пости возила на передову передачі.

Більше того, мене дуже цікавить, де був бравий поширювач неправдивої інформації екс-регіноал Анатолій Федорук з кумом, коли Олена Жежера під градами і обстрілами возила на фронт їжу та амуніцію?

Постає питання, то звідки ж ця переписка, яку поширює Іван Лисенко?

З акаунту Сацика відправляли повідомлення, в яких просили його прізвище не згадувати в коментарях під час поширення цієї інформації в соцмережі.

Як виявилось, такі коментарі від імені Сацика належать невідомому автору. 8 липня.

Знаково, що через кілька днів після цього коментаря, секретар Бучанської ради написав, що скоро всі дізнаються, хто ж насправді пише статті на сайт.

Звідки ж за стільки днів секретар Бучанскьої ради знав про те, що напише Антикор? І чому це не оприлюднили відразу? Чекали, може ще щось хтось напише?

А згадайте, що ж обіцяв нам міський голова і екс-регіонал Анатолій Федорук не так давно.

Тільки хлопці у цьому випадку прогадали, бо стаття погоджена телефоном. Від авторства АТОвець, як бачимо, не відмовився.

Але не пройшло й кількох днів після того, як “ХТОСЬ невідомий” нам порушив закон, як після сюжету на програмі “СХЕМИ”побили активіста.

Саме його дружина була в кадрі, коли журналісти наголошували на тому, що покупці квартир, що належали міському голові Ірпеня, стверджували: продавати нерухомість могли за заниженою ціною.

У побитті постраждалий підозрює людей Карплюка-67.

Але передвиборча брудна війна і на цьому не скінчилась.

Кілька днів тому Голова фракції БПП в парламенті Юрій Луценко зробив заяву, що Нові обличчя, які очолює Володимир Карплюк-67, несанкціоновано використовує як організатор заходу логотип УДАРу і Солідарності у якості партнерів.

Луценко звинуватив Карплюка в політичному шахрайстві.

До виборів ще 3 місяці. Земля довкола столиці коштує мільярди. І ті у кого конфлікт інтересів (забудовники) будуть робити все, аби дорватися до місцевої влади, бо їм треба земля – ресурс громади.

Злам соцмережі, брехня від імені АТОвця, побиття активістів – це просто початок залякування всіх, хто хоче і не боїться говорити правду.

І чергова спроба дискредитувати сайт “Громада Приірпіння”, який є платформою для активісітв, що розповідають про такі корупційні історії, як дерибани зелених зон, бюджетних коштів і т д.

І те, що відбувалось у 205 окрузі – це просто увертюра, на яку з’їхались всі журналісти. А вотчина Петра Мельника – Ірпінь – це війна за вплив на мільярди.

Авторка: Ірина Федорів блогер “Української правди”

1 Comment

  1. Alexandr Panchenko 30 Липня 2015 at 09:25

    Якщо аккаунт зламали, то зміст переписки та відповідей від Олени Жежери справжній? Чи її теж зламали? Чи вона так просто дозволяє розповсюджувати брехню, хай навітьв особистих повідомленнях?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539